Μεσογειακές γευσεις στο εστιατόριο Cross

Ξεκινώντας για να πάω στο μεσογειακό εστιατόριο Cross θυμήθηκα ότι το γνώριζα από παλιά και μάλιστα πολύ καλά. Γέννημα θρέμμα των Ιλισίων είχα φάει αρκετές φορές εκεί με τους δικούς μου και άλλες τόσες είχαμε παραγγείλει για το σπίτι πίτσα και κάτι πεντανόστιμα μπιφτέκια που ακόμα τα μνημονεύουμε στο σπίτι.

Εδώ και κάποια χρόνια το Cross έχει αλλάξει χώρο όμως έχει κρατήσει όλα τα στοιχεία που το κάνουν επιτυχημένο εδώ και τόσο καιρό. Βρέθηκα λοιπόν ξανά εκεί και δοκίμασα διάφορα πιάτα που μου άφησαν πολύ καλή εντύπωση.   Ανοίγοντας το μενού, παρατήρησα ότι δεν πρόκειται για ένα αμιγώς ιταλικό εστιατόριο αλλά για ένα μέρος που αξιοποιούνται υλικά από όλη την Μεσόγειο και φυσικά από την Ελλάδα.

Αλλά ας περάσω απευθείας στο «ψητό»…  ένα πράγμα που εκτιμώ πολύ στα εστιατόρια και στις ταβέρνες που πάω είναι το καλό ψωμί. Το ψωμί που ήρθε στο τραπέζι μας λοιπόν ήταν νόστιμο και ζεστό και όπως με ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ήταν και φρεσκοψημένο.

Για αρχή επιλέξαμε πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο γλασαρισμένο με σάλτσα από εσπεριδοειδή, ψιλοκομμένα δαμάσκηνα και σουσάμι. Μαζί με την σαλάτα δοκιμάσαμε τηγανισμένες μπαλίτσες παρμεζάνας, εντυπωσιακά «ελαφριές» αλλά γεμάτες γεύση . Tο γεύμα μας συνεχίστηκε με ένα πολύ πετυχημένο ριζότο μανιταριών με porcini και ένα ελαφρύ άρωμα τρούφας και με σπαγγέτι με pesto «σπιτικό» που πραγματικά ήταν από τα καλύτερα pesti που έχω δοκιμάσει τον τελευταίο καιρό. Συζητώντας με τον ιδιοκτήτη, κατάλαβα πως το καλό όνομα που έχει το εστιατόριο δεν είναι τυχαίο. Οι ιδιοκτήτες είναι πραγματικοί επαγγελματίες που αγαπούν αυτό το εστιατόριο. Γι αυτό άλλωστε είναι και τόσα χρόνια στο προσκήνιο και έχει τόσους  «πιστούς» πελάτες. Όλα τα υλικά είναι διαλεγμένα με πολύ προσοχή, το κρέας είναι πρώτης ποιότητας και τα λαχανικά είναι φρέσκα και της εποχής.

Αυτό που θα ήθελα να δοκιμάσω την επόμενη φορά σίγουρα είναι το μοσχαρίσιο φιλέτο με ρούμι που πολύ κόσμος το μνημονεύει αλλά και το ξακουστό banoffee pie του.

Νομίζω ότι πρόκειται για ένα από τα ιδανικότερα εστιατόρια για επαγγελματικό γεύμα μιας και το περιβάλλον είναι κατάλληλο αλλά και η τοποθεσία είναι ιδανική για κάτι τέτοιο.

 

Κάνε Κράτηση στο Cross

 

 

Σχετικά με τον Αρθογράφο

e-table.gr
Author with 965 posts
Περισσοτερα για e-table.gr

Σχετικά Άρθρα