Επιδόρπια στα καλύτερα ιταλικά εστιατόρια!

878

To επιδόρπιο είναι η τελευταία γεύση που σου μένει από μία έξοδο για φαγητό. Επιλέξαμε τέσσερα  ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας με τα πιο λαχταριστά επιδόρπια και σας τα προτείνουμε!

Πρώτο στην λίστα μας έρχεται το Sale e Pepe,  από τα πιο παλιά ιταλικά στο Κολωνάκι, με λαχταριστά παραδοσιακά γλυκά της Βόρειας Ιταλίας. Εμείς ξεχωρίσαμε ένα λαχταριστό cannolo, με πλούσια κρέμα και σοκολάτα που γέμιζε γεύση το στόμα! Φυσικά σε ένα εστιατόριο όπως το Sale e Pepe, πασίγνωστο για την υπέροχη λίστα κρασιών του δεν θα μπορούσαμε παρά να το συνοδεύσουμε με ένα επιδόρπιο κρασί Samos.

Ανεβαίνουμε στα Βόρεια Προάστεια, σε ένα από τα πολύ γνωστά ιταλικά εστιατόρια στο Μαρούσι, το Pausa , όπου η ξεχωρίζει δικαιωματικά η mousse μασκαρπόνε με espresso και amaretto από τον βραβευμένο chef Freddy Demetia, αλλά και η αεράτη παβλοβα με σπιτική μαρέγκα και φρέσκιες φράουλες!

Στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς, βρίσκουμε το Mezzaluna με μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα με γλυκά αλλά με το αυθεντικό tiramisu να κλέβει την παράσταση! Το οποίο μπορεί να το απολαύσει κανείς με το καφέ του από νωρίς το πρωί.

Κατεβαίνοντας και πάλι προς το κέντρο κάνουμε στάση στο Priamo, στην Ν. Ιωνία, και δοκιμάζουμε μους κανέλλας με αχλάδια σε κόκκινο κρασί και σάλτσα βανίλιας.  Αν όμως θέλουμε κάτι πιο ελαφρύ, ολοκληρώνουμε το γεύμα με 2-3 καντουτσίνι με κρασί Verduzzo.

Ξέρω όλες αυτές προτάσεις σας δημιουργούν έντονη επιθυμία για γλυκό αλλά κανένα γλυκό δεν έχει αξία αν δεν προηγηθεί ένα προσεγμένο γεύμα! Γι αυτό μπορείτε να κάνετε κράτηση μέσα από το e-table, δωρεάν και online και αν απολαύσετε εκπτώσεις  αλλά και τα προνόμια του loyalty club. 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close