3 Τσιπουράδικα στο Βόλο για Αυθεντικές Γεύσεις

1.3K

Είμαι σίγουρη ότι όποιος έχει πάει στο Βόλο ή όποιος σχεδιάζει να πάει εκεί ακόμα κι αν δεν πίνει αλκοόλ σίγουρα θα μπει στον πειρασμό να δοκιμάσει λίγο τσίπουρο! Και όχι άδικα φυσικά μιας και ο Βόλος είναι το ιδανικό μέρος για να πας σε κάποιο τσιπουράδικο με αυθεντικά θαλασσινά μεζεδάκια και διάφορα άλλα εδέσματα σε μικροσκοπικά πιάτα.

Πριν όμως σου πούμε μερικά τσιπουράδικα που αξίζει να πας, πρέπει να μάθεις και δύο -τρία πράγματα για το savoir faire στα τσιπουράδικα . Καλά δεν είμαι και εγώ ειδική αλλά κάτι κατέχω… Αρχικά να σου πω ότι  στο τσιπουράδικο συνήθως πάμε το μεσημέρι. Δεύτερον, δεν ζητάμε κατάλογο απλά παραγγέλνουμε πόσα 25αράκια τσίπουρο θα πάρουμε και αν το θέλουμε με γλυκάνισο ή χωρίς. Στο τσιπουράδικο δεν πάμε για να φάμε, πάμε με την παρέα μας για να κουβεντιάσουμε over a glass of τσίπουρο και παρεπιπτόντως να συνοδεύσουμε με μεζέ. Βέβαια με τους γενναίους μεζέδες που θα βρείτε στο Βόλο σίγουρα δεν θα φύγετε νηστικοί. Τέλος, το τσίπουρο θέλει ρέγουλα γιατί μπορεί να σε “χτυπήσει” χωρίς να το καταλάβεις ειδικά αν είσαι από τους αρχάριους όπως εγώ!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την βόλτα μας από το τσιπουράδικο του Τζίμη στην Ν. Ιωνία για τα δύο εικοσιπενταράκια και μεζέ φρέσκο θαλασσινό, μύδια, γυαλιστερές, φούσκες και πολλά άλλα.

Στην παραλια του Βόλου, μια καλή επιλογή είναι το τσιπουράδικο Ιωλκός με παραδοσιακούς τσιπουρομεζέδες, πολύ καλές τιμές και φυσικά μια 20ετή εμπειρία που υπόσχεται από μόνη της πολλά!

Ακόμα ένα τσιπουράδικο στην παραλία του Βόλου είναι ο Διονύσης Νο2, με πολλά χρόνια εμπειρίας και πιστή πελατεία όπου τα θαλασσινά και φρέσκα ψάρια είναι καλομαγειρεμένα και οι σπεσιαλιτέ του μαγαζιού όλες βασισμένες σε ντόπιες παραδοσιακές συνταγές.

Αν θέλεις να γίνεις κι εσύ μύστης του τσίπουρου δεν έχεις παρά να κάνεις κράτηση online σε ένα από τα παραπάνω Βολιώτικα τσιπουράδικα και το μόνο που έχεις να πεις στον σερβιτόρο είναι πόσο τσίπουρο θα πιείς και αν το θες “με” ή “χωρίς” τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει αυτός!

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close