Τα 5 πιο περίεργα εστιατόρια στον κόσμο

614

Για τον μέσο άνθρωπο μια επίσκεψη σε εστιατόριο αποτελείται έναν -αν μη τι άλλο- αξιοπρεπή χώρο σε κάποιο κτίριο, όπου κάποιοι σερβιτόροι του σερβίρουν μερικά νόστιμα πιάτα με φαγητό, καθώς συνομιλεί με την παρέα του. Υπάρχουν κάποια εστιατόρια, όμως, που δεν γνωρίζουμε τι είχαν οι ιδιοκτήτες τους στο μυαλό τους όταν τα έφτιαχναν. Το σίγουρο είναι ότι μάλλον η κλασική εικόνα εστιατορίου –καλώς ή κακώς- δεν τους πέρασε ποτέ από το μυαλό.

Modern Toilet – Taipei, Taiwan

Όνομα και πράμα το συγκεκριμένο εστιατόριο. Οι καρέκλες για τους πελάτες είναι ουσιαστικά λεκάνες τουαλέτας και σαν να μην έφτανε αυτό τα πιάτα επίσης σερβίρονται μέσα σε μινιατούρες από το έπιπλο μπάνιου που αναφέραμε, μη μπορώντας να αποφευχθούν οι αναμενόμενοι συσχετισμοί. Δεν ξέρω πόσο νόστιμο μπορεί να είναι το φαγητό τους αλλά θα προτιμούσα να μη μάθω ποτέ…

Ninja New York – New York City, Ηνωμένες Πολιτείες

Εάν η ιδέα του να γευματίσετε μέσα σε σκηνικά ταινίας σας ευχαριστεί, θα απολαύσετε την παραμονή σας στο Ninja New York. Εξαρτάται, βέβαια, για το πόσο ρεαλιστικά θέλετε να είναι τα πράγματα, γιατί εκεί θα σας υποδεχθούν σερβιτόροι ντυμένοι ninja, οι οποίοι ανά διαστήματα θα ουρλιάζουν και θα ξεπετάγονται από παντού επιδεικνύοντας τις ικανότητές τους στις πολεμικές τέχνες.

Fortezza Medicea Restaurant – Volterra, Ιταλία

Σε αυτό το εστιατόριο, ούτε λίγο ούτε πολύ, οι πελάτες πληρώνουν για να φάνε, όπως οι φυλακισμένοι (πλαστικά μαχαιροπήρουνα, κλπ) και σερβίρονται κι από πραγματικούς φυλακισμένους. Όσοι το επιθυμούν, μάλιστα, μπορούν να πληρώσουν το ανάλογο ποσό για να κοιμηθούν μέσα σε φυλακή και να τους συμπεριφέρονται σαν να ήταν κρατούμενοι.

Cabbages and Condoms – Bangkok, Tαϊλάνδη

Κι εκεί που λες ότι τα έχεις δει όλα, εμφανίζεται κάτι σαν κι αυτό και συνειδητοποιείς πόσο λάθος έκανες. Όποιοι επιλέξουν το Cabbages and Condoms πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να εξυπηρετηθούν από σερβιτόρους που φορούν αντί για καπέλα φουσκωμένα προφυλακτικά. Όταν θελήσουν να φύγουν δε, εκεί που σε άλλα μαγαζιά προσφέρονται γλυκάκια (dinner/butter mints) εκεί θα βρουν μια ταμπέλα με την εξής περιγραφή: «Συγγνώμη δεν έχουμε καθόλου mints. Παρακαλούμε πάρτε ένα προφυλακτικό». Τα λόγια είναι περιττά…

Ithaa Undersea Restaurant – Rangali Island, Μαλδίβες

Γεύμα μέσα στο βυθό με όλων των ειδών τα θαλάσσια πλάσματα να περνούν τριγύρω σου την ώρα που τρως, σκεφτόταν ο ιδιοκτήτης του Ithaa, όταν το έφτιαχνε, και η ιδέα του ομολογουμένως είναι πολύ πετυχημένη. Ποιος δε θα ήθελα τόσο ωραία και εξωτική θέα την ώρα του φαγητού; Αυτό, μάλιστα!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close