Η “Κρήτη” της Αθήνας

Πριν από πολλά χρόνια , εκεί γύρω στο 1995-1996, ξεκίνησε μια πολύ ωραία μόδα στα εστιατόρια με ελληνική κουζίνα.  Γέμισε η πόλη με εστιατόρια που εξυμνούσαν  την κρητική διατροφή και παράδοση.  Κάνοντας μια καλή  έρευνα στα εστιατόρια της Αθήνας  λοιπόν , θα βρεις ένα κρυμμένο θησαυρό, την «Κρήτη» στην πλατεία Κάνιγγος, που από το 1988, υπήρξε από τα πρώτα που σέρβιραν τους Αθηναίους  αυθεντική  κρητική τσικουδιά και όλο αυτό το concept  που ονομάζουμε Κρητική φιλοξενία.   Αντιστεκόμενη στα διάφορα trends , η «Κρήτη»  είναι ένα μέρος μαγικό που θα σε μεταφέρει μέσα από την γεύση και το φιλόξενο περιβάλλον σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας.   Τα πιάτα που σερβίρει είναι μοναδικά σε γεύση. Τα προϊόντα όλα είναι κρητικής παραγωγής και τα φαγητά είναι μαγειρεμένα με τον παραδοσιακό τρόπο.

149a884d163da498af14e6c6e9675853

Φυσικά ο ντάκος είναι πρωταγωνιστής στις σαλάτες αλλά από το μενού δεν λείπουν οι χοχλιοί (σαλιγκάρια), το σταμναγκάθι ( άγριο χορταρικό βρασμένο και σερβιρισμένο με λεμόνι) και το πασίγνωστο απάκι ( καπνιστό χοιρινό μαριναρισμένο σε ξύδι). Αξίζει, επίσης, πολύ να δοκιμάσει κανείς τις σφακιανόπιτες  όπου εκεί αποδεικνύεται η απλότητα της νοστιμιάς  της Κρητικής κουζίνας!

αμπακας

Στην «Κρήτη» δεν θα πας για ένα γρήγορο διάλειμμα για φαγητό, να είσαι προετοιμασμένος να κάτσεις 2-3 ώρες όπου θα δοκιμάσεις όχι μόνο μερικά από τα παραπάνω αλλά πίνοντας αυθεντική τσικουδιά από την μεγαλόνησο. Είναι το μέρος που θα ζητήσεις λογαριασμό και ο ιδιοκτήτης θα επιμένει να σε κερνά τσικουδιά για ακόμα μια φορά!   Για το περιβάλλον δεν χρειάζεται να πω πολλά, ο χώρος είναι γεμάτος με φωτογραφίες και φιγούρες της Κρητικής ζωής, Καζαντζάκης, Ξυλούρης και άλλοι.

Αν είσαι και εσύ φανατικός και σου αρέσει η ατόφια κρητική κουζίνα δεν έχεις παρά να μπεις στο e-table και να κάνεις κράτηση online και εντελώς δωρεάν,  για να βρεθείς έστω και για λίγες ώρες σε ένα μοναδικό περιβάλλον που θα σου θυμίσει την πανέμορφη Κρήτη.

 

Σχετικά με τον Αρθογράφο

Έλενα Σμπώκου
Author with 52 posts
Περισσοτερα για Έλενα Σμπώκου

Σχετικά Άρθρα