Για μεζεδάκια στο Μπιτ Παζάρ

745

Άνοιξε για το καλά ο καιρός και μας προσκαλεί να βγούμε από το σπίτι! Τι καλύτερο λοιπόν από μια βόλτα στα στενάκια του Μπιτ Παζάρ για μια όμορφη βραδιά!

Το Μπιτ Μπαζάρ δεν είναι μια περιοχή που ήξερα, γιατί δεν είμαι από την Θεσσαλονίκη άλλωστε, και για να την ανακαλύψεις χρειάζεσαι κάποιες οδηγίες από κάποιο ντόπιο. Ιστορικά, η περιοχή δόθηκε στους Μικρασιάτες πρόσφυγες το 1928, που εγκαταστάθηκαν στην Θεσσαλονίκη και για να ζήσουν δημιούργησαν κάτω από τα σπίτια τους μικρά μαγαζάκια.

Ιδανικός προορισμός για τον φοιτητόκοσμο, το ιστορικό Μπιτ Παζάρ, βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κι εκεί θα βρεις ψαγμένα μαγαζιά όπως τα Τρύπια Ποτήρια, ένα από τα καλά μεζεδοπωλεία με νόστιμα παραδοσιακά μεζεδάκια όπως κλασικά “σπιτικά” κεφτεδάκια, γιαουτλού κεμπάπ και πολλά ανατολίτικα πιάτα για να συνοδευσεις ένα ακόμα ποτηράκι τσίπουρο!

Άλλο ένα καλό μεζεδοπωλείο στη Θεσσαλονίκη είναι η Βερενίκη όπου με την πρώτη ματιά στο μενού θα καταλάβεις ότι πρόκειται για ένα ξεχωριστό εστιατόριο. Φουρνιστός γύρος, καπνιστή μπριζόλα και άλλα πολλά πιάτα φτιαγμένα με σύγχρονο τρόπο σου ανοίγουν σίγουρα την όρεξη για να τα δοκιμάσεις όλα με το κρασί σου.

Αν πάλι προτιμάς κάτι το διαφορετικό,  το tapas bar La Εnye  προσφέρει μοναδικές γεύσεις από την Βαλένθια, μεγάλη ποικιλία tapas, παέγιας και φυσικά πολύ καλές τιμές και εκτός από την κλασική σανγκρία μπορείς να πιεις και ρακί!

Κάνε την βόλτα σου στο Μπιτ Παζάρ και κάνε κράτηση σε ένα από τα μεζεδοπωλεία της περιοχής για απολαυστικούς μεζέδες με την παρέα σου!

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close