Gluhwein: το αγαπημένο ζεστό κρασί των Χριστουγέννων!

Εάν είσαι λάτρης της ισπανικής σανγκρίας που πίνουμε πολύ τους καλοκαιρινούς μήνες, τότε θα σου αρέσει και το gluhwein, που είναι η σανγκρία του χειμώνα. Πρόκειται για ένα ζεστό κρασί, με φοβερά αρώματα, το οποίο είναι αρκετά δημοφιλές το χειμώνα στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Αυτό ζεστό κρασί, δεν είναι το ίδιο πράγμα με τη σανγκρία, σε ζεστή έκδοση. Έχει πολύ χαρακτηριστικό άρωμα, τα μπαχαρικά είναι πιο έντονα και είναι ό, τι πρέπει για να σε ζεστάνει…όλες τις ώρες της ημέρας, ειδικά τα κρύα βράδια! Βρες λοιπόν τις αγαπημένες σου Χρισουγεννιάτικες κούπες, και ετοιμάσου να φτιάξεις το πιο γιορτινό κρασί τοων Χριστουγέννων!

Συνταγή για Gluhwein ή Mulled wine

  • 1 λίτρο κόκκινο κρασί
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 3 στικ κανέλας
  • 3 γαρύφαλλα
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 100 γραμμάρια τζίντζερ
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 250 γραμμάρια μέλι
  • 50 γραμμάρια κονιάκ

 

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζεις το κόκκινο κρασί, το χυμό πορτοκάλι, τα στικ κανέλας, τους αστεροδειδείς γλυκάνισους, το τζίντζερ, το δεντρολίβανο, το μέλι και τα γαρύφαλλα.Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως το κρασί δεν πρέπει να βράσει αλλά να ανεβάσει θερμοκρασία.
  2. Όταν πάρει βράση, το αφαιρείς από τη φωτιά και δοκιμάζεις να δεις αν το προτιμάς με περισσότερη ζάχαρη. Αν προσθέσεις, το αφήνεις για 20 με 30 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία, προσέχοντας να μην βράσει το κρασί.Προτίμησε την καστανή ζάχαρη αν θες να το κάνεις πιο γλυκό!
  3. Προσθέτεις το κονιάκ και ανακατεύεις.
  4. Σουρώνεις το κρασί ή αφαιρείς με ειδική κουτάλα τα μπαχαρικά από την κατσαρόλα.
  5. Το σερβίρεις σε κούπες με ένα ξυλάκι κανέλας και μια φέτα πορτοκαλιού!

 

Σχετικά με τον Αρθογράφο

e-table.gr
Author with 915 posts
Περισσοτερα για e-table.gr

Σχετικά Άρθρα