Saloon, μια γευστική εμπειρία άλλης εποχής

457

Στην περιοχή των Ιλισίων, λίγο πιο πάνω από Crowne Plaza υπάρχει ένα παλιό piano restaurant που θυμίζει άλλες εποχές, το Saloon. Πρόκειται για ένα εστιατόριο με ιστορία 40 ετών και πλέον, όπου έχει φάει όλος ο διανοούμενος αλλά και πολιτικός κόσμος της Ελλάδας.

Το Saloon θα σε εντυπωσιάσει αμέσως με το στυλ του, θα νιώσεις πρωταγωνιστής στα Spaghetti Westerns των 60s και των 70s. Βαριές ταπετσαρίες, μπαρόκ διακόσμηση , ξύλινες κατασκευές και ένα μπαρ βγαλμένο από την Άγρια Δύση θα σε κάνουν να περιμένεις με αγωνία κοιτώντας την εσωτερική σκάλα, να κατέβει η καλλονή του Saloon να τραγουδήσει δίπλα στο πιάνο.  Τα προηγούμενα χρόνια, το Saloon ήταν το στέκι όλου του enfant gâté της ελληνικής διανόησης, Φρέντυ Γερμανός, Χατζηδάκης, Ποταμίτης, Τσαρούχης όπως επίσης και πολλοί, σημαντικοί ηθοποιοί του θεάτρου και του κινηματογράφου άφησαν το στίγμα τους και μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά στο πρώτο piano restaurant της Αθήνας.

Ρίχνοντας μια ματιά στο μενού, σίγουρα θα σου έρθουν στο νου τα παλιά εκλεκτά εστιατόρια. Το φιλετο παγιάρ Ποταμίτη, φιλέτο σχάρας Χατζηδάκη αλλά και τα κεφτεδάκια Τέξας είναι σίγουρα από τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσει κανείς. Αν προτιμάς κάτι πιο ελαφρύ, δοκίμασε σκαλοπίνια με φρέσκοκομμένη ντομάτα και μοτσαρέλα αλλά και μια σαλάτα ανάμικτη με δροσερό dressing από εσπεριδοειδή.  Συνόδευσε το γεύμα σου με ένα από τα κρασιά του καταλόγου, που πίστεψέ με είναι πολύ ενημερωμένη και ολοκλήρωσε την εμπειρία με ένα vintage σικάγο, μια πανακότα ή απλά με παγωτό!  Από τα δυνατά σημεία του Saloon παραμένει η υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση, οι μεγάλες μερίδες και ο όμορφος κήπος τις καλοκαιρινές μέρες!

Μπορεί το Saloon να μην είναι trendy αλλά είναι σίγουρα το μέρος που θα πάει κανείς για καλό φαγητό, ξανά και ξανά, για όλους τους παραπάνω λόγους που ανέφερα.

Κάνε Κράτηση στο Saloon

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close