4 Gourmet Εστιατόρια στην Κύπρο που θα λατρέψετε!

1K

Είτε αγαπάτε την καλή κουζίνα και υποκύπτετε κάποιες φορές στην πολυτέλεια ενός ακριβού εστιατορίου είτε ανήκετε στους απανταχού λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας, αυτός ο οδηγός είναι για σας. Αποτελεί ένα χάρτη προς ναυτιλoμένους, καθώς περιλαμβάνει κάποια από τα καλύτερα gourmet εστιατόρια στην Κύπρο, που δεν πρέπει να χάσετε!

Ξεκινώντας από την πρωτεύουσα του νησιού, στο κέντρο της Λευκωσίας, θα βρείτε το Pyxida Oyster Bar. Πρόκειται, όπως δηλώνει και το όνομά του, για oyster bar, το gourmet αδερφάκι των εστιατορίων Πυξίδα (με παραρτήματα στη Λευκωσία και τη Λεμεσό). Εδώ θα βρείτε μεγάλη γκάμα από εκλεκτά οστρακοειδή, θαλασσινά και ολόφρεσκα ψάρια -αλλά και καπνιστά- σε ποικιλία συνδυασμών. Η λίστα με τα προσφερόμενα κρασιά και τα ποτά είναι ατέλειωτη, οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν θα βρείτε το κατάλληλο κρασί για να συνοδεύσετε το γεύμα σας. Όσο για το χώρο; Κομψός, ατμοσφαιρικός και πολυτελής, αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για μία τέτοιας ποιότητας γαστρονομική εμπειρία, που δε θα ξεχάσετε.

gourmet εστιατόρια στην Κύπρο
Pyxida Oyster Bar

 

Για όποιον ψάχνει ένα καλό εστιατόριο με διεθνή προσανατολισμό στις γεύσεις του στη Λευκωσία, προτείνουμε το 48 Bistro. Πρόκειται για έναν all day γευστικό προορισμό, όπου θα βρείτε πιάτα μεσογειακής και διεθνούς κουζίνας για όλα τα γούστα, φτιαγμένα με εκλεκτά υλικά και φαντασία. Ξεχωρίσαμε το Mojito pork με συνοδεία superfood salad, ένα γεύμα χορταστικό και γεμάτο με θρεπτικά συστατικά. Ο λιτός μίνιμαλ χαρακτήρας στη διακόσμηση σε συνδυασμό με ρετρό στοιχεία συνθέτουν έναν χώρο προσεγμένο μεν, χαλαρό και φιλόξενο δε. Must προορισμός για brunch τα σαββατοκύριακα και όχι μόνο, ενώ προσφέρεται και για χορτοφάγους!

gourmet εστιατόρια στην Κύπρο
48 Bistro

 

gourmet εστιατόρια στην Κύπρο
Brasserie Au Bon Plaisir

Φυσικά λίστα με gourmet εστιατόρια που να μην περιλαμβάνει ένα τουλάχιστον γαλλικό εστιατόριο δε γίνεται. Η δική μας πρόταση για γαλλική κουζίνα δεν είναι άλλη από το Brasserie Au Bon Plaisir, στην Αγλαντζιά. Αυθεντικό γαλλικό εστιατόριο, που ειδικεύεται στα θαλασσινά καθώς και στα steaks, συνοδευόμενα με διαφορετικές σάλτσες και γαρνιτούρες. Φυσικα η λίστα με τα κρασιά είναι γεμάτη με κρασιά πρώτης ποιότητας, με τα οποία μπορείτε να συνοδεύσετε ένα πλήρες γεύμα ή κάποια ποικιλία με εκλεκτά αλλαντικά και τυριά. Αν θέλετε τη συμβουλή μας, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε φρέσκα μύδια σε ποικιλία συνδυασμών, καθώς θεωρούνται η σπεσιαλιτέ του εστιατορίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Κλείνοντας, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το The Garden στη Λεμεσό, ένα εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας, που προσφέρει πιάτα διεθνούς κουζίνας. Χαρακτηριστικό του είναι το δημιουργικό πάντρεμα γεύσεων τόσο της Δύσης όσο και της Ανατολής, σε πιάτα φίνα και λαχταριστά, φτιαγμένα από ποιοτικές πρώτες ύλες. Όσον αφορά το περιβάλλον, είναι κομψό με μία δόση πολυτέλειας, που δεν επισκιάζει όμως την ζεστασιά του ξύλου και των φυτών που το διακοσμούν. Αγαπήσαμε τις σούπες και τα θαλασσινά του και δε θα κρύψουμε την αδυναμία μας στο εκπληκτικό Strawberry Cheesecake -ενώ ο κήπος του κέρδισε μία μόνιμη θέση στην καρδιά μας!

gourmet εστιατόρια στην Κύπρο
Εστιατόριο Garden
Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close