Ψαροταβέρνες στην Θεσσαλονίκη-μέρος Α’

946

Η Σαρακοστή είναι μια ευκαιρία για νηστεία και πιο υγιεινές επιλογές στο φαγητό. Πόσες φορές όμως, δε σας έχει ταλαιπωρήσει το τι θα φάτε;  Αυτές τις μέρες όμως υπάρχει και διέξοδος… να φάτε έξω. Αν γνωρίζετε που θα πάτε και η επιλογή του εστιατορίου είναι εγγυημένη, σχετικά με την ποιότητα και την κουζίνα του, δεν έχετε παρά να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη γαστρονομική εμπειρία που σας προσφέρεται. Ο προορισμός σας για τη Μεγάλη Εβδομάδα είναι οι ψαροταβέρνες. Η όμορφη Θεσσαλονίκη άλλωστε, διαθέτει πολλές επιλογές από εστιατόρια και ταβέρνες, όπου μπορείτε να φάτε θαλασσινά. Το e-table.gr βρήκε τα καλύτερα για εσάς. Βγείτε έξω λοιπόν και χαρίστε στον εαυτό σας και τους φίλους σας, ακόμα και τη Σαρακοστή, μοναδικές γευστικές εμπειρίες.

Το Νησί είναι ένα εκπληκτικό εστιατόριο – ουζερί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Διαθέτει ελληνική και μεσογειακή κουζίνα και είναι η ιδανική επιλογή αν θέλετε μια ανάσα δροσιάς με cozy αισθητική.  Ξεχωρίζουν οι φίνες γεύσεις φρέσκων ψαριών, θαλασσινών και μεζέδων. Στο χώρο κυριαρχούν οι αποχρώσεις του λευκού και του μπλε και η διακόσμηση παραπέμπει σε ουζερί μιας άλλης εποχής, όσο τα λαϊκά ακούσματα συντροφεύουν το φαγητό σας. Το Νησί είναι ένας χώρος που θα σας κερδίσει αμέσως με τη θαλασσινή αύρα του, το χαμόγελο των ιδιοκτητών και το εξαιρετικό σέρβις. Όλα τα πιάτα είναι φτιαγμένα με μεράκι, γνώση και άριστη πρώτη ύλη. Δοκιμάστε τα βραστά χόρτα που είναι ανάρπαστα και τους φρέσκους θαλασσινούς μεζέδες. Το Νησί είναι ένα μικρό διαμάντι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Εσείς που επιθυμείτε να κάνετε μία μίνι απόδραση, χωρίς να πάτε μακριά, δεν έχετε παρά να επιλέξετε το εστιατόριο Θερμαϊκός. Βρίσκεται στην Κρήνη τα τελευταία δέκα χρόνια, σε μια ήσυχη παραθαλάσσια περιοχή με άνετο πάρκινγκ. Η θέα, ο ανοιχτός ορίζοντας και η αίσθηση ότι είσαι εκτός πόλης είναι από τα μεγάλα ατού του εστιατορίου. Το εστιατόριο σερβίρει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε τραπέζια δίπλα στη θάλασσα, σ’ έναν χώρο με αρκετό πράσινο και λουλούδια. Τον χειμώνα ο χώρος που λειτουργεί είναι όμορφος, με ζεστό περιβάλλον, λιτή αλλά προσεγμένη διακόσμηση που αποπνέει έναν αέρα διακριτικής πολυτέλειας. Η κουζίνα του Θερμαϊκού έχει καθημερινά φρέσκα ψάρια, διαλεχτά λαχανικά και ποικιλία ουζομεζέδων. Η μελιτζανοσαλάτα, το καλαμάρι “σουβλάκι” και η γαριδομακαρονάδα θα σας μείνουν αξέχαστα.

Ο Βυθός είναι ο συνδυασμός του παλιού με το νέο. Στα 6 χρόνια λειτουργίας του, η ψαροταβέρνα ο Βυθός στην Ευκαρπία έχει αποκτήσει αφοσιωμένους φίλους από όλη την Θεσσαλονίκη, παντρεύοντας στην κουζίνα του, το παραδοσιακό με το μοντέρνο, το στιλ με την εξυπηρέτηση. Ο χώρος είναι φωτεινός, χαρούμενος, παρεΐστικος. Τα ψάρια ημέρας και τα φρεσκότατα θαλασσινά προσφέρονται σε μεγάλη ποικιλία και πολλές εκδοχές. Δοκιμάστε το τηγανητό χταπόδι και μην ξεχάσετε να παραγγείλετε αστακομακαρονάδα. Σαν ουζερί προσφέρει μεγάλη ποικιλία ούζων και τσίπουρων και φυσικά συνοδευτικών πιάτων. Ο κατάλογος με τα 60 πιάτα συνοδεύεται από ικανοποιητική λίστα κρασιών.

Σίγουρα λοιπόν η Σαρακοστή μπορεί να αποτελεί μια μοναδική γευστική εμπειρία. Αν θέλετε να κάνετε κι εσείς την κράτησή σας online και δωρεάν σε ένα από τα παραπάνω εστιατόρια, μπείτε στο e-table.gr

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close