Πέντε Ταϊλανδέζικα Εστιατόρια στην Αθήνα

765

Η Ταϊλανδέζικη κουζίνα ανθεί από τις αρχές του 2000, στο κέντρο της πόλης όμως τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πραγματικά χαμός με τα ταϊλανδέζικα εστιατόρια στην Αθήνα, εμείς δοκιμάσαμε πέντε από αυτά και σας τα λέμε τι να παραγγείλετε!

Ξεκινώντας από τα Βόρεια Προάστεια, επισκεπτόμαστε το Royal Thai στην Κηφισιάένα κλασικό εστιατόριo με μπαρόκ διακόσμηση και αυθεντικά thai πιάτα. Εκεί θα δοκιμάσετε εξαιρετική πάπια με lychee και πολύ καλό κοτόπουλο με πράσινο curry.

Συνεχίζοντας κεντρικά πλέον, πάμε στο Andaman στα Πετράλωνα και ανεβαίνουμε σε ένα εξωτικό περιβάλλον εμπνευσμένο από τα νησιά Andaman. Μην παραλείψετε να ξεκινήσετε το γεύμα σας με φρέσκα thai springrolls και να συνεχίσετε με την ξακουστή πάπια του ή με το pad see ew, ένα πιάτο με noodles καρότο και pok choy !

Περνάμε μια βόλτα από το  Budoo Urban Thai στο Σύνταγμα με το 70s  αστική του διακόσμηση και το φινετσάτο περιβάλλον του.  Εκεί θα δοκιμάσετε φανταστικές ταϊλανδέζικες σούπες και πολύ νόστιμο fish curry.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε μια βόλτα από το Tamarind στο Μεταξουργείο με το τεράστιο δέντρο των ευχών στην όμορφή σάλα του. Στα must try εδώ το φιλέτο πέρκας σε tempura και oyster και το  μοσχαράκι σωτέ με bamboo, βασιλικό και πιπεριές τσίλι συνοδεία ρυζιού ατμού για να “σβήνετε” το chili.

Τέλος, κατεβαίνοντας προς τα νότια, στον Dara Thai στον Άγιο Δημήτριο που αν και νέο σχετικά έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις! Από το μενού του σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την σαλάτα με παπάγια, ζάχαρη καρύδας , τσίλι και καρότο αλλά και τα πιάτα που σερβίρει με tofu που είναι εξαιρετικά!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close