Πόσο πραγματικά αξίζει το fine dining;

675

Σαν γνήσιοι foodaholics που είμαστε θέλουμε να δοκιμάζουμε και να ξαναδοκιμάζουμε και η διαδικασία να μην έχει τέλος! Με μοναδικό στόχο τις νόστιμες μπουκιές «ξεψαχνίζουμε» τους καταλόγους παλιών και νέων εστιατορίων και ξεκινάμε το ταξίδι για τις αγαπημένες μας γευστικές εμπειρίες. Αλλά πότε το κόστος για ένα γεύμα «παραπάει»; Τι είναι και πόσο αξίζει τελικά το “fine dining“;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ζούμε σε μία που εποχή που μόνο έλλειψη από εστιατόρια δεν έχει. Εάν δεν σ’ αρέσει το πρώτο, πας στο δεύτερο. Κι αν το δεύτερο τελικά δεν είναι αυτό που έψαχνες, πας στο τρίτο και ούτω καθεξής.

Σίγουρα όταν ακούς ότι ο chef του μαγαζιού έχει καταφέρει να κερδίσει το πολυπόθητο αστέρι «Michelin» σε προβληματίζει και κατά βάση σε ιντριγκάρει να δεις τι είναι αυτό που κάνει στα πιάτα του και έπεισε τους top κριτικούς του είδους να του απονείμουν το απόλυτο βραβείο. Με το ορεκτικό, όμως, να ξεκινάει μετά βίας από τα 20 ευρώ, το θέμα θέλει μεγάλη συζήτηση, το ίδιο και πορτοφόλι!

Η αλήθεια, βέβαια, από την άλλη είναι ότι, όταν επισκέπτεσαι ένα από τα fine dining εστιατόρια ξέρεις ότι πρόκειται να έχεις μία εμπειρία 10/10. Είναι από αυτές που θα διηγείσαι μετά σε γνωστούς και συγγενείς σου και θα εξιστορείς περί εξαιρετικής ποιότητας υλικών και μαγειρικής υψηλού επιπέδου.

Ξέρεις ότι ο σερβιτόρος θα είναι εκεί για να σε εξυπηρετήσει ανά πάσα στιγμή (από τη μία καλό από την άλλη κακό ανάλογα το βαθμό που το κάνει) και στην τελική έχεις βιώσει ένα υψηλού επιπέδου γαστριμαργικό ταξίδι.

Η ετυμηγορία μας:

Ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα την εκάστοτε στιγμή… το fine dining κοστίζει, αλλά αξίζει!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close