Ο ιστορικός Μαγεμένος Αυλός

808

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, δίπλα από το Χίλτον δηλαδή εντελώς στο κέντρο της πόλης. Μέχρι σήμερα κατοικώ στην ίδια ευρύτερη γειτονιά και νομίζω πως  πιο εύκολα θα άλλαζα χώρα παρά γειτονιά.  Στην γειτονιά μου υπάρχουν πολλά μέρη να πάς για φαγητό και μπορώ να πω πως εκεί βρίσκονται μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας. Περπατώντας  από το Χίλτον προς το Καλλιμάρμαρο, εκεί δίπλα από το άγαλμα του Τρούμαν υπάρχει ένα στενάκι που σε οδηγεί στην ιστορική Πλατεία Προσκόπων. Εκεί είναι η περιοχή που οι παλιοί Αθηναίοι ονόμαζαν «Βατραχονήσι» . Εκεί λοιπόν υπάρχει ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια της Αθήνας, ο Μαγεμένος Αυλός. Ο Μαγεμένος Αυλός έχει συνδέσει το όνομά του με σπουδαία ονόματα του καλλιτεχνικού, πολιτικού στερεώματος της Ελλάδας με πιο γνωστό  από όλους το  Χατζηδάκη, τον  Καραμανλή και την Βουγιουκλάκη. 

magemenosavlos1

Aν το επισκεφτείς θα πρότεινα να δοκιμάσεις τα ιστορικά πιάτα που με τόση μαεστρία ετοιμάζονται μ τις ίδιες συνταγές  και σερβίρονται από τα μέσα του 60 μέχρι και σήμερα. Πικάτα ( φιλέτο μοσχαρίσιο με λαχανικά και τυρί σβησμένο με κρασί), βιεννέζικο σνίτσελ  αλλά και Χόφμαν και τις αγαπημένες κροκέτες παρμεζάνας!  Επίσης αν στο μενού βρεις διαθέσιμο ροστ μπιφ με μακαρόνια να το παραγγείλεις γιατί σίγουρα θα σε αποζημιώσει! Εμένα μου θύμισε το Κυριακάτικο φαγητό στο σπίτι  της γιαγιάς μου!

4-DSC00578_584_438_90

Ο χώρος έχει κάτι από την παλιά Αθήνα και θυμίζει μπιστρό Βόρειας Ευρώπης, με ξύλινες λεπτομέρειες  και σχετικά βαριά υφάσματα για τις εποχές που ζούμε, αλλά είναι όμορφο και οικείο! Τα αληθινά λουλούδια στο τραπέζι, τα φροντισμένα τραπεζομάντηλα και το μινιόν τραπεζάκι για να ακουμπάς το μπουκάλι με το κρασί και το νερό σου μπορεί να σου κάνουν εντύπωση αλλά τελικά θα καταλάβεις ότι έτσι θα έπρεπε να είναι παντού!  Αν βρεθείς  εκεί  Άνοιξη ή  Καλοκαίρι εννοείται ότι θα κάτσεις στα τραπεζάκια της πλατείας Προσκόπων για να απολαύσεις το φαγητό σου στην δροσιά και κάνοντας χάζη τους περαστικούς. Εκτός από τα ιστορικά πιάτα του μπορείς απλά να το επισκεφτείς για να απολαυσεις τις βραδιές τζαζ που διοργανώνονται κάθε τόσο.

8-IMGP4583_584_438_90

Αξίζει μια επίσκεψη στον Μαγεμένο Αυλό γιατί δεν είναι μόνο το καλό φαγητό είναι και η εμπειρία, η αύρα όλων αυτών των ανθρώπων που έχουν περάσει από εκεί σίγουρα θα σε επηρεάσει!  Κάνε λοιπόν την κράτησή σου online και δωρεάν μέσα από το e-table  και επωφελήσου με έκπτωση έως 30% στο τελικό λογαριασμό.

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close