Foodstories: 9+1 στοιχεία που δεν ξέρατε για το bacon

527

Λίγοι μπορούν να αντισταθούν στην πλούσια και λαχταριστή γεύση του bacon. Τραγανό, τηγανητό, topping σε πατάτες και αυγά, το bacon μπορεί να βρει το δρόμο του στο σπίτι και τα  γούστα του οποιουδήποτε μέχρι και τον πιο απαιτητικό υποψήφιο. Μιας και πρόκειται για ένα τόσο διάσημο και διαδεδομένο υλικό, φυσικά, δε θα μπορούσαμε παρά να κάνουμε την έρευνά σας και να σας αποκαλύψουμε τα ευρήματα.

    1. Η λέξη «bacon» χρονολογείται από το 1500, όπου λέξη «bacoun» αναφερόταν γενικά στο χοιρινό.
    2. Η σημασία της λέξης προέρχεται από τη Παλιά Γερμανική γλώσσα και πιο συγκεκριμένα τη λέξη «bacho» που σημαίνει «οπίσθια».
    3. Υπάρχουν ποικιλίες μπύρας, Bourbon και Vodka που είναι αρωματισμένες με bacon, όπως το Bacon Bloody Mary και το Bacontini.
    4. Σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου της North Carolina, ένα μικροθρεπτικό συστατικό, η χολίνη, που βρίσκεται σε προϊόντα χοιρινού, όπως το bacon, μπορεί να δώσει ώθηση στη νοημοσύνη ενός αγέννητου παιδιού.
    5. Το 11% του βάρους ενός γουρουνιού είναι bacon. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι αν ένα γουρούνι ζυγίζει 100 κιλά, μπορεί να δώσει περίπου 11 κιλά bacon.
    6. Ο Μέσος Αμερικάνος καταναλώσει κατά προσέγγιση 8 κιλά bacon ετησίως ενώ στην Αγγλία το 90.4% των σπιτιών έχει bacon στις προμήθειές του.
    7. Η Δανία είναι η χώρα που καταναλώνει το περισσότερο bacon στον κόσμο.
    8. 11 από κάθε 1.000.000 παιδιών που γεννιούνται στην Αμερική ονομάζονται Bacon. Οι γονείς τους φαίνεται ότι εκτός από αυτά λατρεύουν και τη διάσημη λιχουδιά!
    9. 43% των Καναδών θα προτιμούσε να φάει bacon από το να κάνει sex, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας με bacon, Maple Leaf Foods.
    10. Η αγορά του κομμένου, συσκευασμένου bacon φτάνει τα 2.127.500.000$. Καθόλου άσχημα για τις βιομηχανίες

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close