Σπύρος και Βασίλης στο Κολωνάκι

190

Για μένα το εστιατόριο Σπύρος και Βασίλης είναι από τα καλύτερα γαλλικά εστιατόρια της Αθήνας. Η γαλλική κουζίνα είναι η αδυναμία μου αν και ξέρω πολύ καλά ότι όταν αναφέρομαι στην γαλλική κουζίνα κάποιος εκεί έξω σκέφτεται τα βατραχοπόδαρα! Σίγουρα δηλαδή και δικαιολογημένα! Αφού αυτό είναι κλασικό πιάτο της Γαλλικής κουζίνας αλλά δεν είναι το μόνο και να προσθέσω ότι υπάρχουν πολλά πιάτα πεντανόστιμα και λιγότερα αποκρουστικά στην σκέψη, γιατί από γεύση , πρέπει να παραδεχτώ είναι τέλεια τα βατραχοπόδαρα.

Ο Σπύρος και Βασίλης λοιπόν είναι ένα εστιατόριο που άνοιξε πριν πολλά χρόνια, το 1974, αν δεν κάνω λάθος και από τότε είναι στις τοπ επιλογές για καλό φαγητό!  Βρίσκεται στις παρυφές του Κολωνακίου, δέκα λεπτά μακριά από το σταθμό μετρού του Μεγάρου Μουσικής. Η κλασική διακόσμηση του εστιατορίου ακολουθεί το όλο σοφιστικέ στυλ του αλλά δεν είναι καθόλου δήθεν. Έχει τύχει να το επισκεφτώ αρκετές φορές μιας και είμαι της γειτονιάς.

Από το μενού μου αρέσουν σχεδόν όλα τα πιάτα μιας και πρόκειται για την αγαπημένη μου κουζίνα. Φιλέτο με σος béarnaise, coq au vin (κόκκορας κρασάτος), θεϊκό μοσχάρι ταρτάρ και φυσικά το highlight του μενού η entrecote με την αυθεντική συνταγή του Café de Paris, που είναι τόσο σωστά εκτελεσμένη που κάθε φορά σε συγκινεί!  Εννοείται ότι δεν υπάρχε περίπτωση να φύγεις αν δεν δοκιμάσεις επιδόρπιο, όπου νομίζω το σουφλέ σοκολάτας- που είναι για δύο άτομα- και η crème brulee είναι τα top επιδόρπια του μαγαζιού!

Αν το concept “γαλλικό εστιατόριο” σου φαίνεται κάτι “βαρύ” για καλοκαίρι, ο Σπύρος και Βασίλης έχει τραπεζάκια έξω και είναι ιδανικά για την πιο ζεστή εποχή του χρόνου!

Κάνε Κράτηση στο Σπύρος και Βασίλης

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close