#ηΑντανάκλασητουΠιάτου της Ελληνικής Γαστρονομίας

Λίγο πριν αρχίσουν οι πολλές ζέστες και όλα αυτά που άλλαξαν κατά πολύ την καθημερινότητά μας, επισκέφτηκα το Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας!  Ήθελα πολύ καιρό να πάω και νομίζω ότι πήγα την κατάλληλη στιγμή! Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή τα πράγματα…  Το Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στου Ψυρρή, σε ένα πανέμορφο διώροφο νεοκλασικό της Παλιάς Αθήνας, μοναδικής ομορφιάς! Κάθε τόσο στο Μουσείο αυτό παρουσιάζεται μια ξεχωριστή έκθεση που έχει να κάνει με την διατροφική κουλτούρα της χώρας μας. Αν μιλήσω σαν curator, θα έλεγα ότι πρόκειται για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εικαστικές εκθέσεις που έχω δει,  τουλάχιστον μιλώντας για τα τελευταία χρόνια.  Η έκθεση ονομάζεται #ηΑντανάκλασητουΠιάτου, και σύμφωνα με την επιμελήτρια της έκθεσης Λίνα Μαντίκου, μας παρουσιάζει το φαινόμενο δημοσίευσης ρετουσαρισμένων εικόνων των  διατροφικών συνηθειών της καθημερινότητας μας μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην έκθεση συμμετέχουν 12 εικαστικοί, οι οποίοι έχουν συμβάλλει ουσιαστικά όχι μόνο μέσα από τα έργα τους αλλά δίνοντας έμπνευση στο σεφ του Μουσείου να δημιουργήσει ένα πολύ ξεχωριστό μενού  από 12 πιάτα, ένα για κάθε καλλιτέχνη.

Μετά την πολύ ενδιαφέρουσα περιήγησή μας στην έκθεση περάσαμε στην εσωτερική αυλή του Μουσείου όπου βρίσκεται το εστιατόριο. Θα ήθελα πραγματικά να είχα δοκιμάσει λίγο από όλα τα πιάτα του μενού γιατί διαβάζοντας τον κατάλογο μου φάνηκαν τόσο ξεχωριστά!  Παρόλα αυτά επέλεξα σίγουρα τα πιο ξεχωριστά! Για σαλάτα, δοκίμασα μια πράσινη σαλάτα με καρπάτσιο λαυράκι και φιλέτο lime, πορτοκάλι και grapefruit που συνοδευόταν από τρία βαζάκια με διάφορα μείγματα μπαχαρικών. Κάθε βαζάκι περιείχε ένα πολύ απρόβλεπτο μίγμα από μπαχαρικά που έκανε κάθε μπουκιά μοναδική! Το ορεκτικό που επέλεξα ήταν πραγματικά μια πολύ ευχάριστη γευστική έκπληξη, η αλμυρή εκδοχή ενός αγαπημένου γλυκού, της pavlova. Μαρέγκα, μπακαλιάρος σε μικρές μπουκιές, ελαφριά σκορδαλιά με γλυκοπατάτα και μια σάλτσα με παντζάρι ήταν τα υλικά που αντικατέστησαν αυτά του γλυκού. Περνώντας στο κυρίως πιάτο, δοκίμασα το φαγητό που είναι συνδεδεμένο με το έργο του Δημήτρη Φουτρή, dumblings με σιγομαγειρεμένο κατσικάκι συνοδεία τραχανά αρωματισμένο με λευκή τρούφα και μια πεντανόστιμη σάλτσα από χουρμάδες.  φυσικά ένα τόσο όμορφο γεύμα δεν θα μπορούσε να κλείσει παρά με ένα ευφάνταστο επιδόρπιο, μια πανακότα από γάλα φόρμουλας με σάλτσα πεπονιού σε μορφή γυναικείου στήθους.

Η εμπειρία εκεί μοναδική, όλα τα πιάτα πολύ προσεγμένα και το περιβάλλον πραγματικά πολύ ξεχωριστό! Περιμένω πως και πως την επόμενη ευκαιρία για να το επισκεφτώ και να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα πιάτα!

Κάνε Κράτηση στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας

Σχετικά με τον Αρθογράφο

e-table.gr
Author with 710 posts
Περισσοτερα για e-table.gr

Σχετικά Άρθρα