Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου

567

Τα θαλασσινά στο οικογενειακό τραπέζι κατά τη Σαρακοστιανή περίοδο είναι σίγουρα κάτι που δεν προξενεί και ιδιαίτερη εντύπωση. Είχατε αναρωτηθεί, όμως, ποτέ, γιατί την 25η Μαρτίου επιλέγουμε συγκεκριμένα τον μπακαλιάρο ανάμεσα σε όλα τα άλλα ψάρια;

Η απάντηση στο ερώτημα είναι πολύ πιο απλή απ’ όσο φαντάζεστε. Τα παλιά χρόνια οι κάτοικοι των παραθαλάσσιων περιοχών -όπως είναι φυσικό- είχαν αφθονία και εύκολη πρόσβαση στα ψάρια που τους προσέφερε η θάλασσα. Οι κάτοικοι, όμως, των ορεινών περιοχών και της ενδότερης χώρας δεν είχαν την ίδια τύχη, αφού η μεταφορά των ψαριών εκεί αντιμετώπιζε πολλές δυσκολίες και ιδιαίτερα όταν οι περιοχές αυτές ήταν φτωχές.

Ο «ξένος» (δεν είναι ελληνικό ψάρι) μπακαλιάρος ήρθε να παρουσιαστεί ως μια ιδανική λύση για το πρόβλημα. Επρόκειτο για ένα ψάρι που γινόταν παστό και -κατά συνέπεια- φθηνό και εύκολο να συντηρηθεί ακόμη κι εκτός ψυγείου. Από τον 15ο αιώνα κι εξής καθιερώθηκε ως ψάρι κατατεθέν της ημέρας και πλέον τον απολαμβάνουμε σε πολλές συνταγές από απλώς τηγανητό με κουρκούτι μέχρι μπακαλιάρο σκορδαλιά.

Αν λοιπόν είστε από αυτούς που κρατούν τις παραδόσεις, επιλέξτε ένα από τα εστιατόρια του e-table.gr για την 25η Μαρτίου, για απολαύσετε ένα όμορφο γεύμα με την οικογένειά σας!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close