Ο χρυσοκίτρινος ήρωας των μπαχαρικών

417

Προέρχεται από την Ινδική Κουζίνα και αποτελεί απαραίτητο συστατικό για τις  περισσότερες συνταγές τους. Το κάρυ, όπως λέγεται πως το ονόμασαν οι Βρετανοί άποικοι, είναι ένα μίγμα μπαχαρικών (κάρδαμο, τζίντζερ, γαρύφαλλο, πιπέρι, χρυσόριζα, κύμινο, κανέλα, κ.α.) που βοηθά στην άμυνα του οργανισμού, ενώ ταυτόχρονα δυναμώνει την καρδιά, το συκώτι και τον εγκέφαλο.

Οι αναλογίες των μπαχαρικών στο κάρυ, το κάνουν άλλοτε πιο ήπιο και άλλοτε πιο καυτερό. Οι Ασιάτες το χρησιμοποιούν πιο καυτερό σε συνταγές για πιάτα με κρεατικά και πιο ελαφρύ με τα θαλασσινά. Γενικά, ταιριάζει πολύ με το κοτόπουλο, τις γαρίδες, τα βραστά αυγά και όλες τις σάλτσες.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια πολύ εύκολη συνταγή με κάρυ που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι:

  • ένα κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1/3  κούπας λάδι
  • 2 κ.σ. σκόνη κάρυ
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κούπες ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κούπα φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • ένα κεσεδάκι γιαούρτι

Ρίχνουμε το κάρυ στο τηγάνι και το σοτάρουμε με ελαιόλαδο. Έπειτα σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αφού μαραθεί, βάζουμε και το κοτόπουλο. Αλατίζουμε και ρίχνουμε το ζωμό. Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά, ενώ ανακατεύουμε. Στο τέλος, ρίχνουμε τον κόλιανδρο και λίγο γιαούρτι και σερβίρουμε με ρύζι.

Αν δεν έχετε το χρόνο να το φτιάξετε στο σπίτι, υπάρχουν οι ειδικοί σε κάποιο Ινδικό εστιατόριο της γειτονιάς σας, για να κλείσετε τραπέζι online, δωρεάν και με προσφορές, μέσω του etable!

Καλή απόλαυση!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close