7 Πιάτα και 1 Κοκτέηλ Εμπνευσμένα από το Star Wars

455

Υπάρχει μια αναταραχή στη Δύναμη. Σε περίπτωση που δεν έχετε βρεθεί μπροστά σε οθόνη, δει στο internet, περπατήσει στους διαδρόμους του μανάβικού σας ή μιλήσει με κάποιον, η νέα ταινία Star Wars έχει κυκλοφορήσει. Το Force Awakens το πιάνει πάνω από τρεις δεκαετίες μετά από εκεί που το άφησε η Επιστροφή των Jedi. Αποτέλεσε τεράστιο box office και το λανσάρισμά του ενέπνευσε πολλούς μαγειρικούς Jedi να εμπνευστούν από τις εικονικές ταινίες.

Faith & Flower – Los Angeles, California

Δεν θα μπορείτε με τίποτα να αντισταθείτε στο εμπνευσμένο από Star Wars μενού σε σκαφίδιο του ζαχαροπλάστη Josh Graves. Νιώστε τη Δύναμη να ξυπνά, όταν δοκιμάζετε το σοκολατένιο Millenium Falcon, το λευκής σοκολάτας Stormtrooper, τον μαύρης σοκολάτας Darth Vader με γέμιση καραμέλα, το σπαθί με καραμέλα αψεντίου, το ζαχαρωτό Death Star και το παγωμένο Han Solo.

The Lot – San Diego, Callifornia

Η εμπνευσμένη από τον Lord of the Sith ζαχαροπλάστρης Alejandra Pitashny δημιούργησε αυτό το κέικ μαύρης σοκολάτας (Dark Side Chocolate Cake) με στρώσεις από rasberries και blackberries. Μόνο στο τέλος είναι η στιγμή που συνειδητοποιείς τη δύναμη της Μαύρης Πλευράς, κάτι που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα φας άλλο ένα κομμάτι. Σκεφτείτε το σαν μέρος της εκπαίδευσης για να γίνετε ένας Sith lord.

Darth-Vadar-Chocolate-Cake-Nuts-and-Berries-2

Ξενοδοχείο Eve – Alexandria, Virginia

Για να γιορτάσει το λανσάρισμα του Force Awakens, ο chef Cathal Armstrong, σέρβιρε μία σούπα Aunt Beru Fennel σαν ένα amuse bouche για τον Δεκέμβρη. Όταν γυριζόταν το New Hope το 1976 στην Τυνησία, οι prop masters έπρεπε να βρουν μια σούπα που θα έφτιαχνε η θεία του Luke στον Tatoine. Ο μάραθος (fennel) ήταν άγνωτος στις Ηνωμένες Πολιτείες τότε, οπότε επιλέχθηκε ως λαχανικό που θα μπορούσε θεωρητικά να χρησιμοποιείται σε έναν μακρινό γαλαξία.

SW_soup

Liitle Goat Bakery – Chicago, Illinois

Η Stephanie Izard προσφέρει πίτες Wookie που παίρνουν το όνομά τους από τον Chewbacca ή, όπως η πριγκίπισσα Leia τον αποκαλεί «ένα μεγάλο κινούμενο χαλί». Οι πίτες δημιουργούνται ενώνοντας ένα ζευγάρι κομμάτια από σοκολατένιο cake και μία γενναία στρώσει κρέμας σοκολάτας. Δεδομένου ότι ο Chewie είναι γνωστός για τα προβλήματα που έχει σκεπτόμενος συνέχεια το στομάχι του, είμαστε σίγουρα ότι θα του άρεσαν.

SW_cake_

DBGB – Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη

Πολλές φορές βρίσκουμε τον εαυτό μας να μουρμουρίζει το «Imperial March», την απειλητική μουσική που ακούγεται όταν εμφανίζεται ο Darth Vader. Ο head bartender, Sam Hernandez, χρησιμοποίησε το όνομα αυτού του μοχθηρού soundtrack, τοποθετώντας ένα Sith-y twist σε μια Cimmaron tequila, Smith & Cross ρούμι, PX sherry και λίγη Angostura.

SW_NYC-Imperial-March

Sable Kitchen & Bar – Chicago, Illinois

Προς τιμήν της πολυαναμενόμενης ταινίας, ο executive chef, Lawrence Letrero, και κάποια επίσης chef φίλοι του δημιούργησαν το δικό τους Rogue Squadron για να πλαισιώσουν το εμπνευσμένο από Star Wars δείπνο τους. Η συμβολή του; Thai Fighting XO Duck Wings με επίστρωση Death Star Anise.

Blog-Sable

The Radler – Chicago, Illinois

Ο chef Nathan Sears επίσης συμμετείχε στο παραπάνω δείπνο. Έφτιαξε ένα Jar Jar Bisque, ένα πιάτο που πολλοί σινεφίλ προσπάθησαν να φτιάξουν μόλις είδαν το Phantom Menace. Δυστυχώς, το επιρρεπές σε ατυχήματα Gungan δεν είναι πράγματι ψιλοκομμένο για να δημιουργηθεί η σούπα. Αντ’ αυτού, ο Sears χρησιμοποιεί λίπος bacon, πόδια βατράχου και καβούρι, τα οποία κάθονται σε ένα bisque από άγριο ρύζι και γαρίδα.

Blog-The-Radler-123

Bread & Wine – Chicago, Illinois

Επηρεασμένος από το Empire Strikes Back, ο chef Caleb Trahan δημιούργησε ένα Tauntaun Belly Dumpling ξαπλωμένο σε ένα κρεβάτι χιονιού δεντρολίβανου για το δείπνο του Star Wars. Εάν η μνήμη από τα πλάσμα δεν σας ανοίγει ακριβώς την όρεξη, ο Han σημειώνει «Νόμιζα ότι μύριζαν άσχημα εξωτερικά», όταν έκοψε ένα για να το χρησιμοποιήσει σαν ένα sleeping bag από κρέας για να προστατέψει τον Luke – Ποτέ μην φοβηθείτε αυτό το πεντανόστιμο πιάτο.

SW_BW_

Πηγή: blog.opentable.com

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close