6+1 ταβέρνες στην Αθήνα με καλό φαγητό

1.2K

Ξεροψημένα κρεατικά, καλοτηγανισμένες πατάτες, νόστιμες σάλτσες, καλό κρασί… Μη μας πείτε ότι και μόνο στην ιδέα δε σας άνοιξε η όρεξη. Ποιος μπορεί, άλλωστε, να μείνει ασυγκίνητος στο θέαμα και φυσικά τη γεύση του καλού ελληνικού φαγητού; Γι’ αυτό κι εμείς ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς 6+1 ταβέρνες στην Αθήνα όπου μπορείτε να έχετε όλα τα παραπάνω.

Η ταβέρνα Ροζαλία βρίσκεται στα Εξάρχεια και είναι έτοιμη να σας προσφέρει μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά μαγειρευτά αλλά και σπιτικές ελληνικές σπεσιαλιτέ. Μερικά από τα παραπάνω είναι το πιπεράτο ψαρονέφρι, το φιλέτο κοτόπουλου με σως πορτοκαλιού και τα γεμιστά μανιτάρια με σκόρδο και μαϊντανό.

Στην Οδό Αισχύλου στο Ψυρρή θα γευματίσετε σε ένα ιδιαίτερο νεοκλασικό κτίριο που χρονολογείται από το 1875. Εκεί σας περιμένουν γευστικοί κρεατομεζέδες, φρέσκα κρέατα (ντονέρ, κεμπάπ, γύρο κοτόπουλο, χοιρινό σουβλάκι αρνί) και πλούσιες σαλάτες, όπως ταμπουλέ και φατούς.

Το Λιόντι στην Ακρόπολη διαθέτει ένα πλήρες μενού με ελληνικές γεύσεις και σπεσιαλιτέ από φρέσκα υλικά και μαγειρεμένα την ώρα της παραγγελίας. Δοκιμάστε –μεταξύ άλλων- σουβλάκι κοτόπουλο, μπιφτέκι, χοιρινό κρέας, ψάρι αλλά και κρέπες.

Η ταβέρνα Λιόπετρο βρίσκεται στην Πλάκα και προσφέρει στους πελάτες δημιουργικά εκτελεσμένες γεύσεις εμπνευσμένες από τη νησιώτικη παράδοση. Σπεσιαλιτέ του εστιατορίου αποτελούν τα ραβιόλια αστακού αλλά και το λαμπριανό γεμιστό κατσικάκι στο φούρνο.

Το Δυο δεκάρες η Οκά στο Κουκάκι διαθέτει καλοφτιαγμένους μεζέδες, νόστιμα κρεατικά, ζυμαρικά και καλομαγειρεμένα ψαρικά. Η γκάμα που θα βρείτε εκεί περιλαμβάνει πιάτο από μουσακά και κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο μέχρι καπνιστή μπριζόλα, σολομό στη σχάρα και Μανιάτικο σύγκλινο.

Η Κρήτη στο κέντρο της Αθήνας είναι η ταβέρνα στην οποία θα απολαύσετε ελληνική κουζίνα και αυθεντικές κρητικές σπεσιαλιτέ. Φέτα με σουσάμι και μέλι, πατάτα οφτή, κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι, συκώτι με μέλι και ντοματίνια γεμιστά με τυροκαυτερή είναι μερικά από αυτά που θα σας πείσουν να ξαναπάτε.

H ταβέρνα Αρκαδία στην Ακρόπολη έχει ένα μενού που βασίζεται στις σπεσιαλιτέ της ελληνικής γαστρονομίας και τις συνταγές από την ειδυλλιακή Αρκαδία. Το κατσικάκι φρικασέ με μυρώνια, η σούπα ζυγούρι με τραχανά, οι λαχανοντολμάδες με κιμά και το κλέφτικο αρνάκι σε φύλλο είναι αυτά που ξεχωρίζουν.

Επειδή το ξέρουμε ότι μετά τα παραπάνω ανυπομονείτε για την επόμενη επίσκεψή σας σε ταβέρνα, μπείτε απλά e-table.gr και κάντε δωρεάν κράτηση στην ταβέρνα της επιλογής σας, απολαμβάνοντας μοναδικές προσφορές.

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close