Το Impossible Burger που “ματώνει”

571

Πολλοί λένε ότι δεν μπορούν να γίνουν vegetarians ή ακόμα και vegans γιατί δεν μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους να μην απολαμβάνει ένα ζουμερό burger. Κάτι τέτοιο ήταν που ιντρίγκαρε μια ομάδα επιστημόνων και σεφ και τους οδήγησε στην ίδρυση μιας startup εταιρείας στην Αμερική να κάνουν τα αδύνατα δυνατά και να δημιουργήσουν ένα burger πλήρως χορτοφαγικό που θα προσομοιάζει ένα τυπικό burger με κρέας, θα ψήνεται σαν αυτό και το πιο σημαντικό καταναλωτής θα έχει την αίσθηση ότι τρώει ένα medium ψημένο burger με όλα τα υγρά του.

Το target group τους όσο κι αν ακούγεται περίεργο δεν ήταν οι φανατικοί χορτοφάγοι αλλά ορκισμένοι meat lovers που δεν μπορούν να αποχωριστούν το αγαπημένο τους κρέας και να τους δείξουν ότι υπάρχει τρόπο να απολαμβάνουν την αγαπημένη τους λιχουδιά χωρίς να επιβαρύνουν την φύση.

Τελικά, από ότι φαίνεται η Impossible Foods το πέτυχαν το στοίχημα και δημιούργησαν ένα μπιφτέκι εξ’ ολοκλήρου φυτικά υλικά όπως καρύδα, πατάτα και δημητριακά προσθέτοντας μια ουσία που ονομάζεται heme (προέρχεται από την ελληνική λέξη αίμα) και την συναντάμε σχεδόν παντού στην φύση , με μεγαλύτερη συγκέντρωση στο κρέας. Η προσθήκη αυτής της ουσίας έκανε το μπιφτέκι αυτό να έχει μια απόλυτη κρεατένια γεύση και να “ματώνει” όταν ψήνεται ελαφρά. Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι της Impossible Foods αυτό τους έκανε να έχουν δημιουργήσει ένα burger όνειρο! Δυστυχώς όμως από ότι φαίνεται θα αργήσει πολύ να φτάσει στην Ελλάδα αυτό το burger και όσοι θέλουν να το δοκιμάσουν, θα πρέπει να κάνουν ένα ταξίδι μέχρι την Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται το πιο κοντινό εστιατόριο σε εμάς!

Αν όμως εσείς, παρόλα αυτά θέλετε να δοκιμάσετε ένα χορτοφαγικό burger μπορείτε να κάνετε κράτηση σε ένα από τα εστιατόρια για vegetarians στην Αθηνά και να το απολαύσετε!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close