Όταν η ρετσίνα συνάντησε το πιάτο μας

984

Ο συνδυασμός των κατάλληλων υλικών ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό γευστικό αποτέλεσμα στο πιάτο μας είναι –φυσικά- θεμελιώδης στόχος. Εξίσου σημαντικό ρόλο, όμως, θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει και το ποτό με το οποίο θα το συνοδεύσουμε, αφού κι αυτό με τη σειρά του θα προσθέσει και –ιδανικά- θα αναδείξει ακόμη περισσότερο το φαγητό μας. Εμείς, λοιπόν, σήμερα επιλέξαμε να ασχοληθούμε με τη ρετσίνα, μιας και είναι από τα πιο αγαπημένα ελληνικά κρασιά στις προτιμήσεις του κόσμου.

Όταν μιλάμε για «ρετσίνα», αναφερόμαστε σε ένα είδος ελληνικού κρασιού που δημιουργείται με την προσθήκη φυτικής ρητίνης πεύκου, του είδους Pinus Hallepensis, σε λευκό κρασί. Η ριτίνη βοηθά στην καλύτερη συντήρηση του κρασιού αλλά και στο ιδιαίτερο άρωμά του ενώ η ελαφριά πικράδα του μοιάζει κάπως με αναψυκτικό στο τελείωμα.

Όσο για τα φαγητά με τα οποία ταιριάζει, δεν έχετε να φοβάστε για τίποτα. Πρόκειται για ένα κρασί από τα λίγα που ταιριάζουν ωραία με τα τηγανητά, τα παστά αλλά και με τη γενικότερη ποικιλία της ελληνικής κουζίνας. Γι’ αυτό και είναι τόσο αγαπητό και δημοφιλές ποτό τόσο στα σπίτια όσο και στα εστιατόρια της Ελλάδας.

Εάν, λοιπόν, σας ανοίξαμε την όρεξη για φαγητό υπό τη συνοδεία της ρετσίνας, δεν έχετε παρά να μπείτε στο e-table.gr και να κάνετε κράτηση στο εστιατόριο της επιλογής σας απολαμβάνοντας μοναδικές προσφορές.

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close