Στο La Esquina με το Θύμιο Βούλγαρη

Το Κολωνάκι είναι κάτι σαν τον Ντόριαν Γκρέι – σε γειτονιά πόλης.

Με τη διαφορά πως αυτό περνάει μικρές περιόδους “γήρανσης” αλλά σαν να υπακούει σε ένα αρχαίο ξόρκι, γρήγορα ξανανιώνει και στέκεται στα πόδια του δυναμικά. Το σκεφτόμουν το βράδυ της Δευτέρας που περπατούσα τον μικρό πεζοδρομημένο κομμάτι της Χάρητος, κατευθυνόμενος προς το La Esquina.

Η νέα, δειλή, άνθηση της Χάρητος είχε ξεκινήσει με το ιταλικό Capana, συνεχίστηκε πρόσφατα με το κουκλίστικο café/τεϊοποτείο ΝΤΕΜΟΝΤΕ και με την προσθήκη του “μοδάτου” bar restaurant La Esquina δείχνει να αποτελεί και πάλι λόγο να ψάχνουμε απεγνωσμένα να παρκάρουμε στα στενά γύρω από τον Περιφερειακό του Λυκαβητού.

Έχοντας κλείσει τη «βιτρίνα» του πρώην City, ίσως το πιο αβανταδόρικο location για μπαρ στην Χάρητος, οι 4 φίλοι ο Στέλιος, ο Alejandro, ο Χρήστος και ο Ηρακλής δημιούργησαν έναν κομψό, σωστά φωτισμένο και πολλά υποσχόμενο μαγαζί. Μια “γωνία”, γιατί και esquina αυτό σημαίνει στα Ισπανικά, η οποία, κρίνοντας και από τον κόσμο που είδα να το μισογεμίζει το βράδυ της επίσκεψής μου έχει όλα τα φόντα να ξαναμαζέψει τις 30 – 40something “ωραίες φάτσες” που και παλιότερα αποτελούσαν τους ζωοδότες της διασκέδασης του Κολωνακίου.

Το La Esquina είναι all day, με τις μεγάλες βιτρίνες να είναι απλώς νοητό όριο με τα τραπεζοκαθίσματα στον πεζόδρομο, σερβίροντας ωραίο καφέ και πρωινό με αυγά, δημητριακά ή open sandwiches, ενώ από το μεσημέρι και μετά κάνουν την εμφάνισή του ο πιο tex – mex κατάλογος, μικρός και to the point: burritos, chicken wings, chilli con carne και φυσικά burgers. Και επιβεβαιώνω και προσωπικά πως το φερώνυμο που μοιραστήκαμε με την παρέα μου ήταν οριακά αμαρτωλό – σωστά ψημένο, με καλά μπριοσένια buns, και το απαραίτητο, για εμένα, αυγό τηγανιτό να στρογγυλοκάθεται πάνω από το μπιφτέκι.

Φάγαμε χορταστικά, ήπιαμε τίμια ποτά, εξυπηρετηθήκαμε από ιδιαίτερα αποτελεσματικό και διαβασμένο σερβιτόρο, είδαμε όμορφο κόσμο και ακούσαμε ταιριαστή με τον χώρο μουσική.

Τι άλλο μπορεί να θέλει κάποιος για να μπορεί να περιγράψει την έξοδό του άκρως πετυχημένη;

 

Κάνε Κράτηση στο La Esquina

 

Σχετικά με τον Αρθογράφο

Θύμιος Βούλγαρης
Author with 17 posts
Περισσοτερα για Θύμιος Βούλγαρης

Ο Θύμιος Βούλγαρης γεννήθηκε στην Πάτρα τον Ιούνιο του 1973. Έκτοτε άφησε ένα πτυχίο Νομικής να τον περιμένει, ακόμη, κάπου στο Βέλγιο, συνεργάστηκε από διάφορες θέσεις με περιοδικά όπως τα : Βημαγκαζίνο, Status, Vogue, ΜΕΝ, ΒημαDonna, ΒημαLife, Lifo, Time Out Athens, Ταχυδρόμος, Εικόνες, Exodos, Paper, Homme, Maison & Decoration, Ευ Ζην, Fooding, Αλλάξτε Γεύσεις, Hilton Magazine κ.α., καθώς και με sites όπως το gourmed.gr, σε θέματα γαστρονομίας, κριτικής εστιατορίων, ποτών, καφέ, deco, ξενοδοχείων, ταξιδιών και γενικότερα ευζωίας.

Σχετικά Άρθρα