Βόλτα σε μερακλήδικα κουτούκια στην Αθήνα

8.2K

Καλά τα στυλάτα μοντέρνα εστιατόρια, καλά τα new age ψητοπωλεία και μπεργκεράδικα, καλά τα σούσι, γκουρμέ και medium rare, αλλά κάποιες φορές, σαν τα αγνά, παραδοσιακά κουτούκια στην Αθήνα, με τα βαρέλια στους τοίχους και το κρασί στο κανατάκι, δεν έχει. Ορίστε μερικά από τα καλύτερα αθηναϊκά κουτούκια, που έχουν διατηρήσει στο ακέραιο την παραδοσιακή τους ατμόσφαιρα.

Μπακαλόγατος, Καισαριανή

 

Ξεκινάμε τις προτάσεις μας με τα κουτούκια στην Αθήνα, πηγαίνοντας στην Καισαριανή. Εκεί θα βρεις το Μπακαλόγατο, μια ιδανική επιλογή για εσένα που αγαπάς την αυθεντική ελληνική κουζίνα και τις λαχταριστές τηγανιές. Σε ένα χώρο που κυριαρχεί το πράσινο και το άσπρο χρώμα και οι φωτογραφίες από παλιές ελληνικές ταινίες, θα απολαύσεις νόστιμα μεζεδάκια, παρέα με ζώντανη ελληνική μουσική, κάθε Τρίτη έως Σάββατο απο τις 21:00 και κάθε Κυριακή από τις 13:30 – 17:00 και 20:30 – 01:00.

e-table tip: Από το μενού του ξεχωρίζουν η σαλάτα Μπακαλόγατος με μαρούλι, ρόκα, λιάστη ντόματα, κουκουνάρι, πορτοκάλι, παρμεζάνα, βινεγκρέτ μελιού, μπαλσάμικο, η ρεμπέτισσα που είναι μια τηγανιά κοτόπουλου με πιπεριές, τα ζουμερά ρολλάκια από φύλλο κρούστας με κιμά, το μπεκρή μέζε, τα σμυρνέϊκα σουτζουκάκια και το γνήσιο πολίτικο κέμπαπΚάθε Τρίτη, Τετάρτη , Πέμπτη και Κυριακή 13€/άτομο πλήρες μενου με κρασί.

 

Κλείσε στο Μπακαλόγατο

 

 


 

Αυτό μας έλειπε, Σεπόλια

Επόμενο στη λίστα από τα αγαπημένα κουτούκια στην Αθήνα είναι το Αυτό μας έλειπε στα Σεπόλια. Με παρεΐστικο περιβάλλον, πεντανόστιμους και  παραδοσιακούς μεζέδες, χαρακτηριστική διακόσμηση και ζωντανή μουσική, αυτό έλειπε, να μην περάσεις καλά! Η μοντέρνα διακόσμηση, τα φωτεινά χρώματα σε συνδυασμό με τις ποιοτικές και νόστιμες ελληνικές σπεσιαλιτέ και την ελληνική μουσική, θα το κάνουν το νέο σου στέκι!

e-table tip: Αξίζει να δοκιμάσεις φρεσκότατα και καλομαγειρεμένα κρεατικά, χωριάτικο λουκάνικο και ζουμερά μπιφτέκια με τη συνοδεία καλού κρασιού και εκλεκτών ελληνικών αποσταγμάτων.

 


 

To Κουτούκι, Χαλάνδρι

Το Κουτούκιστο Χαλάνδριείναι μια παραδοσιακή ταβέρνα-κουτούκι με ελληνική κουζίνα που σερβίρει νόστιμα παραδοσιακα πιάτα. Εκεί θα ταξιδέψεις σε μία Αθήνα μιας άλλης εποχής. Σε ένα ζεστό εσωτερικό χώρο ετοιμάσου να δοκιμάσεις νόστιμα μαγειρευτά από μαμαδίστικες συνταγές, αλλά και ζουμέρα ψητά της ώρας.

e-table tip: Αξίζουν τα ντολμαδάκια, η μελιτζάνα φούρνου, η σπανακοτυρόπιτα, τα γαρδουμπάκια, μπριζόλα χοιρινή, το ψαρονέφρι και το λουκάνικο χωριάτικο.

 

 

Κλείσε στο Κουτούκι στο Χαλάνδρι

 


 

Το Κουτούκι του Γρίλλη, Ταύρος

Ένα ακόμα ιστορικό κουτούκι, που λειτουργεί αδιάκοπα από το 1977, το Κουτούκι του Γρίλλη, στον Ταύρο, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του είδους, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μαμαδίστικες γεύσεις, καλοψημένα ορεκτικά και κρέατα, πολύ καλό κρασί και φιλόξενη ατμόσφαιρα, προσφέρει ο,τι χρειάζεσαι για ένα βράδυ με φίλους, υπό τους ήχουν καλής ελληνικής μουσικής!

e-table tip: Το ατού του μαγαζιού είναι το παταράκι, το οποίο είναι αμφιθεατρικό και γραφικό. Θα δοκιμάσεις μοσχαράκι μπεκρή μεζε με τυριάκεμπάπ με πιτούλες και εξαιρετικές ποικιλίες ζεστών και κρύων ορεκτικών.

 

Κλείσε στο Κουτούκι του Γρίλλη

 


 

Κουτούκι τα 5Φ, Πειραιάς

Αν ψάχνεις για κουτούκι στην περιοχή του Πειραιά, σου έχουμε το Κουτούκι τα 5 Φ. Ένα παραδοσιακό, ζεστό και φιλόξενο κουτούκι με ελληνικούς σπιτικούς μεζέδες, μαγειρεμένους με τα πιο αγνά υλικά, στις πιο απίστευτες τιμές. Εάν θέλεις ποιοτικό , αλλά και φθηνό φαγητό συνοδεία με ζωντανή λαϊκη και ρεμπέτικη μουσική, μπορείς να το επισκεφθείς.

e-table tip: Μπορείς να δοκιμάσεις σπιτικά φαγητά όπως σουτζουκάκια Σμυρνέικα, κοτόπουλο στο φούρνου, συκώτι μοσχαρίσιο σχάρας και μουσακά.

 

Κλείσε στο Κουτούκι τα 5Φ

 


 

Το Ναυάγιο των Αγγέλων, Εξάρχεια

 

To Ναυάγιο Των Αγγέλων με ιστορία από το 1958 προσφέρει νόστιμη ελληνική κουζίνα στο κέντρο της Αθήνας. Ο χώρος παραδοσιακός, με ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον, όπου φωτογραφίες από παλιούς ρεμπέτες συναντούν στιγμές από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Καλό και ποιοτικό φαγητό, ελληνικές σπεσιαλιτέ, με φοβερούς μεζέδες κρέατος, αλλά και θαλασσινούς!  Όλα αυτά συναντούν την ρεμπέτικη κομπανία που παίζει ζωντανή μουσική τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου, δημιουργώντας μια μαγική ατμόσφαιρα!

e-table tip: Δοκίμασε σαλιγκάρια στιφάδο, κοτόπουλο ρολό, χταπόδι με μακαρονάκι, πατάτα στη χόβολη και εξαιρετικές ποικιλίες.

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close