Ο Κήπος της Τρώων, μια όαση στα Πετράλωνα

812

Κάνοντας μια βόλτα στην γειτονιά των Πετραλώνων, βρέθηκα στην οδό Τρώων όπου μου κέντρισε την προσοχή ένα εστιατόριο, ο Κήπος της Τρώων.Ήξερα ότι πρόκειται για ένα εστιατόριο με προσεγμένη κουζίνα και πολύ καλό κρέας! Το όμορφο περιβάλλον του αλλά και η φήμη του  με έκαναν να μπω μέσα και να καθήσω για φαγητό.

Το εστιατόριο δεν είχε πολύ κόσμο γιατί  άλλωστε ήταν καθημερινή μεσημέρι κι έτσι ήταν αρκετά ήσυχα. Οι οικοδεσπότες Δημήτρης και Ορέστης ήρθαν στο τραπέζι μας και με μεγάλο ενθουσιασμό μας πρότειναν τι να παραγγείλουμε. Με μια ματιά στον κατάλογο, καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα εστιατόριο με πολύ καλό και προσεγμένο φαγητό. Από τις πρώτες κιόλας κουβέντες μας με τους ιδιοκτήτες κατάλαβα πόσο αγαπούν την δουλειά τους και έχουν τον απόλυτο έλεγχο όσο αφορά την επιλογή των υλικών, την φροντίδα του χώρου και φυσικά την ευχαρίστηση των πελατών.

Ο Δημήτρης, που έχει την επιμέλεια της κουζίνας, μου εξήγησε το πόσο σημαντικό είναι για τον Κήπο , τα φρέσκα εποχικά υλικά και με πόση προσοχή έχουν επιλέξει τους προμηθευτές τους έτσι ώστε να υπάρχει σταθερή ποιότητα στο φαγητό που παρασκευάζεται! Μετά την τόσο χρήσιμη για μένα κουβέντα μας περάσαμε “στο ψητό”. Στο τραπέζι μας ήρθαν τα πρώτα πιάτα με τα ορεκτικά και μια πλούσια σαλάτα γεμάτη χρώματα και γεύση!

Αυτό που ξεχώρισα είναι τα ρολάκια μελιτζάνας και τα ψητά μανιτάρια με τα αρωματικά χόρτα. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα φάει ξανά ένα τέτοιο συνδυασμό μανιτάρια με χόρτα αλλά με ενθουσίασε! Μετά από τα πρώτα, περάσαμε στα κυρίως πιάτα από τα οποία ξεχώρισε το μοσχαράκι γάλακτος με σάλτσα πιπεριού. Το κρέας ήταν μαλακό με όλες τις γεύσεις ξεκάθαρες. ένα πραγματικά καλομαγειρεμένο φαγητό. Δοκιμάσαμε επίσης ένα γευστικότατο ριζότο κοτόπουλο με κρασί μαρσάλα και φλούδες παρμεζάνας και δύο από τα best seller του εστιατορίου, ψαρονέφρι μαγειρεμένο με κρασί madeira με δαμάσκηνα με γαρνιτούρα πουρέ κάστανου και εξωτικό φιλέτο κοτόπουλου με ανανά. 

Ολοκληρώσαμε το γεύμα μας δοκιμάζοντας ένα ολόφρεσκο μιλφέιγ με αφράτη κρέμα βανίλιας  και τραγανό φύλλο, ελαφρύ όσο πρέπει για να μας γλυκάνει και όχι να μας λιγώσει μετά το φαγητό.

Αξίζει πολύ μια επίσκεψη στον Κήπο της Τρώων, για το καλό και τίμιο φαγητό που προσφέρει και για τόσο όμορφο περιβάλλον που θα σου φτιάξει την διάθεση όσο κι αν ο καιρός χειμωνιάζει. Το μόνο λάθος μας που δεν το επισκεφτήκαμε βράδυ και δεν είχαμε την ευκαιρία να κλείσουμε την βραδιά μας στο μπαράκι ακριβώς δίπλα στον Κήπο.

Extra Tip: Όταν θα πας στον Κήπο της Τρώων, ρώτησε τον σερβιτόρο για τα πιάτα ημέρας και δοκίμασε ένα από αυτά!

Κάνε Κράτηση στον Κήπο της Τρώων

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close