Vinarte στην Γλυφάδα: Γευστική Ιταλική Εμπειρία

680

Πριν το Πάσχα, επισκέφτηκα ένα καλό wine restaurant που δεν είχα ξαναπάει, το Vinarte στην Γλυφάδα.  Είχα ακούσει καλά λόγια από όλους όσους το έχουν επισκεφτεί και διαβάζοντας και τις κριτικές στο διαδίκτυο είχα μεγάλες προσδοκίες.

Όταν επισκέπτομαι ένα wine restaurant έχω μεγάλες προσδοκίες γενικότερα! Θεωρώ ότι το προσωπικό θα πρέπει να είναι πολύ καλά ενημερωμένο όχι μόνο για τις ετικέτες κρασιού που σερβίρουν αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν πως να καθοδηγήσουν τον επισκέπτη σωστά στις επιλογές/συνδυασμούς φαγητού και κρασιού για  μεγαλύτερη γαστρονομική απόλαυση!

Μπαίνοντας στο Vinarte, παίρνεις το μήνυμα ότι εδώ θα μάθεις πολλά για το κρασί. Το προσωπικό σε καλωσορίζει και φαίνεται ξεκάθαρα ότι γνωρίζει πράγματα για το κρασί και για το φαγητό που θα σου προτείνει. Με όρεξη και καλή διάθεση λοιπόν, μας υποδέχτηκαν στον εστιατόριο δίνοντας μας όσο χρόνο θέλαμε για να μελετήσουμε το μενού αλλά και τον κατάλογο με τα κρασιά!

Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε την βραδιά μας με ένα κρασί με τροπικές νότες σαν απεριτίφ και μετά να συνοδεύσουμε το φαγητό μας με διαφορετικό κρασί κάθε φορά όπως μας συμβούλευσε η ιδιοκτήτρια Ε. Σολωμού. Για ξεκίνημα επιλέξαμε, μια ξεχωριστή σαλάτα με φακές Beluga με chorizo, ψητή πιπεριά και το βραβευμένο ξύδι isis,  την fonduta με σπαράγγια και πατάτες και ένα ποτήρι Sauvignon Blanc Greywacke,  πλούσια με την ιδιαίτερη γεύση των σπαραγγιών να αναδεικνύεται με το κρασί ιδανικά! Δοκιμάσαμε επίσης και bocconcini κοτόπουλου (μικρές μπουκίτσες) σβησμένα με γλυκό κρασί Marsala και flakes παρμεζάνας που μας πρότειναν, από μενού με τα tapas.

Εννοείται δεν θα φεύγαμε από το Vinarte χωρίς να δοκιμάσουμε την ξακουστή pizza bianca με πάστα τρούφας και speck, λεπτό και τραγανό ζυμάρι όπως φτιάχνεται στην Ιταλία την οποία συνοδεύσαμε με ξινόμαυρο Μαρκοβιτης του 12.

Για κυρίως πιάτο, επιλέξαμε ένα ragu με papardelle όπου το μοσχάρι ήταν αργομαγειρεμένο μέσα σε κρασι Valpolicella  και  ομολογουμένως πολύ νόστιμο, αυτό που συχνά ονομάζουμε ως comfort food! Το μοσχάρι μας συνέστησαν να το συνοδεύσουμε με μια ξηρή Μαυροδάφνη και ενώ δεν πρόκειται για ένα κρασί που μου αρέσει ιδιαιτέρως πρέπει να πω ότι ήταν το ιδανικό ταίρι για το ragu μας.

Για το τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην δοκιμάσουμε κάποια από τα λαχταριστά χειροποιήτα γλυκά του εστιατορίου που τελικά δικαιολογημένα έχουν πολλούς θιασώτες! Ναι, θα το πω, έφαγα την πιο ωραία panacotta που έχω δοκιμάσει στην Aθήνα μέχρι σήμερα και το πιο πετυχημένο semifreddo al caffe! Στην παρέα μου άρεσε πολύ και η σπιτική μηλόπιτα με crema pasticcera και ιταλικό gelato πραγματικής βανίλιας!

Στο Vinarte είχα μια πολύ νόστιμη εμπειρία δοκιμάζοντας νόστιμο, καλομαγειρεμένο φαγητό. Τα κρασιά που συνόδευσαν το γεύμα μας ήταν ιδανικά για να αναδείξουν όλα τα πιάτα με τον καλύτερο τρόπο! Είναι ένα καλό wine restaurant ακόμα και γι αυτούς που δεν κατέχουν πολλά σχετικά το κρασί και το wine & food pairing, ή μάλλον είναι το σωστό μέρος για να μάθεις το κρασί! Έχει επιλογές για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας αλλά και για αυτούς που προτιμούν να απολαύσουν το κρασί τους με διάφορα μεζεδάκια/tapas μιας και διαθέτει ένα πλήρη κατάλογο με tapas, ποικιλίες αλλαντικών και τυριών από την Ιταλία αλλά και από την Ελλάδα για πιο παρείστικες καταστάσεις. εν κατακλείδι , θεωρώ ότι το vinarte είναι ένα πετυχημένο εστιατόριο γιατί έχει καταφέρει να έχει προτάσεις αυθεντικά ιταλικές αλλά και μεσογειακές γεύσεις με στοιχεία ελληνικά και προϊόντα από μικρούς παραγωγούς που ξεχωρίζουν.

Κάνε Κράτηση στο Vinarte

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close