Πώς να γράψεις μια χρήσιμη κριτική εστιατορίου

Το να γράψεις μια κριτική είναι ένα θέμα. Το να θέλει κάποιος άλλος να τη διαβάσει αποτελεί μια δική του ξεχωριστή κατηγορία. Γιατί καλά να γράφεις κατευθείαν όπως σου βγαίνουν αυτά που βίωσες στο εστιατόριο και πως πέρασες, για να θέλει, όμως, να τα διαβάσει ένας τρίτος, άσχετος με εσένα και την παρέα σου θέλει τρόπο (και όχι κόπο).

Το πρώτο που πρέπει να προσέξετε είναι σαφώς το μέγεθος της κριτικής. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι υπερβολικά μεγάλη, καθώς έτσι και μόνο στη θέασή της κάποιος απλά θα προχωρήσει στην επόμενη. Από την άλλη, δεν πρέπει να είναι και υπερβολικά μικρή, π.χ. «Καλό», «Οκ θα ξαναπήγαινα», κ.α, που υποδηλώνουν ότι δε θέλετε να ασχοληθείτε. Κακά τα ψέματα- εάν εσύ ο ίδιος βαριέσαι να γράψεις την κριτική σου, γιατί να θέλει να τη διαβάσει κάποιος άλλος; 5-10 γραμμές είναι ο,τι πρέπει.

Όσον αφορά στο περιεχόμενο, μην παραλείψετε να αναφερθείτε σε πράγματα που σας έμειναν, θετικά ή αρνητικά, γιατί αυτά είναι που ουσιαστικά θα βοηθήσουν τον επόμενο επισκέπτη, οπότε και θα δώσει προσοχή. Εάν το φαγητό ήταν νόστιμο, ποια πιάτα συγκεκριμένα θα προτείνατε, εάν η εξυπηρέτηση ήταν άμεση και αποτελεσματική, εάν το εστιατόριο ήταν value for money, εάν η συνολική σας εμπειρία ήταν τόσο καλή που θα το ξαναεπιλέγατε. Προσπαθήστε να μπείτε στη θέση του άλλου και σκεφτείτε τι θα θέλατε εσείς να δείτε, εάν βρισκόσασταν στη θέση του και ψάχνατε για κάποιο εστιατόριο. Αυτό είναι το κλειδί.

Extra tip: Καλό θα ήταν να μην αναφέρεστε διεξοδικά στο λόγο που επιλέξατε το εστιατόριο (π.χ. όλη την ιστορία που οδήγησε στο να σας το πει ο κουνιάδος και ο μπατζανάκης σας) γιατί το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει είναι να κουράσετε τον αναγνώστη που θέλει απλά να φάει.

Με τα παραπάνω εύκολα tips είναι σχεδόν αδύνατο ότι η κριτική σας δε θα αρέσει! Κάντε την κράτησή σας μέσω e-table.gr και μετά πείτε μας για την εμπειρία σας στο εστιατόριο μέσω του link που θα λάβετε 48 ώρες μετά την επίσκεψή σας σε αυτό.

Σχετικά με τον Αρθογράφο

e-table.gr
Author with 999 posts
Περισσοτερα για e-table.gr

Σχετικά Άρθρα