Πάμε για φαγητό στις Σπέτσες

795

Οι Σπέτσες είναι ένας ιδανικός προορισμός αν δεν έχεις πολλές μέρες να ξοδέψεις στις διακοπές σου. Αν λοιπόν προτιμήσεις τις αρχοντικές και κοσμοπολίτικες Σπέτσες για λίγες μέρες, βρήκαμε για σένα 4 εστιατόρια για να απολαύσεις ότι είδος φαγητό σου αρέσει μιας και οι προτάσεις μας περιλαμβάνουν εστιατόρια για όλα τα γούστα!

Ξεκινάμε με ένα από τα αγαπημένα μας εστιατόρια το Νερό της Αγάπης στην Κουνουπίτσα, λίγο πιο πέρα από το λιμάνι του νησιού. Το Νερο της Αγάπης είναι ένα fish restaurant με αξιώσεις αφού χαρακτηρίζεται ως ένα από τα καλύτερα του νησιού. Η κουζίνα του είναι μεσογειακή-δημιουργική και τα πιο διάσημα πιάτα του είναι οι γαρίδες με σάλτσα ούζου, ριζότο με καραβιδόψιχα και κρόκο Κοζάνης, σπαγγέτι μαύρο με ντόπιο καλαμάρι. Την παράσταση φυσικά κλέβει η εξέδρα πάνω από την θάλασσα που προσφέρει φανταστική θέα!

Άλλο ένα σποτ για καλό φαγητό στις Σπέτσες είναι ο Πάτραλης, μια καλή ψαροταβέρνα που από το 1935 μέχρι σήμερα έχει σταθερή ποιότητα σοτ φαγητό και φυσικά ολόφρεσκο ψάρι. Δοκιμάστε εξαιρετική κακαβιά,  το παραδοσιακό ψάρι αλά Σπετσιώτα και πιλάφι με θαλασσινά. φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από το μενού η αστακομακαρονάδα.

Συνεχίζουμε την βόλτα μας προς το Παλιό Λιμάνι και συγκεκριμένα στο Μουράγιο ή Mourayo όπως το αναγνωρίζουν πολλοί. Το Μουράγιο είναι το πρώτο- χρονικά μαγαζί του Παλιού Λιμανιού και είναι ένα bar-restaurant με μεσογειακή κουζίνα. Εκεί θα δοκιμάσετε νόστιμα πιάτα θαλασσινών και ψαρικών και όχι μόνο ακριβώς πάνω στην θάλασσα και αργότερα περάστε στο εσωτερικό του μαγαζιού για διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Βολτάρωντας στο Παλιό Λιμάνι , συναντάμε άλλο ένα κλασικό εστιατόριο των Σπετσών, το Λιοτρίβι. Το εστιατόριο Λιοτρίβι στεγάζεται σε ένα παλιό ελαιότριβείο του 1800 απ’ όπου έχει πάρει και το όνομά του. Η κουζίνα του είναι ελληνική με μεσογειακά στοιχεία με highlights την σαλάτα με χτένια και λάιμ, φρέσκα ζυμαρικά με αστακό και φυσικά ψάρι αλά Σπετσιώτα που δεν λείπει από κανένα σχεδόν εστιατόριο του νησιού!

 

 

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close