Φαγητό στην Αθήνα Μέρος Ι: Τσιπουράδικα

612

Πόσες φορές έχετε λαχταρίσει μία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας να χαζέψετε λίγο τους δρόμους και τα παλιά κτίρια και μετά να καταλήξετε στο τραπέζι κάποιου από τα πιο αγαπημένα στέκια για φαγητό; Η αλήθεια είναι ότι οι επιλογές είναι απεριόριστες και κάθε φορά η τελική επιλογή είναι πάντα πολύ δύσκολη. Γι’ αυτό και εμείς βρήκαμε κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια στην Αθήνα, με πρώτα τα τσιπουράδικα.

Ο Οινέας είναι το γνωστό σε όλους μας απο την σειρά 50 – 50 (ο Ναός) μεζεδοπωλείο, που άνοιξε τον Απρίλιο του ’99 στο ιστορικό Τρίγωνο της παλιάς Αθήνας. Το μενού αλλάζει κάθε δύο μήνες, αλλά καθημερινά θα βρείτε ξεχωριστά πιάτα ημέρας μαγειρεμένα με ιδιαίτερη φαντασία. Το σίγουρο είνα ότι γαργαλιστικές μυρωδιές θα σας παρασύρουν σε μία πανδαισία γεύσεων!

Το Αυτό μας Έλειπεείναι ένα πολύ ιδιαίτερο μουσικό μεζεδοπωλείο, τσιπουράδικο, ρακάδικο στα Σεπόλια Αττικής. Ξεχωρίζουν τα φρέσκα και ποιοτικά κρέατα, το ανάρπαστο χύμα κρασί, ενώ το hit του μεζεδοπωλείου είναι το μελωμένο σαγανάκι, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!

Το Αστεροσκοπείο είναι το μοντέρνο μεζεδοπωλείο-καφέ αλλά και μπακάλικο που προσφέρει τέλεια θέα στην Ακρόπολη και τον Παρθενώνα ενώ είναι ανοιχτό από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Εδώ μπορείτε ν’ απολαύσετε ελληνική ζωντανή μουσική με την παρέα σας κάθε Παρασκευή, Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι.

Σας αρέσει το νησιώτικο στιλ; Οι Θαλασσιές οι Χάντρες είναι για εσάς! Η είσοδός σου στο μαγαζί αντιπροσωπεύει επάξια την άφιξή σας σε ελληνικό νησί, με το λευκό και το γαλάζιο να σε περιτριγυρίζουν από παντού. Μεζέδες, ψαρομεζέδες, φρέσκα όστρακα, ντόπια κρέατα όλα φτιαγμένα με μεράκι από τα χέρια της γιαγιάς Ανδριανής. Ενώ με την απαραίτητη συνοδεία τσίπουρου, ρακής και ούζου το κέφι εκτοξεύεται και η διασκέδαση κρατά μέχρι το πρωί.

Το Οινομαγειρείο των Θεών σάς υποδέχεται στους πρόποδες της Ακρόπολης, καθημερινά, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ σε ένα περιβάλλον μοντέρνο, ευχάριστο και εκλεπτυσμένο, προσαρμοσμένο στην ελληνική παράδοση. Διαθέτει Ελληνική, παραδοσιακή κουζίνα με γεύσεις και μαγειρικές που ικανοποιούν  και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Το Ψυρρηκοκκό βρίσκεται στην γραφική περιοχή του Ψυρρή και προσφέρει μεγάλη ποικιλία των μεζέδων με σαλάτες, πίτες, θαλασσινά, κρεατικά και λιχουδιές που δημιουργούνται με φαντασία και μεράκι. Μπορείτε να πάτε με την παρέα ή την οικογένειά σας και να χορτάσετε σε μεγάλες ποσότητες και καλές τιμές, τα πιο γευστικά μενού, σε συνδυασμό με καλό κρασί, ουζάκι και τσίπουρο.

Το ξέρουμε ότι με όλα αυτά που είδατε θέλετε να επισκεφθείτε αμέσως ένα από τα παραπάνω μαγαζιά. Γι’ αυτό μπείτε στο etable.gr και κάντε εύκολα και γρήγορα την κράτησή σας!

 

Τσιπουράδικα στην Αθήνα

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close