Thai Γεύσεις στο Budoo

432

Πριν δύο μέρες βρέθηκα στο Σύνταγμα και επισκέφτηκα το Budoo, ένα μικρό ταϊλανδέζικο μπαρ εστιατόριο που δεν είχα την τύχη να ανακαλύψω νωρίτερα. Με το που μπήκα ομολογώ πως μου τράβηξε την προσοχή το μεγάλο  ξύλινο μπαρ αλλά και η μασίφ ξύλινη κατασκευή πίσω από αυτό. Χρώματα ζωντανά και έντονα και διακόσμηση πολύ προσεγμένη, φωτισμένη από εντυπωσιακά αντικέ φωτιστικά και ένα κήπος “μυστικός”στο βάθος, με μια μπανανιά στο κέντρο του, που σίγουρα κλέβει την παράσταση κάθε φορά.

Όπως με ενημέρωσε ο Μίλτος Επιθυμιάδης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου, το Budοο είναι ένα εστιατόριο που πάντα ήθελε να έχει. Έτσι κι έγινε, το Budoo είναι ένα πολύ προσεγμένο ταϊλανδέζικο bar restaurant που εκτός από καλό φαγητό σερβίρει και δροσερά κοκτέιλς φτιαγμένα με ασιατικά και όχι μόνο υλικά, τα οποία συνδυάζονται εξαιρετικά και με το φαγητό, εννοείται ότι υπάρχουν και κρασιά στο κατάλογο (ελληνικές και ξένες ετικέτες).

Ξεκινήσαμε παραδοσιακά, το γεύμα μας με σούπα και πιο συγκεκριμένα μια πεντανόστιμη ελαφρά πικάντικη σούπα με μανιτάρια σιτάκε, μπαμπού, κοτόπουλο και φρέσκο κόλιανδρο. Ιδανικό ξεκίνημα μπορώ να πω, για να περάσουμε έπειτα στα αγαπημένα μου Por Pia Sod, τα φρέσκα ρολλά φύλλου ρυζιού με διάφορα λαχανικά, τζίντζερ και φρέσκο κόλιανδρο!

Μαζί με όλα αυτά, φάγαμε και μια σαλάτα με φρέσκα λαχανικά, αρωματικό δυόσμο και κιμά κοτόπουλου, σερβιρισμένη σε μια “κούπα” από τραγανό φύλλο ρυζιού, που απογειώθηκε με την προσθήκη μιας καυτερή σάλτσας που μας πρότεινε ο Μίλτος, ο οποίος με ενημέρωσε ότι στο Budoo, κάθε Παρασκευή και Σάββατο διοργανώνονται πάρτυ με DJ’s γιατί εκτός από το φαγητό και τα κοκτέιλς μεγάλη προσοχή έχει δοθεί και στην μουσική!

Με τα πολλά ήρθε η ώρα για τα κυρίως μας! Το πρώτο κυρίως ήταν το Panang με μοσχάρι, ένα πιάτο που θυμίζει τα πιάτα curry με μια πλούσια σάλτσα μπαχαρικών, λαχανικών και λεπτοκομμένο μοσχάρι συνοδεία ρυζιού ατμού. Το δεύτερο ήταν ιδιαίτερα καλό Pad Τhai, με πλατιά noodles, κομμάτια κοτόπουλου, τριμμένο φιστίκι, chili και το απαραίτητο lime για να στίψεις από πάνω και να συμπληρώσεις την γεύση του πιάτου!

Καταλήγοντας να αναφέρω ότι η ταϊλανδέζικη κουζίνα είναι από τις αγαπημένες μου γιατί είναι αρωματική και πληθωρική χωρίς να είναι βαριά και το Budoo έχει να επιδείξει πιάτα που συνδυάζουν σχεδόν όλες τις εκφάνσεις της γεύσης, γλυκό, ξινό, πικάντικο! Αξίζει σίγουρα η επίσκεψη στο Budoo, για να δοκιμάσετε όχι μόνο τα παραπάνω πιάτα αλλά και άλλα διαμαντάκια του μενού και φυσικά να επιλέξετε και κάποιο από τα προτεινόμενα κοκτέιλ! Μπείτε στο στενάκι της Λέκκα και ταξιδέψτε στις thai γεύσεις του Budoo σε κάθε μπουκιά!

Κάνε Κράτηση στο Budoo

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close