Πέντε ταβέρνες της Αθήνας με φρέσκο ψάρι

1K

Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το καλό ψαράκι, όταν ανοίγει καιρός, και το άρωμα της θάλασσας που μπορεί να προσφέρει μια ψαροταβέρνα στο τραπέζι μας. Άλλωστε, η χώρα μας είναι προικισμένη με ατελείωτες θάλασσες γεμάτες πολλά και φρέσκα ψάρια που μπορούν να ικανοποιήσουν  τις απαιτήσεις κάθε ουρανίσκου. Γι’ αυτό κι εμείς ψάξαμε και βρήκαμε πέντε ενδιαφέρουσες ψαροταβέρνες της Αθήνας και σας τις παρουσιάζουμε.

Το Τρεχαντήρι στο Μαραθώνα είναι η ψαροταβέρνα-μεζεδοπωλείο που προσφέρει στους πελάτες του φρέσκα ψάρια από το καΐκι τους, εκλεκτούς σπιτικούς μεζέδες αλλά και κρεατικά. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τη ζεστή ψαρόσουπα, τη σαρδέλα φιλέτο στα κάρβουνα, τις γαρίδες σαγανάκι, το γεμιστό καλαμάρι ή τη γαριδομακαρονάδα.

Η Θάλασσα στο Αιγάλεω είναι ένα εστιατόριο με φρέσκο ψάρι και μεγάλη ποικιλία από πιάτα, όπως χταποδάκι, καραβίδες, αστακούς και θαλασσινά. Όλα αυτά σε έναν λιτό και απέρριτο χώρο με άνετη και φιλόξενη διάθεση.

Η Τράτα στο κέντρο της Αθήνας είναι ένα παραδοσιακό ψαροταβερνάκι που σας περιμένει από το μεσημέρι ως το βράδυ για φρέσκο ψάρι. Η διακόσμηση φέρνει στο νου τη θάλασσα, το νησί και τις τράτες που φεύγουν για ψάρεμα.

Ο Αστερίας στο Μαρούσι διαθέτει έναν όμορφο χώρο με ιδιαίτερα πιάτα, όπως πεσκανδρίτσα με ντομάτα και μουστάρδα, σπιτικούς κολοκυθοκεφτέδες, μαραθόπιτα και τυρόπιτα με φύλλο της γιαγιάς, κυδώνια σαγανάκι και πετροσωλήνες.

Το Άριας restaurant είναι ένα εστιατόριο θαλασσινών στη Βάρη με νησιώτικη σπιτική κουζίνα από αγνά υλικά προϊόντα. Εκεί θα βρείτε σπεσιαλιτέ της Κύθνου ενώ μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε την παραδοσιακή ψαρόσουπα, την αστακομακαρονάδα, τη σουπιά μαγειρεμένη στο μελάνι της, το σφουγγάτο με ντόπιο κατσικίσιο τυρί και το καραμελωμένο χταπόδι με μέλι.

Εάν σας ανοίξαμε την όρεξη για ψαροταβέρνα, δεν έχετε παρά να μπείτε στο e-table και να κάνετε δωρεάν κράτηση στην ψαροταβέρνα της επιλογής σας.

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close