Το εστιατόριο Première συμμετέχει στο Goût de France

Στις 19 Μαρτίου 2015 περίπου 1.300 σεφ από τις πέντε ηπείρους θα μαγειρέψουν ταυτόχρονα και για τον ίδιο σκοπό. Να τιμήσουν τη γαλλική γαστρονομία.

Η διοργάνωση «Goût de / Good France» γίνεται με πρωτοβουλία του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς ανάπτυξης. Το εγχείρημα στηρίζει ο διεθνώς αναγνωρισμένος Σεφ Alain Ducasse και και θα λάβει χώρα σε συγκεκριμένα εστιατόρια που θα προτείνουν ένα μενού, με σκοπό την ανάδειξη της γαλλικής γαστρονομίας, με τον κάθε σεφ να παρουσιάζει τη δική του πρόταση με τα ποιοτικά προϊόντα του τόπου του.

Ανάμεσα στα εστιατόρια που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό είναι και το εστιατόριο του ξενοδοχείου Athenaeum InterContinental, Première με τον καταξιωμένο σεφ Jean-Charles Metayer. 

Το μενού που θα σερβιριστεί εκείνη την ημέρα θα είναι το ακόλουθο :

Κρύο Ορεκτικό:  Terrine de foie gras au café des Indes, groseilles et grue de cacao

Ζεστό ορεκτικό: Langoustines de “Chalkida” carpaccio de poulpes et pâtes fraiches au pavots

Κυρίως πιάτοTurbot aux truffes et légumes de chez Mr Karalakis ή  Canon d’agneau autour d’une salade grecque

 Τυριά:  Fromage de chèvres au miel et thym και

Επιδόρπιο:  Eclair au chocolat blanc Ivoire, mangue et pistache

Η τιμή του συγκεκριμένου μενού ανέρχεται στα 120€

O σκοπός αυτής της ενέργειας είναι να δοθούν χρήματα (5% των πωλήσεων) σε μια τοπική ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στον τομέα του σεβασμού της υγείας και του περιβάλλοντος  προσφέροντας ένα γαστρονομικό ταξίδι, που θα παντρέψει αρμονικά τις γεύσεις της γαλλικής αλλά και τις ελληνικής κουζίνας.

Κάνε Κράτηση στο Première

 

Σχετικά με τον Αρθογράφο

e-table.gr
Author with 998 posts
Περισσοτερα για e-table.gr

Σχετικά Άρθρα