Οκτώβριος 2018 | Νέα top φθινοπωρινά εστιατόρια στο e-table

1K

Βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια; Έλα μαζί μας σε 8+1 νέα φθινοπωρινά εστιατόρια στο e-table για να επισκεφθείς με τους φίλους, την οικογένειά σου ή το άλλο σου μισό. Άλλωστε το έχουμε ξαναπεί, το νέο είναι ωραίο!

 

Buffalo Prive, Νέα Φιλαδέλφεια

Ψάχνεις κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο; Ε τότε ήρθε η ώρα να επισκεφθείς το νέο steakhouse Buffalo Prive στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας και πιό συγκεκριμένα, στη Λεωφόρο Δεκελείας 88. Εκεί θα βρεις εκλεκτά ψητά κρέατα, προερχόμενα από όλη την Ελλάδα, την Αργεντινή, την Αυστραλία, την Ουρουγουάη, την Ισπανία, αλλά και τη Σκωτία, απλωμένα στο πιάτο σου. Θα απολαύσεις πέρα από τα εξαιρετικής κοπής κρεατικά του, δροσερές σαλάτες και παραδοσιακούς μεζέδες, όλα σε έναν άρτια προσεγμένο χώρο, με ζεστό περιβάλλον και ευγενικό προσωπικό, όπου το ασπρόμαυρο στοιχείο κυριαρχεί παντού. Διάφορα Ελληνικά αποστάγματα, εκλεκτό house wine και διάφορες ετικέτες από κορυφαία Ελληνικά κρασιά, βρίσκονται στη διάθεσή σου, για να τα απολαύσεις με τα γευστικά του πιάτα.

e-table tip: Εξαιρετική επιλογή για εμάς, αποτελεί η χοιρινή μπριζόλα του 1kg, το αρνάκι στη γάστρα, τα ψητά λαχανικά του, η φέτα μπουγιουρντί, τα ξεχωριστά παστουρμαδοπιτάκια του και τα πεντανότιμα ζουμερά μπιφτέκια του.

 

Κλείσε στο Buffalo Prive

 


 

Κάππα, Κεραμεικός 

Αν πάλι ψάχνεις για ένα διαφορετικό και νέο μεζεδοπωλείο, τότε σου έχουμε και για αυτό τη λύση! Επισκέψου το νέο μεζεδοπωλείο – bistro Κάππα στον Κεραμεικό, το οποίο βρίσκεται στην οδό Προδίκου 6. Σε αυτό θα βρεις ένα μεζεδοπωλείο που τα προσφέρει όλα, αφού εκεί μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου, το φαγητό σου, το γλυκό σου, διάφορα εδέσματα και αποστάγματα, ακόμα και το κοκτέιλ σου, όλα σε απίστευτες τιμές. Ο χώρος του είναι ζεστός, όμορφος και προσεγμένος, διαθέτωντας έντονα χρώματα και μία πολύ ατμοσφαιρική αυλή, για να την επισκεφθείς με τους φίλους σου και την οικογένειά σου. Ο κατάλογός του είναι και αυτός κάτι το διαφορετικό, αφού δε διαθέτει μόνο παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, αλλά τις εμπλουτίζει με διάφορες μοντέρνες πινελιές, για να μη βαριέσαι ποτέ!

e-table tip: Μπορείς να ξεκινήσεις με μία ψιλοκομμένη χωριάτικη σαλάτα με σαγανάκι φέτας και κρίταμο, να συνεχίσεις με φρέσκες παπαρδέλες με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί και ψαρονέφρι γεμιστό με παλαιωμένη γραβιέρα και λιαστή ντομάτα, ενώ για το τέλος μπορείς να δοκιμάσεις μία μους σοκολάτας με κράμπλ αμυγδάλου.

 

Κλείσε στο Κάππα

 


 

Τσικουδιά Κρητικό Μεζεδοπωλείο

Αν τώρα θέλεις κάτι πιό παραδοσιακό, με αυθεντικό χαρακτήρα και γνώριμες γεύσεις, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς το εστιατόριο Τσικουδιά στον Πειραιά και πιό συγκεκριμένα, θα το βρεις στην Ακτή Θεμιστοκλέους 68. Πρόκειται για ένα ιδανικό μέρος για όλους τους λάτρεις της Κρητικής κουζίνας, αλλά και κουλτούρας, αφού προσφέρει μεζέδες που έρχονται απευθείας από την Mεγαλόνησο και διαθέτει ένα μενού γεμάτο από σπιτικές συνταγές που παρασκευάζονται με τα αγνότερα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα. Ο χώρος του είναι λιτός και προσεγμένος, ενώ το περιβάλλον του είναι ζεστό, οικείο και φιλόξενο, όπως ακριβώς αρμόζει σε ένα παραδοσιακό Κρητικό μεζεδοπωλείο. Εκεί μπορείς να συνοδεύσεις τα αυθεντικά Κρητικά μεζεδάκια του με εξαιρετική ρακή, καλό κρασί, αλλά και ζωντανή μουσική.

e-table tip: Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις σφακιανή πίτα, στάκα, ξινόχοντρο με απάκι, τσιγαριαστό, γαμοπίλαφο, οφτό αρνί και κρεατότουρτα, που αποτελούν τις top σπεσιαλιτέ του.

 

Κλείσε στο Τσικουδιά Κρητικό Μεζεδοπωλείο

 


 

Trattoria Italia D’ Onofrio, Παγκράτι

Και φύγαμε για Ιταλία! Θέλεις να ζήσεις έστω για λίγο τη μαγεία μίας αυθεντικής Ιταλικής trattoria στην καρδιά της Αθήνας; Δεν έχεις παρά να επισκεφθείς την Trattoria ITALIA D’ Onofrio, η οποία βρίσκεται σε έναν ήσυχο πεζόδρομο, στην οδό Ηρώνδα 6Α στο Παγκράτι, μόλις 300 μέτρα από την είσοδο του Καλλιμάρμαρου Σταδίου. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό ιταλικό εστιατόριο, σε ένα νεοκλασικό κτήριο, κλασικής αθηναϊκής αρχιτεκτονικής που σε παραπέμπει στα ιταλικά αρχοντικά της Ρώμης με ξύλο και πέτρα και με μια πολύ όμορφη αυλή. Η κουζίνα του είναι εμπνευσμένη από τις παλιές Ιταλίδες νοικοκυρές και όλες οι συνταγές του ακολοθούνται πιστά με χειροποίητα υλικά, αλλά και υλικά απευθείας από τον ιταλικό Νότο. Απόλαυσε από το μενού του δροσερές και φρέσκες σαλάτες, νόστιμα και γευστικά ζυμαρικά και λαχταριστά γλυκά, όπως την πεντανόστιμη πανακότα του.

e-table tip: Top επιλογές αποτελούν το εξαιρετικό του vitello tonato, η ξεχωριστή του boscaiola, η πεντανόστιμη puttanesca του με μαύρα λινγκουίνι, η ξακουστή pasta του Aglio olio e pepperoncino με σκόρδο και καυτερή πιπεριά, αλλά και η λαχταριστή και μυρωδάτη pasta του με αχλάδι και gorgonzola.

 

Κλείσε στο Trattoria Italia D’ Onofrio

 


 

The BBQ Low & Slow, Κερατσίνι

Ταξίδι στον Μεσαίωνα με το νέο εστιατόριο The BBQ Low & Slow στην περιοχή του Κερατσινίου, στην οδό Αχιλλέως 7-9. Ο χώρος του απλός, με τα στοιχεία του ξύλου και της πέτρας να κυριαρχούν από άκρη σε άκρη και να θυμίζουν κλασικό εστιατόριο εποχής, ενώ στο μενού του, το στοιχείο του κρέατος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Εκεί μαγειρεύουν με δύο βασικούς τρόπους Low & Slow. Ο πρώτος, απαιτεί τη χρήση ενός μηχανήματος που ονομάζεται “Offset Smoker” (μηχάνημα καπνού) και αργοκαπνίζει το κρέας με απόλυτα φυσικό τρόπο. Και ο δεύτερος, είναι η γνωστή εξαιρετική τεχνική μαγειρέματος “Sous Vide”, όπου το κρέας αργομαγειρεύεται για πολλές ώρες, μέχρι να φτάσει τρυφερό και γευστικό στο κάθε πιάτο. Οπότε, το σίγουρο είναι πως θα φας καλοψημένο κρέας. Πέρα από αυτό όμως, εκεί θα βρεις μία μεγάλη ποικιλία από ζουμερά και χορταστικά burgers, επιλεγμένα κρασιά, καθώς και μία ποικιλία από γνωστές μπύρες, αλλά και μπύρες μικρών ζυθοποιών.

e-table tip: Ξεκίνα την παραγγελία σου με onion rings και μία σαλάτα Bavarian, που είναι πατατοσαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι, μουστάρδα, λεμόνι, ελαιόλαδο και μαγιονέζα, συνέχισε με κυρίως ένα Wild burger με αρνήσιο μπιφτέκι 200 gr, λάδι μαύρης τρούφας, καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιτάρια, λιωμένο τυρί cheddar, σπιτική Jackdaniels BBQ σως, τομάτα και iceberg ή ένα Saged Beaf, όπου είναι ένα εκλεκτό μοσχαρίσιο φιλέτο με σως φασκόμηλου, mushup αρακά και άνθη κουνουπιδιού.

 

Κλείσε στο The BBQ Low & Slow

 


 

The Odeon, Κολωνάκι

Επόμενη στάση για φθινοπωρινά εστιατόρια στην Αθήνα, το γαλλικό bistro Odeon στο Κολωνάκι. Θα το βρεις σε έναν πολύ όμορφα διακοσμημένο, κομψό και προσεγμένο χώρο, σε γωνιακό σημείο στην καρδιά της Αθήνας, στον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου. Για όσους γνωρίζουν καλά την περιοχή, βρίσκεται στο ιστορικό σημείο του πρώην Jimmy’s και ήρθε για να γράψει τη δική του ιστορία. Μπορεί να είναι ένα γαλλικό bistro, όμως διαθέτει διάφορες Αμερικάνικες επιρροές, τις οποίες μπορείς να απολαύσεις από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ. Μπορείς να το επισκεφθείς για breakfast ή brunch από τις 8:00 και μετά για το γεύμα ή το δείπνο σου από τις 12:30, με το μενού που ακολουθεί με την υπογραφή του καταξιωμένου Chef Δημήτρη Σταμούδη, γνωστού στα Αθηναϊκά δρόμενα.

e-table tip: Αγαπημένες μας επιλογές, το τραγανό και ζουμερό χοιρινό σνίτσελ, το κοτόπουλο με πράσα και σάλτσα μουστάρδας και η πάπια κονφί με σως από μύρτιλα και πουρέ γλυκοπατάτας.

 

Κλείσε στο The Odeon

 


 

Μαύρη Σκορπίνα, Βριλήσσια

Και αν πάλι είσαι από αυτούς που θέλουν να απολαύσουν το ψαράκι τους και το χειμώνα και όχι μόνο το καλοκαίρι, σου έχουμε την πιό καινούργια πρόταση για ψάρι στα  Βριλήσσια, την ψαροταβέρνα Μαύρη Σκορπίνα. Άνοιξε τον πρόσφατο Μάρτιο του 2018 σην Λεωφόρο Πεντέλης 110 και έχει καταφέρει να γίνει στέκι όλων όσων θέλουν να απολαύσουν φρέσκα ψάρια. Ο χώρος είναι φιλόξενος, φωτεινός με μοντέρνα διακόσμηση που θυμίζει λίγο από καλοκαίρι, νησί, αλλά και από πλοίο, μιας και τα χρώματα που κυριαρχούν στο χώρο είναι το άσπρο και το μπλέ, ενώ στους τοίχους υπάρχουν τοιχογραφίες που απεικονίζουν διάφορα ψάρια, νησιά και την απέραντη θάλασσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον. Όλα του τα ψάρια αλιεύονται απο τους Φούρνους Ικαρίας και είναι τραγανά, ζουμερά και άψογα ψημένα, όπως είναι άλλωστε και οι δροσερές του σαλάτες και η μεγάλη ποικιλία από ορεκτικά του.

e-table tip: Δοκίμασε μύδια με σως μουστάρδας σωτέ πάνω σε πουρέ ρεβυθιών, κεφτέδες θαλασσινών, φιλέτο ψητής σαρδέλας, λευκό ταραμά, μακαρονάδα σκορπίνας, ριζότο καλαμαριού με μελάνι σουπιάς και κριθαρότο γαρίδας !

 

Κλείσε στη Μαύρη Σκορπίνα

 


 

Λεμονανθός, Άνω Πετράλωνα

Ποιοτικές μαγειρευτές συνταγές σε όλο τους το μεγαλείο, κάνουν την εμφάνισή τους στο Ελληνικό μενού του μεζεδοπωλείου Λεμονανθός στα Άνω Πετράλωνα, στην οδό Τρώων 34 και Κυδαντιδών. Πρόκειται για ένα λιτό και όμορφα διακοσμημένο μεζεδοπωλείο, στο οποίο εντυπωσιάζει η τρομερή του φιλοξενία, αλλά και τα νόστιμα πιάτα του. Εκεί κάποιος μπορεί να γευτεί εδέσματα και αποστάγματα της πατρικής γης, αλλά και παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, καλομαγειρεμένα και φτιαγμένα με τα πιό φρέσκα υλικά της εποχής, από τον βραβευμένο σεφ Μάριο Βεκρή που σίγουρα δε θα σε απογοητεύσει. Καταφέρνει να μαγειρεύει πιάτα, βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές και εκτελέσεις, με ένα πιό μοντέρνο στήσιμο στο πιάτο και μία νοστιμιά να σου ξετρελαίνει τον ουρανίσκο. Όλα καταφέρνουν όμως να δέσουν τέλεια, με το σούπερ γλυκάκι ημέρας που θα σε κεράσουν μετά το γεύμα ή το δείπνο σου.

e-table tip: Παράγγειλε αρνάκι στη γάστρα με πατατούλες, χοιρινό με σέλινο, κόκκορα κρασάτο με χιλοπίτες, αλλά και το εξαιρετικό κριθαρότο γαρίδας και τη λαχταριστή τους γαριδομακαρονάδα.

 

Κλείσε στο Λεμονανθό

 


 

Μεζεδοπωλείο Πλειάδες, Πετράλωνα

Η πιο ζεστή και οικογενειακή γωνιά της Αθήνας, ακούει στο όνομα Πλειάδες και βρίσκεται στα Άνω Πετράλωνα, στην οδό Δημοφώντος 94. Ο χώρος του είναι ζεστός, ατμοσφαιρικός και απλά διακοσμημένος, με πινελιές μοντέρνας διακόσμησης να κάνουν την εμφάνισή τους και να δίνουν μία άλλη νότα. Το προσωπικό του πάντα ευγενικό, γρήγορο και πρόθυμο να σε βοηθήσει να επιλέξεις το πιάτο που σου ταιριάζει καλύτερα. Οι τιμές του είναι προσιτές και θα έλεγε κανείς και αρκετά χαμηλές για αυτό που προσφέρει. Το μενού του είναι πλούσιο, γεμάτο ξεχωριστές και νόστιμες γεύσεις, αλλά και διάφορα κλασικά πιάτα, όλα συνοδεία από ουζάκι, τσιπουράκι, κρασάκι και μπύρα, για να ολοκληρώσουν την παραγγελία σου. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα αυθεντικό μεζεδοπωλείο;

e-table tip: Μπορείς να ξεκινήσεις το γεύμα ή το δείπνο σου με μία ζεστή πατάτα φούρνου με τυριά, παστουρμαδοπιτάκια, φαβοκεφτέδες, φέτα με μέλι και μία πίτα ημέρας, να συνεχίσεις με μία χοιρινή τηγανιά ή τηγανιά κοτόπουλο, ζουμερά μπιφτεκάκια γεμιστά με τυρί, σεφταλιές και χοιρινά μπριζολάκια και να τα συνοδεύσεις με ρακόμελα ή χύμα κρασί.

 

Κλείσε στο Μεζεδοπωλείο Πλειάδες

 


 

Κλείσε σε εστιατόρια στην Αθήνα

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close