Do you know Slow Food?

495

Στην Αμερική της δεκαετίας του 1980, η τάση είναι οι αλυσίδες της γρήγορης εστίασης. Λιχουδιές χωρίς ονομασία προέλευσης και χωρίς ταυτότητα κατακλύζουν την τηλεόραση και η μόδα του fast food εξαπλώνεται και στην Ευρώπη. Όσο τα μεγάλα fast food προσπαθούν να κατακτήσουν τις Μεσογειακές χώρες , μια ομάδα Ιταλών με αρχηγό τον Κάρλο Πετρίνι “επαναστατεί” και ιδρύει το κίνημα του Slow Food.  Ο εμπνευστής του Slow Food,  αναγνώρισε την ανάγκη του κόσμου για την καλή ποιότητα των προϊόντων αλλά και την ανάγκη του για  επαφή με την γαστρονομία που μέχρι τότε ήταν κάτι ελιτίστικο. Το Slow Food είναι φιλοσοφία ζωής, είναι η τέχνη του να ζεις και ένα παγκόσμιο ρεύμα οικο-γαστρονομίας που έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως σε πάνω από 150 χώρες  συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας.

Dinner Being Served At A Wedding

Σε ακριβή μετάφραση slow food σημαίνει βραδυφαγία αλλά στην ουσία πρόκειται για ένα κίνημα που υποστηρίζει τα τοπικά προϊόντα και την αγνή πρώτη ύλη καθώς και την ηθική παραγωγή της.Οι εγχώριοι σεφ όλο και περισσότερο στρέφονται σε ελληνικά προϊόντα με ονομασία προέλευσης και σε ντόπιους μικρούς παραγωγούς.  Αυτά που έχουν θέση στο πάγκο του σεφ είναι προϊόντα που παράγονται με τίμιο τρόπο και που ακόμα και οι παλαιότερες γενιές θα κατανάλωναν χωρίς δισταγμούς. Ποιος λέει όχι άλλωστε σε καθαρές γεύσεις  που του φέρνουν μνήμες από την παιδική του ηλικία;

Ψάξε στο e-table.gr και βρες εστιατόρια με  Μεσογείακή Κουζίνα και κάνε την κράτησή σου τώρα online κερδίζοντας έκπτωση έως και 40%

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close