Ο Θύμιος Βούλγαρης στο Fish Co. Platters

Κάνοντας αυτή τη δουλειά είναι αυτονόητο και αναμενόμενο, νομίζω, να έχω δοκιμάσει φαγητό εκατοντάδων εστιατορίων, με λιγότερο ή περισσότερο ευτυχή και επιτυχημένα αποτελέσματα. Μεταξύ αυτών, πάρα πολλές έθνικ κουζίνες, όπως συνηθίζουμε να χαρακτηρίζουμε αυτές που δεν ανήκουν στον Δυτικό Κόσμο. Νοτιοαφρικάνικη δεν είχα γευτεί, άρα η ευκαιρία να φάω στο Fish Co. Platters στο Ν. Ψυχικό, αποτέλεσε ένα είδος ιδιόμορφης παρθενίας. Η οποία, σε αντίθεση με αρκετές άλλες, κύλησε ιδιαίτερα ομαλά και ευχάριστα.

Στα, περίπου 15, χρόνια που έχουν κυλήσει από την πρώτη φορά που επισκέφτηκα εστιατόριο για να γράψω για αυτό έχω καταλήξει πως το σημαντικότερο σε αυτό, όσα χρήματα και αν έχει ξοδέψει κάποιος σε διάκοσμο, εξοπλισμό ή και διαφήμιση, είναι το ίσιο του το προϊόν. Αμέσως μετά, όμως, είναι οι άνθρωποι του. Κυρίως αυτοί που το δουλεύουν, αλλά και οι ιδιοκτήτες. Όταν λοιπόν αυτοί, όπως στην περίπτωση του Fish Co, ταυτίζονται, παρέχοντας μάλιστα ανεπιτήδευτα φιλική, εγκάρδια και, με την δόση συμπαθούς «ερασιτεχνισμού» που παραπέμπει σε «σπιτική», εξυπηρέτηση η εμπειρία σίγουρα έχει τα φόντα να είναι αξιομνημόνευτη.

Ιδιοκτήτες του χαριτωμένου χώρου είναι 3 φίλοι, Έλληνες με πολλά χρόνια «προυπηρεσίας» στην χώρα του Μαντέλα, των Μπόερς και των διαμαντιών. Ο multinational χαρακτήρας της Νοτίου Αφρικής αποτυπώνεται, όπως και σε άλλες αντίστοιχες χώρες, και στην κουζίνα της, φυσικά. Κάθε φορά που σε έναν τόπο μαζεύονται, αναζητώντας αρχικά μια καλύτερη μοίρα, όλες οι φυλές του Ισραήλ με τα χρόνια οι διατροφικές τους συνήθειες έρχονται σε επαφή και μπλέκονται. Συχνά σε τέτοιο βαθμό που χρόνια μετά υβρίδια αυτών των ζευγαρωμάτων να θεωρούνται “εθνικές κουζίνες”.

Στην κουζίνα του Fish Co. Platters, όπως το λέει και ο τίτλος του, πρωταγωνιστεί η θάλασσα. Και μάλιστα σε ποσότητες πιατέλας – γενναίες δηλαδή – φροντίστε λοιπόν να πάτε με πολλή όρεξη.

Γαρίδες σε διάφορα μεγέθη και εκτελέσεις (ψητές, τεμπούρα κλπ), μύδια, καλαμαράκια ψητά, ψάρια αλλά και κάποιες επιλογές σε κρέατα, όλα σε μεγάλες πιατέλες – άλλωστε έχουν σαν μότο το “dare to share” – για τη μέση του τραπεζιού. Τολμήστε και εσείς να φάτε (και) με τα χέρια, για να ρουφήξετε τους πεντανόστιμους χυμούς από τις γαρίδες, όμως, κυρίως, τολμήστε να δοκιμάσετε τις εξωτικές και extra spicy σάλτσες τους, όπως τον δυναμίτη piri – piri, μια διαβολεμένη ύπουλη σως από τη Μοζαμβίκη, που ταιριάζει ταμάμ με τα περισσότερα θαλασσινά. Βάλτε την ακόμα και στο, καλύτερο της πόλης, fish ‘n chips τους. Θα ξαναπήγαινα και μόνο για αυτό.

Κράτηση στο Fish Co. Platters

 

 

 

Σχετικά με τον Αρθογράφο

Θύμιος Βούλγαρης
Author with 17 posts
Περισσοτερα για Θύμιος Βούλγαρης

Ο Θύμιος Βούλγαρης γεννήθηκε στην Πάτρα τον Ιούνιο του 1973. Έκτοτε άφησε ένα πτυχίο Νομικής να τον περιμένει, ακόμη, κάπου στο Βέλγιο, συνεργάστηκε από διάφορες θέσεις με περιοδικά όπως τα : Βημαγκαζίνο, Status, Vogue, ΜΕΝ, ΒημαDonna, ΒημαLife, Lifo, Time Out Athens, Ταχυδρόμος, Εικόνες, Exodos, Paper, Homme, Maison & Decoration, Ευ Ζην, Fooding, Αλλάξτε Γεύσεις, Hilton Magazine κ.α., καθώς και με sites όπως το gourmed.gr, σε θέματα γαστρονομίας, κριτικής εστιατορίων, ποτών, καφέ, deco, ξενοδοχείων, ταξιδιών και γενικότερα ευζωίας.

Σχετικά Άρθρα