Για μεζεδάκια με την παρέα σε 5 ταβέρνες με κήπο στα βόρεια προάστια

4.8K

Mπορεί τα Βόρεια να μην έχουν θάλασσα, αλλά έχουν άλλη χάρη, στιλ και αέρα. Απόλαυσε και εσύ τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού σε μία από τις πιο δροσερές αυλές των Βορείων Προαστίων, επιλέγοντας μία από τις 5 τοπ ταβέρνες με κήπο στα βόρεια προάστια.

Μπέρδεμα, Κηφισιά

ταβέρνες με κήπο στα βόρεια προάστια

Η μοντέρνα, πρωτότυπη, άνετη και δροσερή αυλή της, έχει κάνει την ταβέρνα Μπέρδεμα, μία από τις καλύτερες επιλογές για φαγητό στα Βόρεια Προάστια. Βρίσκεται στην οδό Σκιάθου 3 και Στροφυλίου, στην Κηφισιά και εντυπωσιάζει με τον όμορφο και γραφικό της χώρο, αλλά και τη μοναδική της φιλοξενία, η οποία θα σε κάνει να αισθανθείς σα στο σπίτι σου. Το χρώμα και το άρωμα του καλοκαιριού, ξεχειλίζουν στο χώρο και οι αυθεντικές και μοναδικές του γεύσεις γεμίζουν την καταπράσινη αυλή με ωραίες μυρωδιές, ανοίγοντάς σου την όρεξη. Απόλαυσε τη  γευστική ελληνική και πολίτικη κουζίνα του, η οποία ετοιμάζεται με μαεστρία και μεράκι, κάθισε στα γραφικά τραπεζάκια του με λαδόκολλα και απόλαυσε τα ξεχωριστά, ντιζαινάτα και διαφορετικά πιάτα του.

ταβέρνες με κήπο στα βόρεια προάστια
Δεν μπορείς να φύγεις αν δεν δοκιμάσεις στο Μπέρδεμα την πεντανόστιμη και λαχταριστή του αστακομακαρονάδα

e-table tip: Τοπ καλοκαιρινές επιλογές, η σαλάτα με κινόα, καρότο, μανιτάρι, κρέμμυδάκι φρέσκο και ντρέσινγκ λαδολέμονο για αρχή, η πεντανόστιμη και λαχταριστή αστακομακαρονάδα, το ριζότο ή bavette με γαρίδες και το ρολό γλώσσας με σως απαλής μουστάρδας και διάφορα μυρωδικά για κυρίως.

 

Κλείσε στο Μπέρδεμα

 


 

Ο Γιωργής, Εκάλη

ταβέρνες με κήπο στα βόρεια προάστια

Πάρε την οικογένειά σου και τους φίλους σου και απόλαυσε μία μοναδική καλοκαιρινή έξοδο στην αυλή της ταβέρνας Γιωργής, στην οδό Παπαδάκη 216, στην Εκάλη. Νόστιμη ελληνική κουζίνα και παραδοσιακές σπεσιαλιτέ από τη Σμύρνη, ετοιμάζονται καθημερινά σε έναν μοναδικό χώρο μέσα στο καταπράσινο δάσος. Λειτουργώντας από το 1989, έχει καταφέρει να κατακτήσει την καρδιά πολλών με την παραδοσιακή και λιτή της διακόσμηση, τη γρήγορη και φιλική εξυπηρέτηση, αλλά και το ποιοτικό και σπιτικό φαγητό της. Απόλαυσε τις μοναδικές αυθεντικές της γεύσεις, με τα χειροποίητα προϊόντα της, συνοδεύοντάς τες με ένα καλό κρασί και ζήσε στιγμές ξεγνοιασιάς και ηρεμίας στον μοναδικό εξωτερικό της χώρο.

e-table tip: Ξεκίνα με κολοκυθάκια τηγανιτά, πατατοκεφτέδες, τυρί σαγανάκι και φυσικά τυρόπιτα Σμυρνέικη, συνεχίζοντας με κατσίκι γάστρας, αρνίσια παϊδάκια, μερίδα κεμπάμπ, μοσχαρίσιο μπιφτεκάκι, συκώτι γάλακτος μοσχαρίσιο, αλλά και μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος.

 

Κλείσε στο Γιωργή

 


 

Τα Βαρέλια, Μαρούσι

ταβέρνες με κήπο στα βόρεια προάστια

Νιώσε σα να βρίσκεσαι στο χωριό σου, στην καρδιά όμως των Βορείων Προαστίων. Υπέροχος ευρύχωρος και καλόγουστος κήπος, οικογενειακή ατμόσφαιρα, όμορφο περιβάλλον και παραδοσιακή διακόσμηση, είναι αυτά που θα συναντήσεις στην ταβέρνα τα Βαρέλια, στην οδό Πεντέλης 18 και Φειδίου 3, στο Μαρούσι. Εκεί θα γευτείς ξεχωριστές σπιτικές νοστιμιές, νόστιμες ελληνικές σπεσιαλιτέ, εκλεκτούς μεζέδες και την πιο λαχταριστή ελληνική κουζίνα, η οποία ανανεώνεται συνεχώς, για να μη βαρεθείς ποτέ τις μοναδικές της γεύσεις. Η παραδοσιακή γευστική της εμπειρία ελληνικής κουζίνας λοιπόν, σε συνδυασμό με τη δροσερή της αυλή και το καλό κρασί που προσφέρει, σίγουρα θα τη βάλουν ψηλά στη λίστα με τις καλοκαιρινές σου προτιμήσεις για έξοδο στα Βόρεια.

ταβέρνες με κήπο στα βόρεια προάστια
Δοκίμασε τα εκλεκτά θαλασσινά μεζεδάκια στα Βαρέλια

e-table tip: Μπορείς να επιλέξεις σπέσιαλ μελιτζάνα με τυρί και ντολμάδες με κιμά για να κάνεις τη διαφορά, γεμιστό μπιφτέκι, λαχταριστή χοιρινή τηγανιά και χωριάτικα λουκάνικα στη σχάρα με σως BBQ από τους κρεατομεζέδες και μύδια σαγανάκι με μουστάρδα, χταποδάκι ξυδάτο και σαρδέλες ψητές στα κάρβουνα από τους ψαρομεζέδες.

 

Κλείσε στα Βαρέλια

 


 

Καλωσόρισμα Του Αντώνη, Κηφισιά 

ταβέρνες με κήπο στα βόρεια προάστια

Γνήσια ελληνική κουζίνα, σεβασμό στη παράδοση και μία μεγάλη δροσερή αυλή, είναι αυτά που χαρακτηρίζουν την ταβέρνα Καλωσόρισμα Του Αντώνη, η οποία βρίσκεται στην οδό Γεωργίου Λύρα 41, στη Νέα Κηφισιά. Μία επίσκεψη μόνο είναι σίγουρο πως δε σου αρκεί, αφού θέλεις να δοκιμάσεις όλα του τα πιάτα και μετά να τα γευτείς ξανά και ξανά. Εδώ και χρόνια, αποτελεί πόλο έλξης στα Βόρεια Προάστια, όσων επιθυμούν να γευτούν νόστιμα παραδοσιακά πιάτα και χορταστικούς μεζέδες. Πάντως ένα είναι σίγουρο ό,τι κάθε νέος πελάτης, θα γίνει ένας από τους πιστούς του πελάτες που το στηρίζουν εδώ και χρόνια. Απόλαυσε και εσύ μέσα στην καταπράσινη αυλή του, τον λιτό και minimal χώρο του, μία από τις πεντανόστιμες επιλογές του και θα μας θυμηθείς!

ταβέρνες με κήπο στα βόρεια προάστια
Η περίφημη κατσικομακαρονάδα στο Καλωσόρισμα του Αντώνη

e-table tip: Δοκίμασε ένα από τα αγαπημένα μας πιάτα, όπως γιουβετσάκι, χειροποίητα τυροπιτάκια, την περίφημη κατσικομακαρονάδα, νόστιμους λαχανοτολμάδες, ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτέκια, αλλά και χοιρινό κότσι. Κλείσε το γεύμα ή το δείπνο σου με ένα από τα λαχταριστά και δροσιστικά γλυκά του.

 

Κλείσε στο Καλωσόρισμα Του Αντώνη

 


 

Τα Πεύκα, Πεύκη

ταβέρνες με κήπο στα βόρεια προάστια

Η ιστορία της τελευταίας πρότασης μας για ταβέρνες με κήπο στα βόρεια προάστια ξεκινά από το 1919 και καταλήγει στο σήμερα. Αποτελώντας σήμα κατατεθέν της περιοχής και νούμερο ένα επιλογή για τον καλλιτεχνικό και πολιτικό κόσμος της χώρας, η ταβέρνα Τα Πεύκα, σίγουρα θα σε εκπλήξει. Βρισκόμενο στα σύνορα Αμαρουσίου-Πεύκης, στην οδό Χαϊμαντά 34, αποτελεί πόλο έλξης μέχρι και σήμερα για τις μοναδικές γευστικές της επιλογές, αλλά και το μοναδικό της περιβάλλον. Όπως άλλωστε μαρτυρά και το όνομά της,  η ταβέρνα τα Πεύκα, διαθέτει μία μεγάλη, άνετη και καλοκαιρινή δροσερή αυλή μέσα στα πεύκα, στον πίσω κήπο μιας παλιάς μονοκατοικίας. Η ελληνική της κουζίνα, με τη μεγάλη έμφαση στα κρεατικά, σίγουρα εντυπωσιάζει όλους όσους επιθυμούν να γευτούν καλά, νόστιμα και ποιοτικά πιάτα με κρέας, τις δροσερές μέρες του καλοκαιριού.

ταβέρνες με κήπο στα βόρεια προάστια
Οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τα σπέσιαλ κρεατικά και το φοβερό κοκορέτσι

e-table tip: Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις μελιτζάνα φούρνου και γευστικές ζεστές τυροκροκέτες, το εκλεκτό του μοσχαράκι γάλακτος στα κάρβουνα, λαχανοντολμάδες, το σπέσιαλ κοκορέτσι του, γευστικά παϊδάκια και μοσχαρίσιες μπριζόλες.

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close