Πως Θα Την Εντυπωσιάσεις στο Ιταλικό Εστιατόριο

556

Μια γυναίκα εντυπωσιάζεται σχεδόν πάντα όταν ο σύντροφός της προτείνει κάποιο εστιατόριο για την έξοδό τους. Ποσό  μάλλον όταν έχει ήδη κάνει κράτηση σε ένα εστιατόριο με όμορφο περιβάλλον και καλό φαγητό. Αν σε αγχώνει η διαδικασία επιλογής είμαστε εδώ για να σου μάθουμε τα βασικά της Ιταλικής κουζίνας για να μην σε πιάσει αδιάβαστο στο ραντεβού.

Η Ιταλική κουζίνα είναι πάντα πρώτη στις επιλογές και έχει ομολογουμένως πολλούς φανατικούς ανά τον κόσμο. Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι πρόκειται να σου μάθουμε τα βασικά ξεφεύγοντας από τα καθιερωμένα,  πίτσα και πάστα (τα ζυμαρικά λέμε, όχι τα γλυκά!) γιατί σκοπός είναι να πας για φαγητό σε εστιατόριο και όχι σε κάποια trattoria.

Οι Ιταλοί προσέχουν πολύ το γεύμα τους και το χωρίζουν σε τέσσερα μέρη : antipasto, primo, secondo και επιδόρπιο ή αλλιώς dolce. Εννοείται ότι δεν υπάρχει Ιταλός που να μην απολαμβάνει ένα σωστό espresso στο τέλος του γεύματος.

Antipasto, οι Ιταλοί ονομάζουν τα ορεκτικά. Το πιο γνωστό είναι η μπρουσκέτα με διάφορα toppings, ψητά λαχανικά, μοτσαρέλα και ντομάτα ή ακόμα και λεπτοκομμένο  προσούτο.

Σαν πρώτο πιάτο ή primo μπορείς να παραγγείλεις pasta δηλαδη ζυμαρικά ή κάποιο ριζότο. Το ριζότο είναι πάντα al dente στην υφή και χυλωμένο στην όψη. Μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο τώρα αλλά πίστεψέ με είναι τέλειο! Φυσικά, η μερίδα του primo δεν είναι σαν τις ελληνικές μερίδες, δηλαδή ένα βουνό μακαρόνια αλλά μια μεγάλη πιρουνιά στην ουσία.

Για secondo, μπορείς να παραγγείλεις μια νόστιμη ταλιάτα, ένα λεπτό κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος – συνήθως κόντρα φιλέτο που έχει ψηθεί  σε κάρβουνα ή σε σχαροτήγανο. Η ταλιάτα θέλει ψήσιμο το πολύ 10 με 12 λεπτά για να κρατήσει τα υγρά της και να είναι ροδαλή όταν θα κοπεί. Σερβίρεται αμέσως μόλις ψηθεί και είναι κομμένη σε λωρίδες, με ελαιόλαδο και λίγο μπαλσάμικο ενώ συνοδεύεται από φρέσκια ρόκα!

Τελευταίο αφήσαμε το γλυκό, tiramisu, torta di ciocolatto και ένας τεράστιος κατάλογος από λαχταριστά γλυκά θα κλείσουν όμορφα το γεύμα και φυσικά δεν παραλείπεις το εσπρεσσάκι στο τέλος!

Αν τώρα αναρωτιέσαι που θα βρεις Ιταλικό εστιατόριο, εμείς σου προτείνουμε το e-table.gr για να κάνεις δωρεάν κράτηση σε ένα από τα ιταλικά εστιατόρια για ένα ρομαντικό γεύμα  κερδίζοντας εκπτώσεις και προνόμια!

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close