Ice Cream Tacos: Ένα λαχταριστό taco με παγωτό στο χέρι!

1K

Τα tacos είναι νόστιμα. Το παγωτό είναι νόστιμο. Γιατί λοιπόν να μην συνδυαστούν και να προκύψουν Ice Cream Tacos; Πριν σκεφτείς ότι δεν τρώγονται, απλά να σε ενημερώσουμε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να βρεις κομματάκια μοσχαριού μέσα στο παγωτό! Τα Ice Cream Tacos γεμίζονται με παγωτό της επιλογής σου και απλά το κλασικό χωνάκι παγωτό μετατρέπεται σε ένα στρογγυλό γυρισμένο προς τα μέσα χωνάκι!

Η ιδέα αυτή πρωτοξεκίνησε στην Αμερική, με την κυκλοφορία των Choco Tacos, από την εταιρία Klondike το 1984. Το Choco Taco που κυκλοφορεί στην αμερικανική αγορά ακόμα και σήμερα, είναι ένα σοκολατένιο τάκο γεμιστό με παγωτό βανίλια και σοκολάτα, πασπαλισμένο με φυστίκια. Yum!

Τα τελευταία χρόνια στην Αμερική έχει καθιερωθεί το λεγόμενο Taco Tuesday. Σε πολλές πόλεις, ιδιαίτερα στην Νότια Καλιφόρνια είναι αρκετά δημοφιλές να βγαίνεις την Τρίτη και να τρως tacos ή και μεξικάνικα πιάτα που συνήθως σερβίρονται σε μια τορτίγια. Τα εστιατόρια προσφέρουν συχνά ειδικές τιμές, για παράδειγμα, “tacos 1 $ κάθε Τρίτη το βράδυ”. Για να καταλάβεις το Taco Tuesday είναι σαν Happy Hour!

Βάσει του “εθίμου” λοιπόν αυτόυ και τον πανικό στα social media, ειδικά με τα 1,8 εκατομμύρια hashtag στο Istagram #tacotuesday, κάποιες εταιρίες κυκλοφόρησαν μία παραλλαγή των αγαπημένων μεξικάνικων tacos, τα Ice Cream Tacos. Τον Απρίλιο του 2017, η γνωστή εταιρία Ben & Jerry’s κυκλοφόρησε το Chill-aco, ένα γλυκό taco με 2 μπάλες παγωτό, μέσα σε ένα καραμελωμένο τραγανό χωνάκι σε σχήμα taco, με λαχταριστά toppings!

Ice Cream Tacos
H εκδοχή του ice cream taco, το Chillaco από Ben & Jerry’s (Πηγή: Ben & Jerry’s)

Φέτος το καλοκαίρι, το Sweet Cup στην Νότια Καλιφόρνια, κυκλοφόρησε τη δική του “πολύχωμη” συνταγή, προσφέροντας πολύχρωμα Ice Cream Tacos. Το εντυπωσιακό σε αυτά τα  tacos είναι ότι το παγωτό είναι “τυλιγμένο γύρω-γύρω”, ένα άλλο trend που εμφανίστηκε το 2015. Και φυσικά όσοι θέλουν να τα δοκιμάσουν, μπορούν μόνο την Τρίτη, που όπως είπαμε είναι Taco Tuesday!

Ice cream tacos
Τα πολύχρωμα Ice Cream Tacos από το καλιφορνέζικο Sweet Cup (Πηγή: Sweet Cup)
Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close