Στο Inbi με τον Θύμιο Βούλγαρη

«Πολύ Βορράς έπεσε», σκέφτηκα, αποφασίζοντας για το ποιό εστιατόριο θα ακολουθούσε στις επισκέψεις μου για το e-table, έτσι η Γλυφάδα μου “ακούστηκε” εξαιρετική εναλλαγή στο κειμενικό μου ρεπερτόριο. Πόσω μάλλον όταν ο προορισμός μου ήταν το Inbi, ένα fusion ιαπωνικό εστιατόριο κόσμημα αισθητικά αλλά και γαστρονομικά για τον Νότο.

Η πιο πάνω άποψη αποκρυσταλλώθηκε μετά το πέρας της βραδιάς μου εκεί. Μιας βραδιάς πραγματικά πολύ όμορφης, στο τελικό αποτέλεσμα της οποίας συνηγόρησαν τόσο ο χώρος, του οποίου το minimal, καθαρό design και στήσιμο (αν και θα ήθελα λιγότερα τραπεζοκαθίσματα ομολογώ) σου επιτρέπει να αφιερωθείς στα ουσιαστικά της επίσκεψής σου: στην, όποια, παρέα σου και στο φαγητό. Γιατί ο Παναγιώτης Τζιουρτζιούμης, από τα χέρια του οποίου φάγαμε εκείνο το βράδυ, μαζί με τον Σταμάτη Σκριάπα και τον sushi chef Takaaki Otsuka, έχουν επιμεληθεί ενός μενού μεστού γεύσης, με σαφείς δημιουργικές πινελιές οι οποίες όμως δεν τους έχουν αποπροσανατολίσει από τον στόχο τους.

Η ιαπωνική παράδοση λοιπόν συνάντησε στα πιάτα μας τεχνικές και πρώτες ύλες από άλλες ηπείρους, όπως την Ν. Αμερική στο Yellowtail Sashimi με Πικάντικη Βινεγκρέτ απο Λάιμ και Κόλιανδρο και στα Gyoza από Μοσχάρι και Χοιρινό με Τσίλι Σόγια Σoς ή την Ευρώπη στο Καρπάτσιο Τόνου με Σος Πόνζου-Λάδι Τρούφας και σως wasabi και στο υπέροχο Foie Gras με Ταρτάρ από Σύκο και Πατζάρι, γλάσο από Γιαπωνέζικο κράσι δαμάσκηνου και τραγανό ρύζι.

Προσωπικά highlights, το beef toban, με σάλτσα σόγιας και yuzu lemon, πιάτο με νοστιμιά στα όρια του ρουστίκ, ο σολομός με spicy wasabi sauce καθώς και το λαβράκι στον ατμό σε κονσομέ από dashi και ginger, και τα καλοφτιαγμένα sushi.

Για τα γλυκά δεν θα αναφέρω τίποτε περισσότερο από το όνομα του ανθρώπου που έστησε το μενού τους: Δημήτρης Χρονόπουλος. Αυτό τα λέει όλα. Συνδυασμένα λοιπόν όλα τα πιο πάνω με ένα υποδειγματικό σχεδόν service (η manager βάρδιας Ελένη Αρβανίτη είναι εξαιρετική επαγγελματίας) και καλά ποτά, προσωπικά το προτείνω ανεπιφύλακτα – ειδικά αν θέλετε να βγείτε ένα πρώτο, και όχι μόνο, ραντεβού.

Κράτηση στο Inbi

Σχετικά με τον Αρθογράφο

Θύμιος Βούλγαρης
Author with 17 posts
Περισσοτερα για Θύμιος Βούλγαρης

Ο Θύμιος Βούλγαρης γεννήθηκε στην Πάτρα τον Ιούνιο του 1973. Έκτοτε άφησε ένα πτυχίο Νομικής να τον περιμένει, ακόμη, κάπου στο Βέλγιο, συνεργάστηκε από διάφορες θέσεις με περιοδικά όπως τα : Βημαγκαζίνο, Status, Vogue, ΜΕΝ, ΒημαDonna, ΒημαLife, Lifo, Time Out Athens, Ταχυδρόμος, Εικόνες, Exodos, Paper, Homme, Maison & Decoration, Ευ Ζην, Fooding, Αλλάξτε Γεύσεις, Hilton Magazine κ.α., καθώς και με sites όπως το gourmed.gr, σε θέματα γαστρονομίας, κριτικής εστιατορίων, ποτών, καφέ, deco, ξενοδοχείων, ταξιδιών και γενικότερα ευζωίας.

Σχετικά Άρθρα