Summer in Athens 2017: 19 εστιατόρια για δροσερές καλοκαιρινές εξόδους

605

Ξέμεινες στην Αθήνα και δεν ξέρεις τι να κάνεις τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες; Σου έχουμε τη λύση! Με το Summer in Athens 2017,σου προτείνουμε 19 εστιατόρια για να φας και να περάσεις τέλεια, απολαμβάνοντας επιπλέον εκπτώσεις από 7 μέχρι 10 Αυγούστου!

 

Παλαιά Ιθάκη

Summer in Athens

Σαν βγείς στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να έυχεσαι να είναι γευστικός ο δρόμος! Στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας θα βρεις την Παλαιά Ιθάκη, ένα εστιατόριο που προσφέρει νόστιμα πιάτα εμπνευσμένα από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Στην Παλαιά Ιθάκη, οι ψαρολιχουδιές και οι κρεατομεζέδες έχουν την τιμητική τους. Αξίζει να δοκιμάσεις κοτόπουλο φούρνου με χυλοπίτες, μοσχάρι γιουβέτσι, ψαρονέφρι γεμιστό με ντομάτα και φέτα, γαρίδες σαγανάκι, ριζότο θαλασσινών και την αστακομακαρονάδα, η οποία είναι εμπνευσμένη από Κεφαλονίτικη παραδοσιακή συνταγή. Εάν είσαι λοιπόν το καλοκαίρι στην Αθήνα, αξίζει μια επίσκεψη στην αυλή της Παλαιάς Ιθάκης, για να φας νόστιμο παραδοσιακό φαγητό παρέα με ζωντανή μουσική κάθε μέρα, μετά τις 7 το απόγευμα.

 

Avenue under the stars

Summer in Athens

Σε μια τρυγιρισμένη από φυτά ταράτσα του all day χώρου Rock Avenue, βρίσκεται το Avenue under the stars , ένα εστιατόριο που σου προσφέρει μία από τις καλύτερες επιλογές για μεσογειακή κουζίνα. Σε ένα ατμοσφαιρικό και ρομαντικό περιβάλλον μπορείς να απολαύσεις δροσερά κοκτέιλ μαζί ζουμπερά μπέργκερ, λαχταριστές μακαρονάδες και νόστιμους μεζέδες, με θέα κάτω από τα αστέρια! Αν θές να ξεφύγεις από το γκρίζο και θορυβώδες κέντρο της Αθήνας, πρέπει  σίγουρα να “ανέβεις ψηλά” στο Avenue under the stars.

 

Αίγλη Εστιατόριο

Summer in Athens

 

Εάν θες να συνδυάσεις γεύσεις και αρώματα Μεσογείου, με θέα στην Ακρόπολη και στον Λυκαββητό τότε αξίζει να επισκεφτείς το εστιατόριο Αίγλη στο Ζάππειο.  Στην Αίγλη θα απολαύσεις γεύσεις εμπνευσμένες από την ελληνική παράδοση, οι οποίες παντρεύονται με την δημιουργικότητα και φτιάχνουν ένα εξαιρετικό μενού που θα σε εντυπωσιάσει. Ετοιμάσου να δοκιμάσεις σε μία άκρως ρομαντική ατμόσφαιρα, κρασοτύρι Σίφνου με μέλι και σουσάμι, ριζότο μανιταριών με λάδι τρούφας, χοιρινό κότσι με μαύρη μπύρα και σάλτσα μουστάρδας, κριθαρότο με γαρίδες και πολλές ακόμα σπεσιαλιτέ από την ελληνική γαστρονομία και τη Μεσόγειο.

 

Βατραχονήσι

Το εστιατόριο Βατραχονήσι είναι ένα νεανικό και παρεΐστικο μεζεδοπωλείo με ελληνική κουζίνα στο Γκάζι. Ο χώρος είναι ιδανικός για χαλαρή διασκέδαση και μεζέδες με την παρέα. Στο Βατραχονήσι μπορείς να απολαύσεις μεζεδάκια κρεατικών και θαλασσινών, καθώς και νόστιμες παραδοσιακές συνταγές από τα ελληνικά νησιά. Αξίζει να δοκιμάσεις σφουγγάτο Κύθνου, τυριά από το παραδοσιακό τυροκομείο των Κυκλάδων, τηγανιά κοτόπουλο με θυμάρι τσιριγώτικο, κεφτεδάκια φουρνιστά, μαζί με παραδοσιακά ποτά όπως μαστίχα χίου, οινόμελο και ρακή.

 

Cheers

Summer in Athens

Το εστιατόριο Cheers προσφέρει διεθνή κουζίνα και μπύρες από όλον τον κόσμο, έχοντας πανοραμική θέα στο Μικρολίμανο. Στο  Cheers θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε μπύρες και σε κρασιά που συνοδεύουν ιδανικά λαχταριστά ορεκτικά, μεζεδάκια, μεγάλες ποικιλίες και φρέσκες σπεσιαλιτέ από όλον τον κόσμο. Αξίζει να δοκιμάσεις εξαιρετικό χοιρινό κότσι, χοιρινά φιλετάκια με γλυκόξινη σάλτσα, ταλιατέλες παρμεζάνα, mix grills και δροσερές σαλάτες. Για μία αυθεντική μπυραρία με μοναδική καλοκαιρινή θέα, πρέπει να επισκεφτείς το Cheers και να “χαθείς” στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

 

Πυρολίκι

Summer in Athens

Το εστιατόριο Πυρολίκι στον Κεραμεικό είναι ένα ωραίο σημείο συνάντησης για καλή μεσογειακή κουζίνα. Μια υπέροχη αυλή και λαχταριστοί μεζέδες από όλη την Ελλάδα, δημιουργούν ένα ευχάριστο περιβάλλον που θα σε μεταφέρει στην όμορφη Κρήτη. Μπορείτε να δοκιμάσεις γιουβετσάκι με μυζήθρα, πίτα θαλασσινών σε πήλινο με πουρέ πατάτας, σκιουφιχτά μακαρόνια με μανιτάρια, γαρίδες με σάλτσα ούζου, γεμιστή μπαγκέτα με αυγά ψημένη στο φούρνο και πολλές ακόμα σπιτικές συνταγές που ετοιμάζονται με τα καλύτερα υλικά της αγοράς.

 

Ονειρία

Summer in Athens

Μια νέα άφιξη  στην καρδιά του Χαλανδρίου τον Ιουλιο του 2017, είναι το εστιατόριο Ονειρία . Με έναν υπέροχο κήπο για τις ζεστές καλοκαιρινές βραδιές, μπορείς να απολαύσεις μοναδικές ελληνικές γεύσεις, όπως δροσερή σαλάτα με ρόκα, σπανάκι και απάκι, λουκουμάδες με τραχανά και φέτα, γεμιστά μανιτάρια με αλλαντικά, στριφτάρια Λήμνου με σύγκλινο, τζιγέρι τσιγαριστό με θυμάρι και πανσετάκια με πιπερόριζα. Για αρώματα και γεύσεις από Ελλάδα, πρέπει να επισκεφτείς την Ονειρία και να μην ξεχάσεις φεύγοντας να αγοράσεις για το σπίτι προϊοντα μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα!

 

Αλλουνού

Summer in Athens

Το Αλλουνού είναι ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο στους Αμπελόκηπους, με ιδιαίτερη πολύχρωμη διακόσμηση που σου φτιάχνει τη διάθεση. Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις τυρολουκουμάδες με 4 τυριά, παστουρμαλί με μαρμελάδα ντομάτας, τηγανιά μελοξυδάτη, ουζάτη κότα, κριθαρότο λαχανικών, μύδια σαγανάκι και γαρίδες με σκόρδο και βότανα. Για μεγάλη ποικιλία σε στεριανές και θαλασσινές γεύσεις, τις οποίες μπορείς να απολαύσεις και στα τραπεζάκια στην πλατεία, αξίζει να κανονίσεις μια επίσκεψη με την παρέα σου στο μεζεδωπολείο Αλλουνού.

 

Λούτσος

Summer in Athens

Ένα μοντέρνο ψαροφαγείο σε περιμένει στα Νότια προάστια! Το εστιατόριο Λούτσος βρίσκεται πάνω στον πεζόδρομο της Βούλας και αναλαμβάνει να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τους γευστικούς συνδυασμούς του ψαριού. Μερικά από τα πιάτα που μπορείς να δοκιμάσεις είναι τραγανά τηγανιτά φιλέτα γαύρου, μπουρεκάκια γαρίδας, τραχανoτό μυδιών, φιλέτο μυλοκόπι, σουβλάκι ξιφία και  λεμονάτο κριθαρώτο σουπιάς. Η ενημερωμένη λίστα κρασιών του Λούτσου, ολοκληρώνει τη γευστική πανδαισία των μοναδικών θαλασσινών γεύσεων που προσφέρει.

 

Καβάτζα 26 Summer in Athens

Η Καβάτζα 26 στο Χαλάνδρι είναι ένα παραδοσιακό μεζεδοπωλείο-εστιατόριο για καλοφαγάδες!. Η Καβάτζα 26 με τον καταπράσινο κήπο της, αποτελέι ιδανική επιλογή για να χαλαρώσεις  και να απολαύσεις τους παντός είδους μεζέδες με την παρέα σου τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Όλα τα πιάτα είναι χειροποίητα και ετοιμάζονται μπροστά σου με μεράκι και φαντασία…Ιδιαίτερες γεύσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, πάντα με φρέσκα υλικά  και αγνές πρώτες ύλες. Δοκιμάσε οπωσδήποτε τη δροσερή σαλάτα Καβάτζα, ταλαγάνι σχάρας, κοτορολλάκια με λάδι τρούφας, baby πατάτες και μανιπέστο.

 

Namaste
Summer in Athens

Το εστιατόριο Namaste είναι μια πολύ καλή επιλογή για ινδική κουζίνα. Ατμοσφαιρικό και μοντέρνο, με φωτεινά χρώματα, έθνικ διακόσμηση και άνεση, το Namaste θα σε μυήσει στις γεύσεις της Άπω Ανατολής. Αξίζει να δοκιμάσεις  κοτόπουλο tandoori, αρνάκι korma,  κοτόπουλο με μάνγκο, κατσικάκι με κάρυ και πολλές ακόμα λαχταριστές σπεσιαλιτέ που θα ταξιδέψουν τις αισθήσεις σου στην ινδική γαστρονομία.

 

Αιγαίου Γεύσεις 

Summer in Athens

Το εστιατόριο Αιγαίου Γεύσεις στο Αιγάλεω θα γίνει το στέκι σου για ποιοτική ελληνική κουζίνα. Το μενού στο Αιγαίου Γεύσεις βασίζεται στις ελληνικές σπεσιαλιτέ και τις σπιτικές παραδοσιακές συνταγές που δημιουργούνται με βάση εκλεκτά και φρέσκα υλικά. Δοκίμασε ψητές γαρίδες, χταπόδι ψητό, καλαμαράκια σε συνδυασμό με ούζο αλλά και νόστιμους κολοκυθοκεφτέδες, τη διάσημη φάβα Σαντορίνης, ριζότο θαλασσινών, σουπιά κρασάτη και πολλά ακόμα φρεσκομαγειρεμένα πιάτα ήμερας. Αν ψάχνεις  ένα καλό μεζεδοπωλείο στο Αιγάλεω για να απολαύσεις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφτείς!

 

Hachiko Sushi Tales

Summer in Athens

To Ηachikō-Sushi Tales & Cocktails στο Νέο Ψυχικό σερβίρει αυθεντικές ιαπωνικές γεύσεις αλλά και ευφάνταστα κοκτέιλς επηρεασμένα από την Άπω Ανατολή. Εκτός από τα κλασικά σούσι rolls, to sashimi και τα nigiri, το Ηachikō σερβίρει και signature προτάσεις αλλά και πολλά νόστιμα ορεκτικά, όπως gyozas με black cod, ταρτάρ με βασιλικό καβούρι και σολωμό teriyaki. Συνόδευσε το φαγητό σου με ένα από τα κοκτέιλς της ομάδας 3dots & a Dash, με έντονα ασιατικά στοιχεία και γεύσεις που θα ταιριάξουν πολύ με το μενού που θα επιλέξεις.

 

FamilySummer in Athens

Το εστιατόριο Family στη Βούλα είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για διεθνή κουζίνα. Η φιλοσοφία του Family στηρίζεται σε αυτό που δηλώνει και το όνομά του, στην “οικογένεια”. Πολυτέλεια, μοντέρνο design και άνεση, ένας δροσερός κήπος και τραπεζάκια στον πεζόδρομο συνθέτουν ένα ειδυλλιακό σκηνικό για να απολαύσεις καλό φαγητό και γεύσεις από όλον τον κόσμο. Ο πλούσιος κατάλογός του θα σου δώσει πλήθος γευστικών επιλογών για όλες τις ώρες της ημέρας. Αξίζει να δοκιμάσεις ταλιολίνι από μελάνι σουπιάς με καπνιστό σολομό, φινόκιο και vodka,  κινότο γαρίδας, μοσχαράκι breze και το διάσημο family burger.

 

Bohemia

Summer in Athens

Το εστιατόριο Bohemia στους Αμπελόκηπους προσφέρει  καταπληκτική τσέχικη κουζίνα. Ο χώρος χωρίζεται σε επίπεδα, σε έναν εσωτερικό ζεστό χώρο όπου κυριαρχεί το ξύλο και η τσέχικη διακόσμηση και σε μία καταπράσινη αυλή για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Ετοιμάσου να μυηθείς στα υπέροχα γευστικά μυστικά της τσέχικης γαστρονομικής παράδοσης. Πρέπει να δοικμάσεις κραλόβσκι σάλατ, πανένκα του Καίσαρα, φιλέτο κοτόπουλο σχάρα με ανανά και μανταρίνι, γκούλας μπύρας και λαχταριστά παραδοσιακά γλυκά της Τσεχίας, πάντα με τη συνοδεία των καλύτερων κρασιών ή τσεχικών μπυρών.

 

Λόρδος Μεζεδάκι

Summer in Athens

Σε μία από τις πιο φημισμένες old school μεζεδο-πιάτσες της Αθήνας, βρίσκεται ο  Λόρδος Μεζεδάκι, ένα από τα παραδοσιακά μεζεδοπωλεία της πλατείας Καισαριανής. Από τους μεζέδες ξεχωρίσαμε τους ντοματοκεφτέδες του σεφ, τις τυρόφλογέρες με μέλι και σουσάμι και τις υπέροχες τηγανιές, την καρυδάτη μελιτζανοσαλάτα και τα χωριάτικα λουκάνικα σχάρας με σως από σινάπι και μέλι.  Όλα τα φαγητά ετοιμάζονται επιτόπου και είναι φτιαγμένα από ποιοτικά και αγνά υλικά. Ο Λόρδος Μεζεδάκι αποτελεί μια ιδανική επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας αν πρόκειται να περάσεις ένα Summer in Athens.

 

Κίτρινος Σκίουρος

Summer in Athens

Ο Κίτρινος Σκίουρος είναι ένα βραζιλιάνικο εστιατόριο με μαγειρευτό φαγητό σε ένα πευκόφυτο περιβάλον στα Ιλίσσια. Η ατμόσφαιρα του είναι ρομαντική και η μουσική σου διεγείρει τις αισθήσεις σε Βραζιλιάνικο ρυθμό! Η κουζίνα αυθεντική και πιστή στην Βραζιλιάνικη γαστρονομία, χρησιμοποιεί τα φρέσκα εξωτικά φρούτα και τα αρωματικά μπαχαρικά, σε συνταγές με πλούσια και δυνατή γεύση. Το Φράνκο Πασαρίνιο (τραγανιστές τηγανητές μπουκιές ολόκληρου κοτόπουλου μαριναρισμένο με λάϊμ και σκόρδο για δύο άτομα), και το Yucca Frita (τηγανητή ρίζα yucca), είναι μερικά από τα ορεκτικά του Κίτρινου Σκίουρου, ενώ η Σαλάτα del Caribe (ποικιλία μαρουλιών αχλάδι, τυρί Emmental, μανιτάρια, με dressing από Mango), και το Φεσουάδα (μαύρα φασόλια με τέσσερα είδη κρεάτων, σερβιρισμένα με ρύζι, σπανάκι με πορτοκάλι και φαρόφα), είναι πιάτα που αξίζει να δοκιμάσεις!

 

Πιάτο El Greco

Summer in Athens

Tο εστιατόριο Πιάτο El Greco στην περιοχή της Ακρόπολης,  διαθέτει μεσογειακή κουζίνα και ένα φιλόξενο, οικογενειακό περιβάλλον. Σε ένα μοντέρνο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, το Πιάτο El Greco είναι ιδανικό για να φιλοξενήσει παρέες, φίλους και οικογένειες. Σαγανάκι Μυτιλήνης με μέλι και καρύδια, λαχταριστή αστακομακαρονάδα, πατάτα φούρνου γεμιστή με 4 τυριά μπέικον, ζουμερά κρέατα και φρέσκα ψάρια, είναι κάποια πιάτα που αξίζει να τα δοκιμάσεις. Για μία αυθεντική ελληνική κουζίνα, νόστιμες μεσογειακές γεύσεις, εξαιρετική λίστα κρασιών καθώς και μία μεγάλη γκάμα cocktails, πρέπει να πας  μια βόλτα από Πιάτο El Greco!

 

Ο Τέντζερης και το Καπάκι

Summer in Athens

Ο Τέντζερης και το Καπάκι στο Περιστέρι, είναι μια ιδανική επιλογή αν κάνεις Summer in Athens, καθώς σε μεταφέρει σε γευστικούς θαλασσινούς προορισμούς. Από τη στιγμή που θα φτάσεις εκεί, θα αισθανθείς ότι βρίσκεσαι μακριά από την Αθήνα. Λευκές και μπλε ψάθινες καρέκλες, αιγαοπελαγίτικα βαμμένες πλάκες, ομπρέλες, δέντρα και καλαμωτές πλάι στην πλατεία που προστατεύουν τα τραπεζάκια από τη βουή του δρόμου, συνθέτουν ένα περιβάλλον που σε ταξιδεύει σε κάποιο νησί. Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις καβουροσαλάτα, γαύρο μαρινάτο, σαρδέλες τηγανητές, μύδια αχνιστά, χταποδάκι και γαριδες ψητές.

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close