Οδηγός Michelin 2022: Τα ελληνικά εστιατόρια που κατέκτησαν αστέρια

7.3K

Ο γαστρονομικός οδηγός Μichelin ανακοινώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2022, φέρνοντας αλλαγές στο τοπίο για τα εστιατόρια της Αθήνας που βραβεύτηκαν. Τρία νέα εστιατόρια έλαβαν την τιμητική διάκριση του πολυπόθητου αστεριού, αλλά εξίσου σημαντικές υπήρξαν και οι νέες εμφανίσεις στο main selection του γαστρονομικού οδηγού. Ειδικότερα, για φέτος επιλέχθηκαν 27 αθηναϊκά εστιατόρια:

  • 1 εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin
  • 8 εστιατόρια με ένα αστέρι Michelin
  • 3 εστιατόρια με Bib Gourmand

Ας δούμε αναλυτικά τι περιλαμβάνουν οι φετινές του επιλογές του οδηγού Michelin για την Αθήνα:

Οι προτάσεις του οδηγού Michelin

Το εστιατόριο Delta που βρίσκεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κατέκτησε 2 αστέρια Michelin. Το Soil στο Παγκράτι αλλά και το The Zillers στην ταράτσα του The Zillers Boutique Hotel, είναι οι δύο νέες είσοδο του οδηγού με ένα 1* έκαστο.

Το αστέρι τους διατήρησαν το Pelagos του Four Seasons Astir Palace Hotel, το CTC, τα Botrini’sHytra και φυσικά το Varoulko Seaside.

Στις απώλειες αστεριού Μichelin βρίσκεται το εστιατόριο Σπονδή που έχασε το ένα από τα δύο αστέρια της, διατηρώντας 1* για φέτος.

Στην κατηγορία του Michelin Bib Gourmand, συνταντάμε τα εστιατόρια Nolan, το Οικείο και Cerdo Negro. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Michelin Bib Gourmand χρησιμοποιείται από το 1997 προκειμένου ως μία σημαντική ένδειξη αναγνώρισης της καλής ποιότητας σε σχέση με την τιμή των εστιατορίων. 

Τέλος, το Main Selection βρίσκουμε συνολικά 14 ακόμη εστιατόρια τα οποία είναι τα ακόλουθα: Veri TableAleria, Le PavillonΆνετονCookoovayaVezeneSenseAlficonGB Roof GardenOkio RestaurantAthénée και Annie’s Fine Cooking. Ανάμεσα στις επιλογές του Main Selection συναντούμε και 4 εστιατόρια που κάνουν την πρώτη τους εμφάνισή στις επιλογές του οδηγού. Πρόκειται για τα εστιατόρια: Hervé’s, Λινού Σούμπασης και Σια, Merceri και VERi TABLE.

Οι φετινές επιλογές που παρουσιάσε ο οδηγός Michelin για την Αθήνα, σίγουρα εντυπωσιάζουν κάθε λάτρη της υψηλής γαστρονομίας και εμείς όπως πάντα, ανυπομονούμε για τις δικές σας εντυπώσεις!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close