Γιορτάζουμε το Thanksgiving σε 7 εστιατόρια στην Αθήνα

1.1K

Λίγο μετά το Halloween, έρχεται άλλη μια χαρακτηριστική αμερικάνικη συνήθεια, το Thanksgiving, δηλαδή η Ημέρα των Ευχαριστιών. Πρόκειται για μία γιορτή αγροτικής προέλευσης, που σίγουρα θα έχεις δει πολλές φορές σε ταινίες και σειρές και τα τελευταία χρόνια κάνει ολοένα και πιο δυναμική την παρουσία της στην Ελλάδα. Αν θες λοιπόν να δοκιμάσεις την περίφημη γεμιστή γαλοπούλα με την cranberry σως, μπορείς να κλείσεις τραπέζι την Πέμπτη 22/11 σε κάποιο από τα παρακάτω 7 εστιατόρια στην Αθήνα.

Hard Rock Cafe, Κέντρο Αθήνας | 24.95€/ άτομο

Mία από τις πιο γνωστές παγκοσμίως αλυσίδες εστιατορίων, είναι τα Hard Rock Cafe. Εκεί θα βρεις rock ‘n’ roll μουσική, αυθεντικά Hard Rock cocktails και American Style κουζίνα! Πιστό στην αμερικάνικη παράδοση, το Hard Rock Cafe στο κέντρο της Αθήνας σε περιμένει με αυθεντική Thanksgiving ατμόσφαιρα. Το μενού που ετοίιμασε θα σερβίρεται και για μεσημεριανό, αλλά και για δείπνο!

e-table tip: Θα απολάυσεις ένα set menu 3 πιάτων (24.95€/ άτομο), με βελουτέ σούπα καλαμποκιού, ψητή γαλοπούλα με λαχταριστή γέμιση, σερβιρισμένη με την σως από cranberries και με  πουρέ πατάτας, λαχανικά και σάλτσα και για επιδόρπιο, κολοκυθόπιτα με παγωτό!

 

Κλείσε στο Hard Rock Cafe

 


Nice n Easy, Κολωνάκι και Κηφισιά | 27.00€/ άτομο

Το Nice n Easy στο Κολωνάκι

To Nice n Easy στο Κολωνάκι και το αδερφάκι του στην Κηφισιά, είναι δύο γνωστά εστιατόρια στην Αθήνα με  εξαιρετικές επιλογές σε υγιεινά πιάτα: είτε είσαι χορτοφάγος, είτε προτιμάς τις μεσογειακές γεύσεις, είτε κάτι πιο ανατολίτικο, υπάρχει κάτι για εσένα. Τα εστιατόρια δίνουν έμφαση στην προέλευση των πρώτων υλών και στη θρεπτική αξία κάθε πιάτου. Τα υλικά που χρησιμοποιούν έχουν ως κοινό σημείο την υψηλή διατροφική αξία, είναι αγνά και αποκλειστικά βιολογικής παραγωγής.

e-table tip: To set menu  για το Thanksgiving (€27/άτομο) περιλαμβάνει βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας με τραγανό προσούτο, ψητή γαλοπούλα με πουρέ γλυκοπατάτας, λαχανάκια Βρυξελλών με τραγανό μπέικον, γέμιση από κάστανα και κράνα σε σάλτσα ψητού και για το τέλος, μηλόπιτα με παγωτό.Εκτός από τα πιάτα του μενού των Ευχαριστιών έχεις τη δυνατότητα κατόπιν παραγγελίας να απολαύσεις ένα παραδοσιακό γεύμα με ολόκληρη γαλοπούλα! Ναι, η γαλοπούλα θα έρθει στο τραπέζι σου, για να την κόψεις και να την προσφέρεις στην οικογένεια/παρέα σου, όπως ακριβώς γίνεται και παραδοσιακά!

Το Nice n Easy στην Κηφισιά

 

Κλείσε στο Nice n Easy στο Κολωνάκι

 

Κλείσε στο Nice n Easy στην Κηφισιά

 


La Suite Lounge, St. George Lycabettus, Κολωνάκι | 35.00€/ άτομο

Λίγα μόλις μέτρα από την Δεξαμενή στο Κολωνάκι, στον 6ο όροφο του ιστορικού ξενοδοχείου St George Lycabettus, βρίσκεται το La Suite Lounge Restaurant. Ένα εστιατόριο δημιουργικής ελληνικής κουζίνας όπου θα δοκιμάσεις πιάτα υψηλής γαστρονομίας από ελληνικά προϊόντα με ονομασία προέλευσης, απολαμβάνοντας τη μοναδική θέα της Αθήνας.

e-table tip: Στο μενού θα απολαύσεις κολοκυθόσουπα με sour cream, φρέσκια πράσινη σαλάτα με καλαμπόκι και βινεγκρέτ βαλσάμικου, γαλοπούλα με γέμιση, cranberry σως, gravy ,baby πατάτες και μπρόκολο και στο τέλος μηλόπιτα με παγωτό βανίλια.

 

Κλείσε στο La Suite Lounge

 


St’ Astra, Radisson Blu Park Hotel, Πεδίον του Άρεως  | 38.00€/ άτομο

Στον τελευταίο όροφο του Radisson Blu Park Hotel στο Πεδίον του Άρεως, θα βρεις το εστιατόριο St’ Astra, έναν εξαιρετικό γαστρονομικό προορισμό με ένα μενού που η φιλοσοφία του υπηρετεί το cooked freshness. Φρεσκάδα, εποχικές και οργανικές πρώτες ύλες και superfoods, υποστηρίζουν μια κουζίνα που χαρακτηρίζεται από φινέτσα, δημιουργικότητα και τεχνική. Σε ένα μοναδικό και ζεστό περιβάλλον με θέα την Ακρόπολη και το πάρκο θα απολαύσεις με τους αγαπημένους σου ένα ξεχωριστό γιορτινό μενού!

e-table tip: Θα απολαύσεις για καλωσόρισμα mulled wine, ζεστό κόκκινο κρασί με φρούτα και μπαχαρικά, σούπα με κολοκύθα, καρότο και τζίντζερ, σαλάτα με άγρια φύλλα, τραγανό σπιτικό μπέικον, μήλο, τσένταρ και ψητή κολοκύθα, φρέσκια γαλοπούλα με γέμιση από ξηρά φρούτα και πουρέ από γλυκοπατάτα, φασκόμηλο και “καμένο” βούτυρο και cranberry sauce και για το τέλος, ψητό cheesecake με σοκολάτα, κολοκύθα, καρύδια και σως από καραμέλα και μπουρμπόν. (38€/ άτομο μαζί με 1 ποτήρι κρασί)

Κλείσε στο St’ Astra


L’ Abreuvoir, Κολωνάκι | 45.00€/ άτομο

Το εστιατόριο L’ Abreuvoir στο Κολωνάκι είναι το πρώτο γαλλικό εστιατόριο της Αθήνας. Το Abreuvoir μετρά ήδη περισσότερα από 50 χρόνια ιστορίας και συνεχίζει σταθερά να επιλέγεται από λάτρεις του καλού φαγητού και κρασιού. Σε ένα φιλόξενο και κομψό χώρο, με αέρα πολυτέλειας και γαλλική ατμόσφαιρα, θα δοκιμάσεις νόστιμα πιάτα υψηλής γαλλικής γαστρονομίας, μαζί με μία εκτενέστατη λίστα κρασιών.

e-table tip: Από τις 18.30 μμ μέχρι τις 11.30 μμ, θα απολαύσεις ένα εορταστικό δείπνο 3 πιάτων με κολοκυθόσουπα με φρέσκο τζίντζερ, κιμά με κάστανα και κουκουνάρι, σερβιρισμένο με πουρέ πατάτας και ψητά λαχανικά και για το τέλος, ζεστή μηλόπιτα με παγωτό βανίλια. (45€/άτομο, συμπεριλαμβανομένου 1 μπουκάλι κρασί ανά 2 άτομα)

 

Κλείσε στο L’ Abreuvoir

 


 

Premiere, Athenaeum InterContinental, Νέος Κόσμος| 50.00€/ άτομο

Στο 10ο όροφο του ξενοδοχείου Athenaeum InterContinental στη Λεωφόρο Συγγρού θα βρεις το  εστιατόριο PremièreΠρόκειται για έναν υπέροχο χώρο με θέα στην Ακρόπολη και το Λυκαβηττό που χαρακτηρίζεται από φινετσάτη διακόσμηση και πολυτέλεια. Το Première φιλοξενεί μία από τις πιο πλούσιες wine lists της Αθηναϊκής σκηνής με ετικέτες που καλύπτουν τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές ζώνες του κόσμου.

e-table tip: Το ευχαριστήριο δείπνο του Premiere (50€/άτομο) περιλαμβάνει πράσινη σαλάτα με φρέσκο κατσικίσιο τυρί και βατόμουρα, ριζότο με κουκουνάρι, σταφίδες και καβούρι, φιλέτο γαλοπούλας με μπαχαρικά, πουρέ κολοκύθας με miso και σάλτσα με τρούφα, και για το τέλος μους χαμομήλι με σορμπέ αχλάδι.

 

Κλείσε στο Première

 


 

GB Roof Garden, Hotel Grande Bretagne, Σύνταγμα | 70.00€/ άτομο

Tελευταία πρόταση μας για να γιορτάσεις το Thanksgiving στην Αθήνα είναι το πολυτελές εστιατόριο GB Roof Garden, στον τελευταίο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Αθήνα, το οποίο αποτελεί αδιαμφισβήτητα το ομορφότερο σημείο του κέντρου της Αθήνας, για απολαυστική θέα σε συνδυασμό με ανυπέρβλητες γεύσεις.

e-table tip: Στο μενού που διαμόρφωσε αποκλειστικά ο σεφ Αστέριος Κουστούδης (70€/ άτομο, 30€/ άτομο για παιδιά κάτω των 12 ετών) θα απολαύσεις σούπα αγκινάρας Ιερουσαλήμ με κρέμα μασκαρπόνε αρωματισμένη με τρούφα και tuile παρμεζάνας, σαλάτα με καπνιστό στήθος πάπιας, κρέμα κυδώνι, μανιτάρια και hoisin σάλτσα, για κυρίως θα επιλέξεις μεταξύ ψητής γαλοπούλας με εσπεριδοειδή, σάλτσα cranberry και ψητές ρίζες με σιρόπι σφενδάμου, και μοσχαρίσιου φιλέτου με κρέμα σελινόριζας και καραμελωμένη τερίνα μήλου σε σάλτσα κόκκινου κρασιού. Στο τέλος, σε περιμένει τάρτα κολοκύθας με κρέμα σαντυγί από πραλίνα φυστικιού peanut, καραμελωμένα φυστίκια και compote από ψημένη κολοκύθα. 

 

Κλείσε στο GB Roof Garden

 


Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close