Για καλό Sushi στην Αθήνα

1.6K

Το έχουμε ξαναπεί: η πρωτεύουσα μπορεί ως πόλη να μην είναι για όλα τα γούστα, σε αντίθεση με τη γαστρονομική της σκηνή που είναι ακριβώς αυτό -για όλα τα γούστα, καθώς και για όλα τα βαλάντια. Οι Αθηναίοι δείχνουν ιδιαίτερη αδυναμία τα τελευταία χρόνια στα εστιατόρια με έθνικ κουζίνα, ενώ φυλούν μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους για την Ιαπωνική. Και αφού Ιαπωνική κουζίνα χωρίς σούσι, δε γίνεται, πάμε να δούμε κάποια από τα καλύτερα sushi bars στην Αθήνα!

Πρώτο στη λίστα μας, μία καινούργια σχετικά προσθήκη στο Χολαργό, το εστιατόριο Shishan, που παρά το μικρό διάστημα λειτουργίας του, μετρά ήδη αρκετούς φανς. Το εσωτερικό του είναι ζεστό και σε κάνει να νιώθεις σαν το σπίτι σου, κάτι στο οποίο θα συμβάλλει και το προσωπικό του, που είναι παραπάνω από φιλικό και εξυπηρετικό. Εξαιρετική επιλογή για σούσι στα Βόρεια Προάστεια, και μάλιστα σε προσιτές τιμές.

Παραμένοντας στην πιάτσα του Χολαργού, έχουμε το Hokyo, που άνοιξε τις πόρτες του, μόλις το Δεκέμβριο του 2015. Ο σεφ πίσω από το συγκεκριμένο sushi bar έχει εργαστεί στο παρελθόν σε βραβευμένα εστιατόρια του εξωτερικού. Όλη αυτή η εμπειρία και το ταλέντο, σε συνδυασμό με το πάθος του για καλό Ιαπωνικό φαγητό είχαν ως αποτέλεσμα τους δημιουργικούς street style συνδυασμούς σούσι, που θα βρει κανείς στο μενού του εστιατορίου.

Ένα ακόμα καλό εστιατόριο για σούσι στα Βόρεια Προάστεια, είναι το Iki sushi lounge. Μοντέρνος χώρος, με διακόσμηση από σουηδικό ξύλο και διακριτικές πράσινες λεπτομέρειες, διαθέτει και εξωτερικό χώρο για τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου. Προσφέρει πρώτης ποιότητας σούσι, καθώς και κλασικά πιάτα Ιαπωνικής κουζίνας, που διακρίνονται για το στήσιμο και την παρουσίασή τους.

Μεταφερόμαστε στο κέντρο της Αθήνας, όπου βασιλεύει το ξακουστό Aji Sushi Bar, λίγα μόλις λεπτά περπάτημα από την πλατεία Συντάγματος. Με κομψή, μίνιμαλ διακόσμηση και χαλαρωτική ατμόσφαιρα, ακριβώς δηλαδή ο,τι περιμένει ο επισκέπτης από ένα Ιαπωνικό εστιατόριο, προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία από σούσι και όχι μόνο. Όταν πας, μην παραλείψεις να πιεις ένα Ninja Mojito και για μας.

Τέλος, δε θα παραλείψουμε να αναφερθούμε σε μία ακόμα καλή επιλογή για σούσι, το Kikuko, ένα λιλιπούτειο σχεδόν εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη. Η διακόσμησή του παίζει στους συνδυασμούς του άσπρου-μαύρου, με κάποιες μικρές προσθήκες έντονου κόκκινου όμως, που σπάνε τη μονοτονία και κάνουν τη διαφορά. Το μενού του αν και κυριαρχείται από διαφορετικά πιάτα σούσι, δεν περιορίζεται εκεί, αφού προσφέρει και ενδιαφέροντα πιάτα από ολόκληρη την Ασία, καθώς και κάποια εξαιρετικά επιδόρπια!

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close