Τσέρκι, ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο στα Λαδάδικα

Το Τσέρκι είναι ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο στα Λαδάδικα που παρόλο του ότι είναι νέα προσθήκη έχει ήδη πιστούς θαμώνες!  Μια ματιά μόνο στον κατάλογό του, μας έδειξε ότι οι ιδιοκτήτες του αγαπούν την ελληνική κουζίνα και μαζί με τον σεφ και συνιδιοκτήτη δημιούργησαν ένα μενού με ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις παρουσιασμένες με ένα πιο σύγχρονο τρόπο, προσιτό σε όλους. Στο Τσέρκι θα βρείτε αρκετά μεζεδάκια για να συνοδεύσετε το τσίπουρο, το ούζο ή το κρασί αλλά πολλά ψητά της ώρας.

Εμείς μπήκαμε την κουζίνα του και προσπαθήσαμε να “κλέψουμε” την συνταγή για κροκέτες φάβας, που σερβίρονται με “μαρμελάδα” κρεμμυδιού και είναι πραγματικά ένα από τα best seller του συγκεκριμένου μεζεδοπωλείου.

Κροκέτες Φάβας από το Τσέρκι

1/2 κιλό φάβα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 λίτρο νερό
2 αυγά
150 γρ αλεύρι για όλες τις χρησεις
1/2 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και μετά προσθέτουμε την φάβα και το νερό. Αφήνουμε να μαγειρευτεί η φάβα σε σιγανή φωτιά, μέχρι να πιει όλο το νερό. Τέλος, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο ακόμα ελαιόλαδο και το περνάμε από το μπλέντερ να γίνει κρέμα. Το αφήνομε να κρυώσει καλά και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Τα πλάθουμε σε σχήμα κεφτέ, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι.

Οι κροκέτες φάβας στο Τσέρκι σερβίρονται με μαρμελάδα κρεμμυδιού, και όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για ένα πεντανόστιμο συνδυασμό. Αν θέλετε να δοκιμάσετε αυτό τον νόστιμο μεζέ όπως του αξίζει δεν έχετε παρά να κάνετε κράτηση στο Τσέρκι και να δοκιμάσετε όχι μόνο αυτή την συνταγή αλλά και άλλα πολλά με 10%  έκπτωση και τα προνόμια του e-table.gr. 

Κάνε Κράτηση στο Τσέρκι

Σχετικά με τον Αρθογράφο

Έλενα Σμπώκου
Author with 52 posts
Περισσοτερα για Έλενα Σμπώκου

Σχετικά Άρθρα