Μαγικές Βραδιές στο Point α

505

To Point α στου Μακρυγιάννη δεν το γνώριζα αν και είχα περάσει πολλές φορές μπροστά από το ξενοδοχείο Herodeion Hotel όπου και βρίσκεται. Το εστιατόριο αυτό βρίσκεται στο roof garden του ξενοδοχείου, προσφέροντας μοναδική θέα προς τον Παρθενώνα, το νέο Μουσείο της Ακρόπολης και το λόφο του Φιλοπάππου.

Από την στιγμή που ανεβαίνεις στο roof garden προέτοιμάζεσαι για μια πολύ όμορφη εμπειρία φαγητού και ποτού. Το τραπέζι μας έβλεπε προς το μουσείο, και κάθε λεπτό που περνούσε βλέπαμε πόσο άλλαζε το σκηνικό ανάλογα με το φως του ήλιου που έδυε και τα φώτα που άναβαν στην πόλη!  Επιλέξαμε για αρχή να δροσιστούμε με κάποια από τα κοκτέιλ του καταλόγου και να συνεχίσουμε αργότερα το δείπνο μας.  Πραγματικά, τα κοκτέιλ που επιλέξαμε ήταν ότι έπρεπε για να μας δροσίσουν, από το πλούσιο πραγματικά κοκτέιλ μενού, διαλέξαμε το Tartarus Gate και το Reaching to the Stars, με βάση το ρούμι και το τζιν αντίστοιχα.

Ας περάσουμε όμως στο θέμα δείπνο! Για αρχή, έφτασε στο τραπέζι μας ένα δεντράκι-γλυπτό με “καρφιτσωμένες” δύο ελιές σε μορφή παγωτού και κάποιες μικρές φέτες ζυμωτού ψωμιού. Άκρως εντυπωσιακή εισαγωγή έκαναν επίσης και τα πολίτικα γεμιστά, τρεις ντοματούλες γεμιστές, φτιαγμένες από ζελέ ντομάτας με την κλασική πολίτικη γέμιση ακουμπισμένες πάνω σε μια στρώση κρέμας φέτας, πασπαλισμένης με τριμμένη παξιμάδι από χαρούπι, σαν ένα μίνι γευστικό μποστανάκι! Συνεχίσαμε με ψαρικά, λαυράκι κασπάτσιο με ζεστό ασιατικό ντρέσσινγκ και νερό ντομάτας, μου άρεσε και αυτό πολύ. αυτό όμως που πραγματικά ήταν το καλύτερο από τα πρώτα που παραγγείλαμε και το προτείνω, ειδικά σε αυτούς που τους αρέσει ο τόνος ήταν το brulee τονακι με αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα σε μορφή “κάρβουνου”, με κλαράκια τηγανισμένης αλμύρας, σε κουρκούτι με μελάνι σουπιάς!

Περνώντας στα κυρίως να πω ότι και τα δύο πιάτα που δοκίμασα ήταν εξαιρετικά μαγειρεμένα και πολύ νόστιμα! με πρώτο στις επιλογές μου το χειροποίητο ραβιόλι με χταπόδι στιφάδο και τσιπς παντζαριού και το κάπρικο χοιρινό με κρέμα λεμονιού. Το ραβιόλι ήταν νόστιμο και το χταπόδι καλομαγειρεμένο, σαν σπιτικό και το χοιρινό μαλακό και ζουμερό με την λεμονάτη κρέμα να σπάει την λιπαρότητα του κρέατος.

Φυσικά από το πρόγραμμα δεν έλειψε το επιδόρπιο! Στην περίπτωσή μας ήταν ένας κλασικός μπακλαβάς και η πιο σύγχρονη εκδοχή του, που όπως ενημερώθηκα φτιάχνεται κάθε πρωί με ολόφρεσκα υλικά, και ένα σορμπέ λεμόνι καλυμμένο με μία στρώση μαύρης σοκολάτας, ιδανικό ελαφρύ τελείωμα για ένα τόσο χορταστικό γεύμα.

Διαβάζοντας το μενού του Point a, δεν ήταν εύκολη υπόθεση το να παραγγείλουμε, όλα φαίνονταν τόσο λαχταριστά και σε καλούσαν να τα δοκιμάσεις! Αυτό σημαίνει ότι θα το επισκεφτούμε σίγουρα ξανά για νέες γευστικές εμπειρίες. Οι σεφ του εστιατορίου έχουν δημιουργήσει ένα μενού με παραδοσιακές γεύσεις ελληνικής κουζίνας με σύγχρονο τρόπο.  Με δυό λόγια, είναι ένα από τα εστιατόρια της Αθήνας που με χαρά θα επισκεπτόμουν ξανά και το προτείνω και σε άλλους!

Κάνε Κράτηση στο Point a

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close