Wasabi latte: Ένας δυνατός πράσινος καφές για τους τολμηρούς!

724

Για πολλούς, το wasabi συνδυασμένο με καφέ δεν έχει νόημα. Όμως, ένα κορεάτικο καφέ στη Νέα Υόρκη έχει αντίθετη άποψη και κατάφερε να συνδιάσει δύο φαινομενικά εχθρούς σε μία μοναδική ένωση, δημιουργώντας το Wasabi latte! Πριν σκεφτείς το γνωστό Matcha tea latte, να σου πούμε ότι δεν είναι αυτό!

Το Wasabi latte πρόκειται για μία αντισυμβατική συνταγή που ίσως την δοκιμάσεις πιο εύκολα άμα τρως sushi και σου αρέσει το wasabi, ή απλά σου αρέσει να πειραματίζεσαι με νέες γεύσεις!

Αρχικά, ο ιδιοκτήτης του καφέ πίστευε ότι το πάντρεμα του wasabi με τον καφέ θα ήταν άγευστο και περίεργο. Συνειδητοποίησε ωστόσο ότι όταν το wasabi συνδυάζεται με διάφορα συστατικά, ενισχύει τη γεύση τους. Πίστεψε λοιπόν ότι το ίδιο θα μπορούσε να ισχύσει και στο συνδυασμό του wasabi με τον καφέ. Ταυτόχρονα, με την ολοένα και πιο συχνή εμφάνιση προϊόντων που περιέχουν wasabi, όπως τα μπιζέλια wasabi, τα wasabi Kit Kats και το παγωτό wasabi, αποφάσισε να το δοκιμάσει. 

Wasabi latte
O Wasabi latte του Round K cafe στην Νέα Υόρκη. (Πηγή: roundk.com)

Για να φτιάξει το Wasabi latte του, ο ιδιοκτήτης δημιουργεί πρώτα ένα πράσινο σιρόπι με τη γνωστή πράσινη πάστα του φυτού. Έπειτα την αναμειγνύει με γάλα σόγιας, βανίλια και ζάχαρη. Ανακατεύει το μείγμα και στη συνέχεια το ρίχνει πάνω από ένα σφηνάκι espresso, σχηματίζοντας κάθε φορά ένα μικρό έργο τέχνης στον αφρό που σχηματίζεται. Σήμα κατετεθέν είναι μια χαμογελαστή γάτα!

 

Για περισσότερα Food Trends, ακολούθησε μας στο Instagram @etablegr 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close