Η σημασία του να έχετε ένα Signature Πιάτο στο εστιατόριό σας

909

Έχετε ήδη δημιουργήσει μια υπέροχη ατμόσφαιρα στο εστιατόριό σας, ετοιμάζετε νόστιμα πιάτα και έχετε φιλικό προσωπικό – τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να ξεχωρίσει το εστιατόριό σας; Δημιουργήστε το πιάτο-υπογραφή του εστιατορίου σας!

Γιατί; Επειδή η υπογραφή σας είναι κάτι που κανείς άλλος δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει, έτσι κάνει το εστιατόριό σας να φαίνεται πιο αποκλειστικό και ελκυστικό.

Τι είναι signature πιάτο

Ένα signature πιάτο, κοινώς ένα πιάτο-υπογραφή, είναι ένα συγκεκριμένο πιάτο που έχει δημιουργήσει αποκλειστικά ένα εστιατόριο και είναι ταυτόχρονα γνωστό για αυτό. Μπορεί να είναι οτιδήποτε: Από ένα σπέσιαλ σάντουιτς, μέχρι pancakes γεμιστά με 20 διαφορετικές γεύσεις, ένα ορεκτικό ή και ένα επιδόρπιο. Έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές ότι πολύς κόσμος θα έρθει από πολύ μακριά σε ένα εστιατόριο για να δοκιμάσει το πιάτο-υπογραφή του.

Σκεφτείτε τι θέλετε να λένε οι καλεσμένοι σας, στους φίλους τους ή στους γνωστούς τους: ότι έχουν δοκιμάσει την πάπια, ή την πάπια μπραιζέ σε ζωμό κόκκινου κρασιού;

Ένα signature πιάτο μπορεί να κάνει το εστιατόριο σας διάσημο, φέρνοντας σας νέους πελάτες, καθώς όσοι σας επιλέγουν ή θα σας επιλέξουν, θα πουν για το πιάτο σας στην οικογένειά τους, στους φίλους και στους συναδέλφους τους. Αυτό το μάρκετινγκ τύπου word-of-mouth θα οδηγήσει σε περισσότερες αλλά και επαναλαμβανόμενες κρατήσεις στο εστιατόριο σας.

 

Τι συμβαίνει εάν δεν έχετε τίποτα που μπορείτε να αποκαλέσετε ως signature πιάτο

Μερικές μικρές λέξεις-κλειδιά μπορούν να κάνουν το μενού σας αξιομνημόνευτο και είναι επίσης ένας φανταστικός τρόπος για να ενθαρρύνετε τους καλεσμένους σας να ενημερώνουν τον κόσμο σχετικά με το πόσο τους άρεσε το εστιατόριό σας. Αλλά τι συμβάινει εάν δεν έχετε τίποτα που μπορείτε να αποκαλέσετε ως signature πιάτο;

  • Είναι πολύ πιθανό να το έχετε ήδη και να κρύβεται στον όρο “επιλογή του σεφ”.
  • Είναι το πιάτο που οι σερβιτόροι σας συστήνουν τις περισσότερες φορές στους πελάτες .
  • Είναι το γεύμα που αναγράφεται με τη «σάλτσα του σεφ» ή το «διάσημο καρύκευμα του σεφ».

Δεν χρειάζεται να προετοιμάσετε ένα νέο πιάτο, απλώς αλλάξτε τον τρόπο που το παρουσιάζετε.

3 απλά βήματα για να μετατρέψετε ένα καλό πιάτο σας σε πιάτο-υπογραφή

  • Σκεφτείτε ποιο είναι το καλύτερο σας πιάτο και κάντε του ένα “makeover”

Κάντε το να ξεχωρίζει στο μενού σας με μια τόσο εξαίσια περιγραφή, που οι επισκέπτες δεν μπορούν να την αγνοήσουν! Εάν το μενού σας περιλαμβάνει για παράδειγμα το «Σουφλέ 3 τυριών», μετανομάστε το σε κάτι πιο εντυπωσιακό, όπως η «Σουφλέ 3 τυριών από τον Σεφ ΧΧ με καπνιστή Μοτσαρέλα, Κόκκους Παρμεζάνας από τη Μπολόνια και Βιολογικό Έμενταλ 2%, με τη συνοδεία κριτσινιών ολικής άλεσης”. Είναι το ίδιο πιάτο, αλλά μια σημαντική διαφορά στον τρόπο που αναφέρεται στο μενού σας.

  • Παρουσιάστε το σαν να είναι σούπερ σταρ!

Δώστε στο signature πιάτο σας μια εμφάνιση-υπογραφή. Μπορείτε να το σερβίρετε σε ένα πανέμορφο πιάτο ή επίσης να πείτε στον ίδιο τον σεφ να το φέρει στο τραπέζι των πελατών σας , ευχαριστώντας τους για την παραγγελία του. Με αυτόν τον τρόπο θα τραβήξετε την προσοχή και των υπόλοιπων πελατών που βρίσκονται στο εστιατόριο σας, κάνοντας τους να θέλουν να επιστρέψουν κάποια άλλη στιγμή για να το δοκιμάσουν.

  • Πείτε σε όλους για το signature πιάτο σας

Βάλτε φωτογραφίες αλλά και περιγραφή του signature πιάτου σας στην ιστοσελίδα του εστιατορίου σας και στα προφίλ σας στα social media. Με αυτόν τον τρόπο, δείχνετε στους πελάτες σας ή πιθανούς πελάτες σας, μία πρώτη ιδέα από την γευστική έκπληξη που τους περιμένει στο εστιατόριό σας.

To πιάτο υπογραφή σας, επομένως, είναι το πιάτο για το οποίο οι οι άνθρωποι θα έρχονται στο εστιατόριο σας  για να το δοκιμάσουν και έπειτα θα καυχηθούν στους φίλους τους για αυτό. Αξίζει να κάνετε μια προσπάθεια να εντυπωσιάσετε τους επισκέπτες με το signature πιάτο σας σε κάθε ευκαιρία – από τη στιγμή που βρίσκονται στο site σας, μέχρι τη στιγμή που θα κάνουν κάνουν κράτηση και θα γευματίσουν στο εστιατόριο σας.

 

 

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close