O Θύμιος Βούλγαρης μας μιλάει για το Mezzaluna

Στο Κεφαλάρι το θέμα “φαγητό” είναι μια, αν όχι πονεμένη, σίγουρα αρκετά προβληματική ιστορία. Και ο λόγος πως , σε αντίθεση με την γειτονική Κηφισιά, η Πλατεία (έτσι αναφέρονται σε αυτή οι Βόρειοι) αποτελεί ένα είδος Disneyland, με μια μαζικότητα στο ύφος και τις αναζητήσεις των επισκεπτών. Έτσι λοιπόν, όταν πριν μερικά βράδια είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το φαγητό του Mezzaluna με ικανοποίησε το ότι ανακάλυψα μια εξαίρεση στον γενικό κανόνα.

Το γνωστό ιταλικό εστιατόριο δείχνει να ξαναγεννιέται μετά από τις μετακομίσεις του – ξεκίνησε στα Νότια Προάστεια και μέσω Golden Hall ξαναστήθηκε προ μηνών σε έναν πολύ φωτεινό και αστικά κομψό χώρο στη γωνία σχεδόν της Φιλαδελφέως και Κολοκοτρώνη.

Ο ιδιοκτήτης Βαγγέλης Κατσέλης διαθέτοντας εξαιρετικές σπουδές σε Ξενοδοχειακά πρέπει να εξέλαβε το νέο πόστο σαν προσωπικό στοίχημα και δείχνει να έχει πάρει «επ’ ώμου» το εστιατόριο: δεν δείχνει εμμονή μόνο στις καλές και φρέσκιες πρώτες ύλες. Έχει βάλει τις βάσεις ενός πολύ τίμιου, αυθεντικού στις προθέσεις του και με πολύ θετικές προοπτικές, ιταλικού εστιατορίου.

Απλότητα, ποιότητα, κομψότητα σε παρουσίαση αλλά και στις ίδιες τις γεύσεις των περισσότερων πιάτων που δοκιμάσαμε είναι οι λέξεις που θα χαρακτήριζαν το φαγητό.

Οι πάστες νόστιμες, με σωστά δεμένες σάλτσες, με αυτή με το μοσχαρίσιο ραγού να είναι το highlight μεταξύ τους. Πολύ δυνατές οι πίτσες, με λεπτή, τραγανή ζύμη και πολύ γευστική σάλτσα τομάτας.

Και σε τιμές έκπληξη, ειδικά αν σκεφτεί κάποιος που βρίσκεται.

Με λίγα λόγια, μια μικρή όαση για την γενικότερη γευστική «έρημο» του Κεφαλαρίου.

Σχετικά με τον Αρθογράφο

Θύμιος Βούλγαρης
Author with 17 posts
Περισσοτερα για Θύμιος Βούλγαρης

Ο Θύμιος Βούλγαρης γεννήθηκε στην Πάτρα τον Ιούνιο του 1973. Έκτοτε άφησε ένα πτυχίο Νομικής να τον περιμένει, ακόμη, κάπου στο Βέλγιο, συνεργάστηκε από διάφορες θέσεις με περιοδικά όπως τα : Βημαγκαζίνο, Status, Vogue, ΜΕΝ, ΒημαDonna, ΒημαLife, Lifo, Time Out Athens, Ταχυδρόμος, Εικόνες, Exodos, Paper, Homme, Maison & Decoration, Ευ Ζην, Fooding, Αλλάξτε Γεύσεις, Hilton Magazine κ.α., καθώς και με sites όπως το gourmed.gr, σε θέματα γαστρονομίας, κριτικής εστιατορίων, ποτών, καφέ, deco, ξενοδοχείων, ταξιδιών και γενικότερα ευζωίας.

Σχετικά Άρθρα