Ένα μεσημέρι Τετάρτης επισκέφτηκα τον Άι Νικόλα για ένα ελαφρύ μεσημεριανό με την ευκαιρία του νέου μενού που ετοίμασε ο σεφ για την σεζόν που ξεκινά. Για όποιον δεν γνωρίζει ο Άι Νικόλας είναι ένα εστιατόριο που παρουσιάζει την καλή ελληνική κουζίνα με έμφαση στα ψάρια και τα θαλασσινά.
Για το ξεκίνημα δοκιμάσαμε μία πράσινη σαλάτα με αβοκάντο και καβουρόψιχα και ψητό μαστέλο με μαρμελάδα πορτοκαλιού. Ήταν για μένα το ιδανικό ξεκίνημα σε ένα γεύμα για να μας ανοίξει η όρεξη όσο πρέπει και να συνεχίσουμε με το κυρίως, ένα όμορφα μελωμένο κριθαρότο με σπαράγγια και φρέσκες γαρίδες, πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Εκτός από το κριθαρότο δοκιμάσαμε και γαρίδες τυλιγμένες σε φύλλο καταΐφι με γλυκόξινη σάλτσα. Το γεύμα μας έκλεισε ιδανικά με ένα φανταστικό σουφλέ πορτοκαλιού και λευκής σοκολάτας με παγωτό κανέλα.
Εντυπωσιάστηκα από την νοστιμιά του κριθαρότου με τα σπαράγγια και τις γαρίδες, από το πόσο σωστά ήταν αρτισμένη η σαλάτα με την φρέσκια καβουρόψιχα και το αβοκάντο και από το ταίριασμα του ψητού μαστέλου με την μαρμελάδα πορτοκαλιού. Το μόνο που ίσως να ήθελα διαφορετικό θα ήταν να είναι λίγο λιγότερο ψημένες τις γαρίδες με το καταΐφι.