Ένα βράδυ στο Saipan

398

Στην πλατεία Δούρου, στο Χαλάνδρι, το εστιατόριο Σαιπάν είναι από αυτά τα old fashion κινέζικα εστιατόρια που σου θυμίζουν σκηνικό από παλιά ταινία!

Η θερμή υποδοχή του κυρίου Τάσου και οι γελαστές Ασιάτισσες  ντυμένες στα κατακόκκινα σε προδιαθέτουν ότι εδώ όχι μόνο θα φας καλά αλλά η εξυπηρέτηση θα είναι υπέροχη! Τα παραδοσιακά Prawn Crackers έρχονται με κλασική την γλυκόξινη σάλτσα, δοκιμάστε να τα συνοδεύσετε με μια ελαφριά κινέζικη μπύρα Tsingtao! Η κουζίνα του Σαιπάν δεν είναι μόνο κινέζικη ή ιαπωνική για την ακρίβεια είναι πολυασιατική!

saipan0

Οι τεράστιες ροτόντες στην σάλα δεν είναι στρυμωγμένες, νιώθεις άνετα και το σύστημα του περιστρεφόμενου δίσκου (lazy Susan) είναι διασκεδαστικό, αφού μπορείς να δοκιμάσεις τα πάντα με μια μόνο κίνηση.

Οι νωπές, ζεστές, μοσχομυριστές πετσέτες ώστε να φροντίσεις τα χέρια σου πριν ξεκινήσει το γεύμα είναι μια ακόμη έκπληξη, όπως και ότι οι σερβιτόρες σε φροντίζουν στρώνοντας την πετσέτα στην ποδιά σου! Η αποκάλυψη όμως της αξίας του Σαιπάν έρχεται με το φαγητό που σε όλα τα πιάτα δείχνει και είναι φρέσκο, νόστιμο και καλομαγειρεμενο!  Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τις σούπες, ξεχώρισα την πλούσια chicken & corn coup αλλά και την λαχταριστή, πικάντικη hot & sour! Τα ορεκτικά είναι σε καλή τιμή και ποσότητα, δοκιμάστε οπωσδήποτε τα παραδοσιακά Spring Rolls και τα Sea Food Rangoon! Το σούσι όπου περιλαμβάνει 12 επιλογές  είναι ποιοτικό και ολόφρεσκο! Το Saipan crispy duck για 4 άτομα είναι λίγο τσιμπημένο σε τιμή αλλά νόστιμο και χορταστικό.

Τα κυρίως πιάτα είναι όλα πεντανόστιμα, με ισορροπία στις γεύσεις αν σας αρέσει το μοσχάρι μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το Korean BBQ που είναι τόσο τρυφερό και έρχεται σε πυρωμένο μαντέμι αλλά και το Mango Beef αν λατρεύετε τις γλυκόξινες γεύσεις! Το κλασικά πιάτα με κοτόπουλο και χοιρινό είναι επίσης νόστιμα αλλά η ανατροπή έρχεται με το Lemon Chicken και την ξεχωριστή του σάλτσα.

saipan2

Τα noodles και το τηγανιτό ρύζι σε εξαιρετική τιμή, ποσότητα και φυσικά γεύση!  Τα υπόλοιπα επιδόρπια, εκτός από τα κλασικά «τηγανητά», είναι θα λέγαμε δυτικής κουλτούρας αλλά προτιμώ το μπώλ με τα εξωτικά φρούτα, η καλύτερη επιλογή για να κλείσει ένα υπέροχο γεύμα στο Σαιπάν.

Φεύγοντας από το Σαιπάν μου μένει η περιποίηση και η ευγένεια εννοείται το φαγητό με κέρδισε, χωρίς δεύτερη σκέψη! Επίσης σκέφτομαι να κάνω κράτηση στον Κυριακάτικο μπουφέ, που περιλαμβάνει πολλά πιάτα, σούσι μέχρι και πάπια, όλα στην τιμή των 20 ευρώ ανά άτομο!

Και αν δεν είσαι λάτρης της Ασιατικής κουζίνας, στο Σαιπάν θα γίνεις!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close